Złote Globy
Złote Globy raczej bez niespodzianek, miało wygrać "Social Network", to wygrało. Chociaż statuetki za muzykę dla Renzora się nie spodziewałem, ucieszyła mnie.

"Zakazane imperium" obejrzałem do 8 odcinka, ale to co widziałem, pozwala mi stwierdzić, że nagroda była zasłużona. Dla Buscemiego też.

Co do nagród dla aktorów, tu również zero zaskoczenia: Bale, Portman, Firth - to byli pewniacy od ogłoszenia nominacji i pewnie oni w lutym dostaną po rycerzyku.

PS. Glob dla Katey Sagal, brawo!

PS2. A co drugi komentarz pod newsem na Filmwebie brzmi mniej więcej tak: "Żal, incepcja powinna wszystko wygrać, ale jak zwykle wygrała komercja ://" :)

Odpowiedz
Straszne są te "globowe" komentarze na Filmwebie, aż strach pomyśleć co będzie się działo po Oscarach. Tego portalu już naprawdę nie da się czytać, i to nie dlatego, że nie zgadzam się ze zdaniem użytkowników.

Oczywiście najbardziej cieszy mnie nagroda dla Portman która odebrała ją w dwóch osobach :) jak i to, że Globy do końca jednak się nie zbłaźniły i udało im się zachować resztkę prestiżu. Widać przerazili się komentarzami po nominacjach.

Odpowiedz
Straszne są te "globowe" komentarze na Filmwebie, aż strach pomyśleć co będzie się działo po Oscarach. Tego portalu już naprawdę nie da się czytać, i to nie dlatego, że nie zgadzam się ze zdaniem użytkowników.

Oczywiście najbardziej cieszy mnie nagroda dla Portman która odebrała ją w dwóch osobach :) jak i to, że Globy do końca jednak się nie zbłaźniły i udało im się zachować resztkę prestiżu. Widać przerazili się komentarzami po nominacjach.

Odpowiedz
Wow, jeszcze ktos sprawdza komentarze na filmwebie i jest zaskoczony ich poziomem? A moze sa jeszcze jacys forumowicze, ktorzy lustruja komentarze na film.onet.pl? :)

Odpowiedz
Wow, jeszcze ktos sprawdza komentarze na filmwebie i jest zaskoczony ich poziomem? A moze sa jeszcze jacys forumowicze, ktorzy lustruja komentarze na film.onet.pl? :)

Odpowiedz
No wiesz tak z ciekawości czy poziom może poszybować jeszcze niżej. A jeszcze 4-5 lat temu ten portal nie był tak bolesny dla czytelnika.

Odpowiedz
No wiesz tak z ciekawości czy poziom może poszybować jeszcze niżej. A jeszcze 4-5 lat temu ten portal nie był tak bolesny dla czytelnika.

Odpowiedz
Jak ktoś się tam udzielał już kilka lat temu (jak ja), to trudno się odzwyczaić ;)

Odpowiedz
Jak ktoś się tam udzielał już kilka lat temu (jak ja), to trudno się odzwyczaić ;)

Odpowiedz
Globy bez niespodzianek. Cieszą nagrody dla Zakazanego Imperium i dla Jima Parsona. Zdecydowanie mniej cieszy wysyp nagród dla The Social Network. Jak Oscary będą tak samo przewidywalne znowu będzie nudny rok pod względem nagród :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Globy bez niespodzianek. Cieszą nagrody dla Zakazanego Imperium i dla Jima Parsona. Zdecydowanie mniej cieszy wysyp nagród dla The Social Network. Jak Oscary będą tak samo przewidywalne znowu będzie nudny rok pod względem nagród :)

Odpowiedz
Trudno oczekiwac, zeby oscary mialy sie w jakis znaczacy sposob roznic. Jakie filmy, takie nagrody.
Niespodzianka pojawila sie w zasadzie tylko jedna - Carlos pokonujacy glosne i uznane miniserie HBO.

Odpowiedz
Trudno oczekiwac, zeby oscary mialy sie w jakis znaczacy sposob roznic. Jakie filmy, takie nagrody.
Niespodzianka pojawila sie w zasadzie tylko jedna - Carlos pokonujacy glosne i uznane miniserie HBO.

Odpowiedz
Bo "Carlos" ma duży hajp w prasie - na wielu listach rocznych najlepszych filmów roku był nawet umieszczany (choć to mini-serial). Mnie jego zwycięstwo nie dziwi.

Odpowiedz
Bo "Carlos" ma duży hajp w prasie - na wielu listach rocznych najlepszych filmów roku był nawet umieszczany (choć to mini-serial). Mnie jego zwycięstwo nie dziwi.

Odpowiedz
Dla tych, ktorzy nie widzieli otwierajacego monologu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BvHXzP2SpLA&feature=related[/youtube]

Co jak co, ale trzeba miec jaja zeby wytknac fakt nominowania filmu wylacznie dla celow marketingowych. Jestem naprawde wdzieczny Gervaisowi za zjechanie Turysty na oczach tworcow i aktorow.

Odpowiedz
Dla tych, ktorzy nie widzieli otwierajacego monologu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BvHXzP2SpLA&feature=related[/youtube]

Co jak co, ale trzeba miec jaja zeby wytknac fakt nominowania filmu wylacznie dla celow marketingowych. Jestem naprawde wdzieczny Gervaisowi za zjechanie Turysty na oczach tworcow i aktorow.

Odpowiedz
Aluzja do Travolty też mocna :)

Odpowiedz
Aluzja do Travolty też mocna :)

Odpowiedz
Skoro "Social Network" zdobyło złote globy, to pewnie laureatem Oscara zostanie "Incepcja".

Najbardziej wg. mnie zasłuzone nagrody to reżyseria i serial.

Chociaż przeważnie i tak ZG są bardziej sluszne niż Oscary.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon