18-01-2011, 10:43
|
Złote Globy
|
Mental napisał(a):Cranston w BB jest niedościgniony. 100x bardziej wymagająca rola niż miał do zagrania Buscemi. Oczywista przesada, ktorej zreszta sie po Tobie spodziewalem. ;) Cranston w BB jest rewelacyjny, ale moim zdaniem trzeci sezon byl dla niego mniej wymagajacy aktorsko niz dwa poprzednie (pewnie dlatego, ze juz nie zmagal sie z rakiem) - i dostal w zasadzie tylko pare odcinkow, w ktorych dal mocny aktorski popis. Mental napisał(a):właśnie, przypomnijcie mi, ile złotych globów dostał "The Wire"?;) Dobrze wiesz ile i wszyscy pozostali tez wiedza, wiec przestan zawacac dupe. ;) 18-01-2011, 10:47 Cytat:Oczywista przesada, ktorej zreszta sie po Tobie spodziewalem. ;) oczywistą przesadą to jest ściemnianie, że ma sie trudność z odpowiedzią na pytanie, która kreacja byla lepsza: Cranstona czy Buscemiego :) ja rozumiem gdyby chodziło o Gandolfiniego i Cranstona - wtedy ok. Buscemi zagrał super, ale nie pokazał niczego powalającego. złoty glob dla niego to w sumie nagroda za całokształt - wszyscy wiedzą, że jest coraz starszy i niedługo umrze, wiec go teraz uhonorowali :) EDIT kiedy mowie o roli Cranstona, mam na mysli wszystkie 3 sezony, anie tylko ostatni wyemitowany. ty masz na mysli chyba tylko ostatni. zreszta nawet jesli tylko ostatni, to i tak Cranston byl lepszy :] 18-01-2011, 10:53 Mental napisał(a):kiedy mowie o roli Cranstona, mam na mysli wszystkie 3 sezony, anie tylko ostatni wyemitowany. ty masz na mysli chyba tylko ostatni. Oczywiscie, ze ostatni, bo wlasnie za ten dostal nominacje w tym roku. 18-01-2011, 11:44 Cytat:Kto powiedział, że się nie zgadzam? W którym momencie to napisałem - wytłuść mi to i walnij 25 fontem.No tak, to co napisałeś jasno daje do zrozumienia że w pełni popierasz ten werdykt. Mój błąd. Cytat:Chciałbym uwierzyć, że gdyby tam nie było fejsbooka, tylko powiedzmy ribook, to nagrody byłyby te same. To wszystko jeden wielki marketing dude :)Gdyby historia powstania Coca Coli była równie interesująca, a film ją opowiadający równie znakomity i zasługujący na nagrody jak The Social Network, jest wielce prawdopodobne, że by je dostał. Marketing? Co to za brednie? Mam rozumieć że dziennikarze mają jakiś interes w promowaniu Facebooka? 18-01-2011, 16:37 Mierzwiak napisał(a):Marketing? Co to za brednie? Mam rozumieć że dziennikarze mają jakiś interes w promowaniu Facebooka? To jest międzynarodowy spisek. Polscy dziennikarze też za to dostają kasę. Żądam zwołania Komisji Śledczej! 18-01-2011, 17:17 Jakuzzi napisał(a):Dobrze wiesz ile i wszyscy pozostali tez wiedza, wiec przestan zawacac dupe. ;) Widzę, że na Jaka zawsze można liczyć - przyjdzie, popatrzy, pozamiata :D Mierzwiak napisał(a):No tak, to co napisałeś jasno daje do zrozumienia że w pełni popierasz ten werdykt. Mój błąd. Napisałem co myślę - nie ma to nic wspólnego z lubię/nie lubię werdyktu. Proste. Cytat:Marketing? Co to za brednie? Mam rozumieć że dziennikarze mają jakiś interes w promowaniu Facebooka? Po prostu amerykańskie nagrody jak żadne inne mają skłonności do podążania za "flowem". Mam przypomnieć choćby Oscary dla Eminema i tych czarnych raperów? Może też mi wmówisz, że to było najlepsze w danej stawce, dlatego wygrało. Tylko proszę nie tłumacz się tym, że kto inny głosuje tu, a kto inny tam.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-01-2011, 22:54 Mefisto napisał(a):Po prostu amerykańskie nagrody jak żadne inne mają skłonności do podążania za "flowem". Mam przypomnieć choćby Oscary dla Eminema i tych czarnych raperów?Nie pisałem nigdzie o "amerykańskich nagrodach", tylko o Złotym Globie dla SN, moim zdaniem w 100% zasłużonym. Niech zgadnę: Slumdog dostał globa bo był flow na adoptowanie sierot z zagranicy. 18-01-2011, 23:12 Mierzwiak napisał(a):Niech zgadnę: Slumdog dostał globa bo był flow na adoptowanie sierot z zagranicy. Slumdog dostał Globa, bo był jaskrawy i był to okres kiedy patrzyło się w stronę Indii i Bollywood. I jak dla mnie na tego Globa nie zasługiwał. Z Social Network jest inaczej, bo to oczywiście świetny film, ale trudno mi z czystym sumieniem powiedzieć, że wygrał tylko przez swoją jakość.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-01-2011, 23:19
Tylko, że Globy przyznawane są przez mniej niż stuosobową bandę w większości emerytów, z których żaden nie jest Amerykaninem. Nie sądzę, żeby specjalnie interesowało ich podążanie za "flowem" :) Już prędzej bym strzelał, że się sprzedają co zresztą sugerowano na kilka dni przed galą ;)
18-01-2011, 23:51
A potrafi ktos wymienic film z zeszlego roku, ktory lepiej niz Social Network wpisuje sie w gusta akademii/stowarzyszenia od globow/jakiegokolwiek innego amerykansiego gremium przyznajacego nagrody? Nie? No wlasnie.
19-01-2011, 00:08
King's speech na taki wygląda i przypuszczalnie taki właśnie jest. Social jest wg mnie właśnie nieco wbrew tych gustów.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-01-2011, 02:07
Gusta, gusta, ja wam mówię, to wszystko jest ustawione :twisted:
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
19-01-2011, 03:27 Cytat:King's speech na taki wygląda i przypuszczalnie taki właśnie jest. King's Speech rowniez, z tym ze jest to ten rodzaj oscarowego filmu, ktory zgarnia nagrody aktorskie i ewentualnie jakies drugorzedne, a SN bierze to, co najwazniejsze. Mefisto napisał(a):Social jest wg mnie właśnie nieco wbrew tych gustów. Dlaczego? 19-01-2011, 10:16 Jakuzzi napisał(a):Dlaczego? Bo to raczej mało tradycyjny film w kontekście takich nagród, że tak to ujmę. Tematyka, realizacja, forma... ale z drugiej strony pewnie dlatego też wygrało, bo inne.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-01-2011, 16:47
Ale wlasnie tematyka czy, patrzac szerzej, fabula, to przeciez klasyka klasykow (nieprzecietna indywidualnosc walczy o pewna racje, o cos wiekszego, kosztem wlasnego szczescia - wpisac w ten schemat mozna filmy od Obywatela Kane'a po TWBB). A forma sie zmienia, bo i czasy sie zmieniaja - ona akurat w kwestii gustow akademii nie ma wiekszego znaczenia.
19-01-2011, 18:00
dobra, przekonałeś mnie :)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-01-2011, 03:51 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Złote Maliny | Pelivaron | 117 | 22,786 |
12-03-2023, 17:14 Ostatni post: Pitero |
|
| Złote Kraby 2014 | desjudi | 29 | 9,179 |
16-01-2015, 01:11 Ostatni post: Mefisto |
|
| Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy | Never Fuck With Me | 418 | 84,851 |
31-03-2010, 01:41 Ostatni post: Negrin |
|