Złote Globy
Co więcej: nie ma tu już tego elementu zaskoczenia, który był w zeszłym roku. Rok temu Ricky pozwalał sobie na wszystko, a obiekty kpin były zupełnie bezbronne - tak zaskoczone, że zupełnie nie wiedziały, co mają powiedzieć. A teraz? Transmisja opóźniona jest o kilka sekund, żeby w razie przegięcia pały wypikać co ostrzejsze żarty. No i nawet Madonna celnie mu się odgryzła...

Odpowiedz
Pierwszy raz oglądam globy i parę spostrzeżeń mi się narzuciło

- aktorzy, których 'znam' od lat z filmów okazują się do dupy jeśli muszą improwizować przez 3 minuty bądź gdy starają się być zabawnymi (Jimmy Fallon? rly?)

- goście na gali są do reszty znudzeni całą imprezą i mają w zasadzie gdzieś kto wygrywa - często nawet nie patrzą na scenę gdy ktoś dziękuje za nagrodę

- Gervais w zasadzie nie jest taki zabawny jak miałam nadzieję, że będzie; w zeszłym roku wydawało się to lepsze (ale może to dzięki temu, że widziałam tylko skrót gali)

-William H. Macy jak na razie był najjaśniejszym punktem całej imprezy

"I think we can put our differences behind us. For science. You monster."

Odpowiedz
A czemu nikt nie wpadł na Irca? Tak miło było :)

Odpowiedz
Nuda, nuda.
Rozumiem, że Gervais nie mógł sobie już pozwolić na taki komfort w rozdawaniu kąśliwych uwag, ale i tak - po tym całym "hajpie"...
Kategorie (interesują mnie tylko filmowe) to już w ogóle nic ciekawego. Były jakiekolwiek zaskoczenia, zwroty? Jak dla mnie, niespecjalnie. Odrobina wątpliwości przy aktorce i aktorze w dramacie oraz samym najlepszym filmie dramatycznym, ale i tak nie było żadnych szaleństw. Wątpię, że za rok też zarwę nockę przy tej ceremonii.

Odpowiedz
Gala: nudna. I tyle o niej. Teraz o wygranych i przegranych:

- cieszy mnie Złoty Glob dla Plummera za "Debiutantów" - znakomita, wzruszająca rola;

- dziwi nagroda za najlepszy scenariusz dla Woody'ego Allena. Żadnego z pozostałych nominowanych filmów nie widziałem, ale jeśli "O północy w Paryżu" ma najlepszą historię, to w tej kategorii w tym roku świszczy bida;

- dziwi także duża ilość nominacji i ogólny zachwyt amerykańskich krytyków nad "Służącymi", choć jedyna nagroda, jaką ten film zdobył, wręczona została zasłużenie;

- największą niespodzianką jest dla mnie nagroda dla Martina Scorsese za "Hugo";

- mimo, że dało się to przewidzieć przed galą, to jednak szkoda, że "Rango" nie zdobył nagrody za najlepszą animację;

- Gervais gorszy, niż w zeszłym roku, choć żart z Firthem i wspomnienie recesji w samym finale - sympatyczne :)

Tak w ogóle, to widział ktoś już "Spadkobierców"?

Odpowiedz
Dzisiaj wyciekł screener The Descendants, więc można będzie zweryfikować wyniki(no prawie, tylko Hugo nie ma jeszcze).

Odpowiedz
Nie chce zgrzytać zębami, bo wielu filmów jeszcze nie widziałem, ale jeśli "Midnight in Paris to najlepszy scenariusz to to musi być naprawdę słaby rok.

Odpowiedz
(16-01-2012, 10:57)hanys napisał(a): Dzisiaj wyciekł screener The Descendants, więc można będzie zweryfikować wyniki(no prawie, tylko Hugo nie ma jeszcze).

Zakładam, że dostałeś cynk od stryjka syna dziewczyny kuzyna trzeciego stopnia? :P Swoją drogą, ciekawe, czy sam Payne go wrzucił do sieci. :P

Scenariusz do "Midnight in Paris" jest z pewnością dobrym kawałkiem scenopisarstwa i póki co jednym z najlepiej napisach przez Allena filmów XXI wieku, ale faktycznie "Moneyball" należy się to bardziej, a i pewnie "The Descendants" go pod tym względem przewyższa.

Wielka szkoda, że Pittowi się nie udało. Mam nadzieję, że nadal jest w grze.

A Dujardin jest świetny, charyzmę mógłby rozdzielić między sporą częścią zasiadających na widowni, czekam z niecierpliwością na "The Artist".

Odpowiedz
Liczyłem na Złocisza dla Rooney Mary, ale ponownie nagrodzono rolę, o której za pół roku nikt nie będzie pamiętał...

Odpowiedz
Cytat:Zakładam, że dostałeś cynk od stryjka syna dziewczyny kuzyna trzeciego stopnia? :P Swoją drogą, ciekawe, czy sam Payne go wrzucił do sieci. :P

http://release24.pl/
http://sceper.eu/

;)

Odpowiedz
No dobra, Ricky był mistrzowski na początku, którego nie oglądałem :)

Odpowiedz
Trzeba przyznać, ze żart z Jodie Foster mu wyszedł :)

Odpowiedz
Były momenty, ale czasem ten jego występ sprawiał wrażenie trochę wymęczonego. Rok temu było lepiej.

Odpowiedz
Dlatego w tym roku wybrałem zdrowy sen <ok>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Klasa. Wyslijcie brytyjczyka, to poprowadzi ceremonie ostro, z jajem i przytupem - zero slodzenia. Swoja droga chyba tylko Jimmy Carr bylby lepszy w ostrym jechaniu po gwiazdach.

Hmm, właśnie obejrzałem Roast Sharon Osbourne i muszę powiedzieć, że nawet się nie umywa do tego, co Jankesi potrafią zrobić na roaście.
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.

Odpowiedz
Dzisiaj ok. 14-15 zostaną ogłoszone tegoroczne nominacje. Obstawiam, że za dramat dostaną: Lincoln, Argo, Zero Dark Thirty, Life of Pi, Django i... może Master?

Odpowiedz
Avengers. Oby. Inaczej się skompromitują.

Odpowiedz
Avengers w kategorii najlepsza komedia lub musical? :)
http://us.cnn.com/video/#/video/cvplive/cvpstream2 - transmisja na żywo.

Odpowiedz
to normalne, że nie mam dźwięku? ;)

Odpowiedz
Tak, bo teraz jest przerwa i wyłączyli dźwięk.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon