Złote Globy
O fak, Isabelle! :O No to mamy mega w chuy niespodziankę. Niespodziewanie - Adams czy Portman olane :o

Ciekawe czy na Oscarach będą mieć jaja. Ale pewnie Emma zgarnie <3
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
ROCKY I APOLLO <3

Moonlight zlane ciepłym moczem musiało dostać na końcu najważniejszą nagrodę. Oby La La Land skopał dupsko temu filmowi na Oscarach :)

Odpowiedz
Liczyłem na Mela lub "Hell or High Water", słabo :(
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No i koniec, to dobranoc i czekam na reakcję innych użytkowników :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Za dużo tego La La Land. Nie wierzę, że to jest tak dobre.

Odpowiedz
Jest, jest. Mam nadzieję, że zgarnie wszystko na Oscarach i wygra z Moonlight :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
7 Złotych Globów. Powtórzę: SIEDEM ZŁOTYCH GLOBÓW!

:O

Niech mnie ktoś poprawi, ale czy to nie rekord? Do tej pory jedynym filmem z sześcioma Globami był Lot nad kukułczym gniazdem.

Odpowiedz
Fajnie, 7 globciów dla musicalu. Nie oglądam musicali :)
Polski już nie ma.

Odpowiedz
(09-01-2017, 09:20)Kluski napisał(a): Fajnie, 7 globciów dla musicalu. Nie oglądam musicali :)

Ja też. Nie przepadam za musicalami. W zasadzie nie potrafię podać ani jednego tytułu jaki widziałem.

Odpowiedz
Nie łudziłem się, że "Hell or High Water" coś wygra, no może po cichutku liczyłem na nagrodę dla Bridgesa, więc płakać nie będe. Najbardziej cieszy zwycięstwo Verhoevena no i dwa Globy dla "Atlanty"! :)

Odpowiedz
Otwarcie fenomenalne było :) Gówniarze ze Stranger Things pozamiatali ;)

Odpowiedz
(09-01-2017, 08:42)Arahan napisał(a): Nie wierzę, że to jest tak dobre.
aż tak dobre nie jest IMHO

(09-01-2017, 10:18)Arahan napisał(a): W zasadzie nie potrafię podać ani jednego tytułu jaki widziałem.

rozumiem że taka "deszczowa piosenka" to już prehistoria ale może "chicago"? "tańcząc w ciemnościach"?
albo bardziej zaangażowane produkcje jak "hair" albo "kabaret"?
albo choć "producentów" mela brooksa z niezapomnianym hitem >springtime for hitler<
naprawdę nic?
tak że o.

Odpowiedz
(09-01-2017, 09:01)Juby napisał(a): 7 Złotych Globów. Powtórzę: SIEDEM ZŁOTYCH GLOBÓW!

:O

Niech mnie ktoś poprawi, ale czy to nie rekord? Do tej pory jedynym filmem z sześcioma Globami był Lot nad kukułczym gniazdem.

Wszędzie faktycznie piszą o rekordzie. Ja powtórzę, że to fenomenalny film. Kompletnie nie moja bajka niby, ale to jest naprawdę niesamowita produkcja. Mistrzostwo obrazu, dźwięku, reżyserii, muzyki. Aktorsko mnie nie zachwycili co prawda, ale w sumie konkurencja, zwłaszcza na Globach, nie była zbyt silna. 
.

Odpowiedz
(09-01-2017, 11:31)f.lamer napisał(a):
(09-01-2017, 10:18)Arahan napisał(a): W zasadzie nie potrafię podać ani jednego tytułu jaki widziałem

naprawdę nic?

Ja widziałem Deszczową piosenkę i z trudem przebrnąłem przez Chicago. Jak zaczynają tańcować i śpiewać to mi się zbiera na wymioty. Totalnie do mnie nie trafia taka forma przekazu. Nudzi mnie. 
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Też nie przepadam za musicalami, ale lubię np. Blues Brothers które chyba można tam podciągnąć. La La Land to właściwie pierwszy musical na jaki w życiu naprawdę czekam, ale to w końcu nowy film twórcy Whiplasha. A "Someone In The Crowd" jest naprawdę urocze, jest coś rozczulającego w tym jak Emma śpiewa.

Świetne rozdanie, takie jak lubię najbardziej. Bez żadnych kalkulacji, oglądania się na to czy każdemu będzie po równo i zgodnie ze sprawiedliwością dziejową. Zaznaczyli na karcie do głosowania dokładnie to co chcieli, a nie to co wypada i widać to zarówno w kategoriach kinowych i serialowych.

Jackie chyba tak naprawdę polubiono jedynie w Toronto, za to La La Land wydaje się być lubianym przez wszystkich i na pewno łatwiej trafi do serc kilku tysięcy osób. W pojedynku pierwszoplanowych aktorek zaczynam się przekonywać w kierunku Stone. Chyba, że Natalka w stanie błogosławionym ma jednak jakąś magiczną moc :)

Odpowiedz
Z Musicalami jest tak, że raz na dekadę wychodzi coś wartego uwagi, ja zasadniczo gatunku nie lubię, ale Kabaret, West Side Story, Hair, Hard Day's Night to świetne filmy.

Odpowiedz
Świetna przemowa Goslinga

Odpowiedz
(09-01-2017, 11:31)f.lamer napisał(a):
(09-01-2017, 08:42)Arahan napisał(a): Nie wierzę, że to jest tak dobre.
aż tak dobre nie jest IMHO

(09-01-2017, 10:18)Arahan napisał(a): W zasadzie nie potrafię podać ani jednego tytułu jaki widziałem.

rozumiem że taka  "deszczowa piosenka" to już prehistoria ale może "chicago"? "tańcząc w ciemnościach"?
albo bardziej zaangażowane produkcje jak  "hair"  albo "kabaret"?
albo choć "producentów" mela brooksa z niezapomnianym hitem >springtime for hitler<
naprawdę nic?

Blues Brothers, Deszczowa piosenka i to wszystko. Nie lubię takich filmów, nie trafiają do mnie i nudzą mnie. Co to Bollywood? 

Odpowiedz
Jeśli nie wiesz to nie sprawdzaj :)

Dwie największe sensacje wieczoru uporządkowały już chyba dwie najbardziej wątpliwe do tej pory kategorie aktorskie na Oscarach. Czyli tak:
Aktorka pierwszoplanowa: Stone, Portman, Streep, Adams, Huppert
Aktor drugoplanowy: Ali, Bridges, Patel, Grant, Taylor-Johnson

Odpowiedz
Taylor-Johnson wygrywając spadł na piąte miejsce? Czy źle to czytam?
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon