Złote Globy
Co do seriali to ogólnie słabe te kategorie, przynajmniej w kategorii serial dramatyczny, bo większość produkcji co jest tam nominowana to seriale porządne, dobre, ale nie jakieś super (od Opowieści podręcznej wolę choćby Alias Grace) lub zmieniające telewizje. Gdzie jest Leftovers?

W serialach limitowanych też nominacje zebrały produkcje świetne, dobre i słabe. Cieszy mnie nominacja dla Liev Schreibera, Highmore (lubię go za Bates Motel więc wierzę że dobrze gra w Good Doctor) i wszystkie nominacje dla Big Little Lies (chociaż to nie serial limitowany, bo będzie druga seria). A przede wszystkim dla Jude Law za Papieża i niejakiego Kyle McLaughlina za TP:-)

Ale pewnie w tej kategorii wygra De Niro albo Rush, którzy dobrze zagrali w swoich filmach/serialach, ale papieżowi i pupilkowi Lyncha nie dorównują. No i nominacje dla aktorek są ok trzeba przyznać jeśli chodzi o seriale.

Odpowiedz
No parę razy zaskoczyli, nie powiem. Boli olanie PTA , dziwi mocne docenienie w nominacjach "All the money in the world". A olanie "The Leftovers" i "Twin Peaks" to żenada.

Moje przewidywania:

Najlepszy film dramatyczny: "Call Me by Your Name"

Najlepsza komedia/musical : "Get Out"

Najlepszy aktor w filmie dramatycznym : Gary Oldman "The Darkest Hour"

Najlepszy aktor w komedii lub musicalu: James Franco "The Disaster Artist"

Najlepsza aktorka w dramacie : Frances McDormand "Three Billobard Outside Ebbing, Missouri"/Sally Hawkins "The Shape of Water"

Najlepsza aktorka w komedii lub musicalu: Saoirse Ronan "Lady Bird"

Najlepszy aktor drugoplanowy: Willem Dafoe "The Florida Project"

Najlepszy reżyser: Christopher Nolan "Dunkirk"/ Guillermo del Toro "The Shape of Water"

Najlepszy scenariusz: "The Shape of Water" - Guillermo del Toro, Vanessa Taylor

Najlepsza muzyka : "Phantom Thread"

Najlepszy serial dramatyczny : "The Handmaind's Tale"

Najlepsza aktorka w serialu dramatycznym : Elisabeth Moss

Najlepszy aktor w filmie telewizyjnym lub serialu limitowanym : Kyle MacLachlan "Twin Peaks"

Odpowiedz
Tak sobie myślę że to chyba dobrze, że olewają PTA, bo wciąż mogę robić za hipstera, którego ulubionym reżyserem nie jest żaden pupilek Holly, tylko niezależny artysta którego genialne filmy mają gdzieś ;) a jak wyrywać laski na lubienie np. Nolana? :D
Najbardziej boli wszechobecność The Post, już tego filmu nie lubię.

Big Little Lies: serio ma być drugi sezon? Ja szczerze wątpię, żeby zebrali po raz drugi taką obsadę, ale trzymam kciuki, to mój ulubiony serial roku.

Odpowiedz
(11-12-2017, 18:31)simek napisał(a): Big Little Lies: serio ma być drugi sezon? Ja szczerze wątpię, żeby zebrali po raz drugi taką obsadę, ale trzymam kciuki, to mój ulubiony serial roku.

http://www.vulture.com/2017/12/big-little-lies-hbo-season-2-renewed.html

Dla mnie BLL to najlepsza telewizyjna premiera tego roku. Trzymam mega kciuki :)

Cytat:Czy w sieci krąży już adekwatny hashatg na tę okazję?

Ja na razie widziałem boldupizm z powodu olania Gerwig :) Ale pewnie do końca dnia coś się narodzi. Znowu się na Oscarach odbije, jak z Moonlight :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
https://twitter.com/THR/status/940260792661819392

Franco przyjdzie z gościem lol

Odpowiedz
On go przecież wszędzie ma zabierać :P
Na dodatek Franco prawie na pewno skończy z nagrodą...zabawnie będzie jak jeszcze Oscara wygra.

Odpowiedz
Po tym cyrku z kopertą moga im równie dobrze na Oscarach dać zaprezentować Best Picture

Odpowiedz
(11-12-2017, 18:46)Kuba napisał(a): zabawnie będzie jak jeszcze Oscara wygra.
Najgorszy prowadzący Oscary w historii i jednocześnie zdobywca statuetki? To byłoby coś :)

Odpowiedz
(11-12-2017, 18:31)simek napisał(a): Big Little Lies: serio ma być drugi sezon? Ja szczerze wątpię, żeby zebrali po raz drugi taką obsadę, ale trzymam kciuki, to mój ulubiony serial roku.

No nie?
Rewelacyjna, zamknięta historia ze świetnymi babeczkami w obsadzie. O czym niby ma być 2 sezon, o policjantce próbującej dobrać się do skóry mamuśkom? Z tego co tam wcześniej czytałem, to Nicole i Reese "wyrażają chęć" powrotu; gorzej z faciem od Dallas Buyers Club - dla niego to najwyraźniej zamknięta księga (jestem z nim).

Ty nie lubisz Post, ja natomiast zastanawiam się, czemu nikt jeszcze nie napisał, że wśród głównych faworytów (najwyraźniej, niezbyt jestem w temacie) rozpoczętego niedawno "sezonu statuetek" mamy film o gejowskiej miłości i prześladowanych murzynach.

Zawiodłem się na was, drodzy moi. ;)

Pytanie do orientujących się - jak wyglądają szanse pani Coenowej i samych Bilbordów?

Odpowiedz
(11-12-2017, 18:50)Norton napisał(a):

No nie?
Rewelacyjna, zamknięta historia ze świetnymi babeczkami w obsadzie. O czym niby ma być 2 sezon, o policjantce próbującej dobrać się do skóry mamuśkom? Z tego co tam wcześniej czytałem, to Nicole i Reese "wyrażają chęć" powrotu; gorzej z faciem od Dallas Buyers Club - dla niego to najwyraźniej zamknięta księga (jestem z nim).

Ty nie lubisz Post, ja natomiast zastanawiam się, czemu nikt jeszcze nie napisał, że wśród głównych faworytów (najwyraźniej, niezbyt jestem w temacie) rozpoczętego niedawno "sezonu statuetek" mamy film o gejowskiej miłości i prześladowanych murzynach.

Zawiodłem się na was, drodzy moi. ;)

Pytanie do orientujących się - jak wyglądają szanse pani Coenowej i samych Bilbordów?

Nienajlepej przez The Post, Shape of Water i Hawkins

Odpowiedz
Są całkiem spore, ale w każdej kategorii (scenariusz, film, rola) mają dużą konkurencje. Na pewno będą liczne nominacje.

'Get Out" tak fajnie traktuje polityczną poprawność i rasizm, że bardzo cieszy mnie docenianie tej produkcji nominacjami. Ale tylko nominacjami :/

Odpowiedz
Ehh a myślałam, że gdzieś mnie zaskoczą Bernthalem za Punishera (Freddie Highmore, o boże....) albo Jackmanem za Logana....a tu w drugą stronę z tym Anselem :P W sumie tylko Rockwell mnie bardzo cieszy (niestety na Oscara nie ma co już liczyć), ten Greatest Showman może być największym gównem świata, nominowali tylko dlatego że musical, a nazwa katergorii musi mieć uzasadnienie

Odpowiedz
Wiseau powinien prowadzić te Globy, a nie siedzieć i oklaskiwać. Ile bym dał by zobaczyć na scenie Tommy'ego pytającego się zebranych o ich życie seksualne. Meryl Streep pewnie szczególnie zniesmaczona xDDDDD

Odpowiedz
Meyers jest do bani, straszna szkoda, że nie będzie lepszego prowadzącego. Nawet nie biorę wolnego jak co roku na poniedziałek, po pracy obejrzę :)

Odpowiedz
Po Jimmym "suchym jak śniadaniowe tosty przyrządzane przez Strasburgera" Fallonie każdy inny prowadzący wydawałby mi się lepszy.

Odpowiedz
Ale olanie Wind River bardzo słabiutkie z ich strony...
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Mnie to irytuje zachwalanie (bardzo dobrego) debiutu twórcy "Get Out", ale wykurwisty pierwszy reżyserski projekt Sheridana jest olewany przez wszystkich.

Odpowiedz
Wind River jest spalone bo kupił je Weinstein. Szkoda filmu, bo przez ten flashback na prawdę wpisuje się w to co się dzieje, ale nikt nie nagrodzi filmu którego dystrybutorem jest Weinsten. to jakaś koszmarna ironia że ten film o takiej tematyce akurat wpadł w jego łapska

edit - czytam właśnie że Sheridan go jakoś odkupił ale szkoda już zrobiona

Odpowiedz
Peele sobie narobił tym narzekaniem na kategorię, ale Gretę już na prawde mogli dać zamiast Scotta. nominacja dla Plummera wystarczająco wysłała przesłanie

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon