Złote Globy
Spoko nominacje, w filmowych nie mam faworytów za to mam nadzieję, że "Daisy Jones & the Six" zgarnie wszystko.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Dziś w nocy Globy. Oglądacie? Skoro Ricky nie prowadzi to ja prawdopodobnie też nie, ale w prognozy kategorii filmowych zawsze chętnie się pobawię.

Dramat: Oppenheimer (nie mam nic przeciwko)
Komedia/Musical: Barbie (bo "Poor Things" choć w pytę lepsze, to nie tak popularne)
Aktor w dramacie: Cillian (chyba, że otrą łzy Cooperowi po tylu latach)
Aktorka w dramacie: Gladstone
Aktor w komedii lub musicalu: Giamatti
Aktorka w komedii lub musicalu: Emma (choć boję się, że przeważy hajp na plastikową lalkę i z tego powodu dadzą Margotce)
Aktor drugoplanowy: Gosling (szósty zmysł mi podpowiada, że bardziej popcornowe Globy wybiorą go kosztem RDJ)
Aktorka drugoplanowa: Randolph
Reżyser: Nolan (byle nie Gerwig lub Cooper, którego film męczę od wczoraj)
Film nieanglojęzyczny: The Zone of Interest
Film animowany: Chłopiec i czapla
Scenariusz: Barbie (rzyyyyg)
Muzyka: Oppenheimer
Piosenka: cokolwiek z Barbie (najprawdopodobniej "I'm just Ken")

Odpowiedz
Co jak co ale Goslingowi totalnie należy się Glob, gość odegrał jedną z najlepszych ról komediowych ever.

Co do oglądania, skończyło się l4 a mam pracę na 5 :/

Odpowiedz
Carey Mulligan powinna wygrać za "Maestro" ale nie widziałem jeszcze filmu Scorsese i osławionej roli Gladstone.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Bardziej kogo bym widział, niż kto wygra:

Dramat: Oppenheimer

Komedia/Musical: Przesilenie zimowe (widziałem tylko to i Barbie z tej kategorii, pewnie wygra to drugie :( )

Aktor w dramacie: Cooper (chociaż pewnie wygra Cillian, ale Cooper wg. mnie był zdecydowanie lepszy)

Aktorka w dramacie: wolałbym Mulligan (ale pewnie wygra Gladstone)

Aktor w komedii lub musicalu: Giamatti

Aktorka w komedii lub musicalu: nie mam pojęcia, pewnie Margot vs Emma

Aktor drugoplanowy: RDJ (ale Gosling czy DeNiro też spoko)

Aktorka drugoplanowa: Randolph (Chociaż Blunt też bardzo fajna u Nolana, dała z siebie tyle ile dawał materiał)

Reżyser: Nolan

Film animowany: Spider-Man

Scenariusz: Oppenheimer (pewnie dadzą Barbie, smuteczek)

Muzyka: Oppenheimer

Piosenka: "I'm just Ken"

A z tym największym osiągnięciem w BO to oczywiście powinni dać i Nolanowi i Barbie, bo to przecież niesamowity sukces obydwu produkcji, a pewnie obdarują tylko Barbie :D (złamasy)

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
W BO powinien wygrać Barbenheimer i obie obsady powinny wyjść razem na scenę. Viral gotowy.

Odpowiedz
W kategorii sukcesu finansowego ja bym docenił Taylor Swift, bo to serio jest gigantyczne osiągnięcie, żeby wpuścić do kin po prostu nagranie swojej trasy koncertowej, na której już i tak zarobiła grube miliony i zarobić w BO więcej niż nowy Marvel.

Odpowiedz
(07-01-2024, 14:18)Kryst_007 napisał(a): Dziś w nocy Globy. Oglądacie?

[Obrazek: laughing.gif]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
I jak tam? Moim zdaniem mega spoko rozdanie

Odpowiedz
Chłopiec i czapla wygrał za animację? To oczekuję, że to film 10/10 skoro wygrał ze Spider-Manem.

Odpowiedz
Bardzo pozytywnie oceniam to rozdanie. Najmilej mnie zaskoczyło "Poor Things" wygrywające w komedii z "Barbie". Oby Akademia pokazała podobny RiGCz. Poza tym wiadomo - statuetki dla Oppka, boska Emma i słuszne zlanie Coopera zimnym moczem <3

Przemowa Gladstone z kolei cringe i ewidentnie zalatująca chęcią utorowania sobie drogi po Oscara :P

Odpowiedz
Dobre rozdanie. Jak rzadko wygrali ci, którzy zaalugiwali najbardziej - zarówno w kategoriach filmowych jak i telewizyjnych. Cieszy całkowite olanie Barbie, cieszą statuetki dla The Bear, The Beef i Culkina.

Odpowiedz
To co, Oppenheimer faworytem sezonu oskarowego? Nolan może w końcu doczeka się statuetki.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Każda porażka Barbie cieszy, więc w porządku te wyniki. Nawet w kategoriach serialowych z większością się zgadzam.

Odpowiedz
(08-01-2024, 07:41)Kryst_007 napisał(a): Przemowa Gladstone z kolei cringe i ewidentnie zalatująca chęcią utorowania sobie drogi po Oscara :P

Przecież to jest jakaś pop... lewaczka.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Rozdanie spoko, ale i tak trochę żenada to co dostało Barbie - wygrała nie ta piosenka i oczywiście złamasy ozłociły za sukces w BO, chociaż moim zdaniem to Nolan jest tutaj niekwestionowanym wygranym. 3h, częściowo czarno-biały snuj o takiej tematyce, w Rce i pyk prawie miliard.

A Barbie wciskała ludziom kit reklamując innym film trailerami...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jeśli Barbie wygrała takimi kryteriami, że jest najbardziej kasowym filmem 2023 to dziwna ta kategoria bo przecież zwycięzca zawsze będzie z góry znany.

Odpowiedz
Cholera wie, kategoria nazywa się Cinematic and Box Office Achievement i wydaje mi się, ze można się w kolejnych latach spodziewać wygranej jakiegoś niezależnego filmu, który zarobił dziesięciokrotność budżetu, ale nie był najlepiej zarabiającym filmem roku. Zresztą wystarczy zerknąć na nominacje: Guardiansi 3 albo Fast X zarobiły o wiele więcej niż M:I czy John Wick, a nominacji nie dostały.

Odpowiedz
Powinien wygrywać film, który ma najlepszy stosunek zarobków do budżetu. Każde studio zgłaszające kandydata powinno publicznie udostępnić całą dokumentację finansową procesu produkcyjnego.
Ciekawe czy byłby choć jeden kandydat :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Bradley Cooper: 6 lat wymachiwania batutą w pizdu...

[Obrazek: cooper.png]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon