Zack Snyder
[Obrazek: snyderlift.jpg?w=748]

Widać, że Zack Snyder po całym #ReleaseTheSnyderCut ma swoje... Właśnie nie wiem, czy 5 minut, czy więcej? Ale coś wszędzie się pojawia i kto wie może to jakoś mu się dobrze wykorzystać i może rzeczywiście nakręci te swoje Legendy Arturiańskie, które pewnie wyglądałyby tak:
 Przede wszystkim Król Artur i rycerze Okrągłego Stołu byliby super zbudowani i mielibyśmy rycerską siłownię, gdzie można byłoby widzieć jak ćwiczą. A scena z mieczem i Panią Jeziora mogłaby być taka, że Król Artur w tej roli Jason Momoa ściga swoją zbroję, Pani Jeziora ją wącha, a Król Jason Momoa Artur nurkuje po miecz przy akompaniamencie muzyki Junkiego XL, który aby być bardziej rycersko sekcję perkusyjną nagra na rycerskich zbrojach i ogólnie średniowiecznym żelastwie. 

W sumie nie jestem ani wielkim fanbojem, ani hejterem jego filmów. Ale tak ogólnie z wywiadów i interakcji z ludźmi sprawia wrażenie sympatycznego faceta, z którym można mile spędzić czas, albo popakować na siłowni. 

I w ramach popularności Zacka:

I kolejne:

I jeszcze więcej:

P.S. I chyba z Warner Bros. już nie nawiąże współpracy. :) 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Przede wszystkim Król Artur i rycerze Okrągłego Stołu byliby super zbudowani i mielibyśmy rycerską siłownię, gdzie można byłoby widzieć jak ćwiczą
Oglądałbym.

Odpowiedz
W sumie namiastkę tego mieliśmy w "Królu Sebie" Guya Richiego, więc przywitałbym taki duchowy sequel. Arturiańskich filmów nigdy za mało.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Niech sobie kręci co chce, na szczęście nie muszę tego oglądać. nakręcił remake świtu a później już same bajeczki dla dzieci. Koleś jest w tej samej lidze co McG.

Odpowiedz
Za jego pierwsze trzy filmy (Świt, 300, Watchmen) ma u mnie zawsze wdzięczność. Następne dwa (ten o sowach i Sucker Punch) już trochę słabsze, ale późniejsza współpraca z uniwersum DC oraz ostatnio z Netflixem pokazała zwyżkę formy.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(27-05-2021, 14:30)Lawrence napisał(a): Ale coś wszędzie się pojawia i kto wie może to jakoś mu się dobrze wykorzystać i może rzeczywiście nakręci te swoje Legendy Arturiańskie, które pewnie wyglądałyby tak:

Ostatnio mówił o tym filmie takie coś:
Cytat:Right now I'm in the process of writing a kind of, basically it's just like a retelling of Excalibur, like of the Arthurian legend that's sort of set, you know, in a different place...It's kind of like in the sort of Gold Rush era of America, kind of weird Arthurian. 

Dla mnie raczej meh.

Za to okazuje się, że naprawdę rozmawiał o możliwości zrobienia Star Warsow inspirowanych kinem samurajskim. Ostatecznie nic z tego nie wyszło i pewnie już nie wyjdzie, ale nadal pracuje nad tym projektem jako oddzielnym sci-fi, nie osadzonym w uniwersum SW.

To już bym prędzej zobaczył.

Zresztą co by tam następnego nie nakręcił, to mam nadzieję że z Larrym Fongiem jako DoP. Jakoś tak efekty ich współpracy, jak dotąd, najbardziej mi się podobały.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(27-05-2021, 21:25)zombie001 napisał(a): Ostatnio mówił o tym filmie takie coś:

Cytat:Right now I'm in the process of writing a kind of, basically it's just like a retelling of Excalibur, like of the Arthurian legend that's sort of set, you know, in a different place...It's kind of like in the sort of Gold Rush era of America, kind of weird Arthurian. 

Dla mnie raczej meh.

Za to okazuje się, że naprawdę rozmawiał  o możliwości zrobienia Star Warsow inspirowanych kinem samurajskim.  Ostatecznie nic z tego nie wyszło i pewnie już nie wyjdzie, ale nadal pracuje nad tym projektem jako oddzielnym sci-fi, nie osadzonym w uniwersum SW.

To już bym prędzej zobaczył.

Teraz to te jego legendy arturiańskie już tak dobrze nie brzmią. A Star Wars inspirowane kinem samurajskim, to po prostu Star Wars. Przecież już Lucas się inspirował Kurosawą, a więc tutaj też nic oryginalnego nie widzę.
Plus podstawowe pytanie brzmi, jak bardzo możliwe jest, że te filmy powstaną? Gdyż to, że chce sobie je Zack Snyder nakręcić to jedno. Gdyż chcieć, to ja bym chciał np. wsadzić Rianowi Johnsonowi miotłę w odbyt, co nie oznacza, że mi się to kiedykolwiek uda, ale chcieć sobie mogę. I tak samo zastanawiam się czy tutaj ktoś będzie gotowy wyłożyć pieniądze dla Zacka. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mam nadzieję że przy kolejnych projektach porzuci tą manierę celowego przeciągania filmu którą się "popisał" przy ostatnich dwóch. To zaczyna być wkurzające.

Odpowiedz
https://comicbookmovie.com/justice_league/zack-snyder-under-fire-for-quoting-mussolini-while-promoting-justice-league-digital-release-a194872#gs.6czl6d

lol
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Coś sporo się ostatnio znowu mówi o Zacku w kontekście DC. A to sygnał że już wkrótce może być zabawnie :p

Odpowiedz
Nawet jeśli tylko część z tego artykułu jest prawdą, to jest gruba akcja na wielu poziomach. Chętnie zobaczyłbym film fabularny na ten temat zaczynający się od wyniesienia dysków z filmem, czyli tak naprawdę kradzieży. Po przeczytaniu tego artykułu Zack Snyder okazał się być komiksowym złolem, który zza kurtyny pociągał za sznurki, to Lex Luthor naszego świata:)

Ray Fisher zrobił niedźwiedzią przysługę (nie dziwota że gra teraz tylko u Snydera) wszystkim skrzywdzonym na planach filmu dopisując do Whedona kolejnych ludzi, którzy w jakiś tam sposób niby go skrzywdzili, a raczej na planie nie byli i akurat pojechał po tych osobach, za którymi reżyser nie przepada.

https://comicbookmovie.com/justice_league/zack-snyder-under-fire-for-quoting-mussolini-while-promoting-justice-league-digital-release-a194872#gs.711uk3

Odpowiedz
Tak generalnie to wszystko bujdy ^_^

Odpowiedz
Wygląda jak mieszanka Star Wars, Man of Steel, i Sucker Punch. Imo, wygląda zajebiście. Poza pięknymi kadrami, będzie epa i patos. Dzisiaj przez AI filmy MCU z wykalkulowaną ilością śmieszków, mało twórców ma odwagę zrobić kino z patosem w stylu Władcy Pierścieni. Zack to dowiezie. Trzymam kciuki że po kiepskim akcyjniaku z zombiakami, Snyder wróci do formy i stylu z czasów Man of Steel i Watchmen.

Odpowiedz
Bo to jest Star Wars tylko nawet Kathleen Kennedy tego nie chciała, więc Zack wziął historię ze sobą i pozamieniał nazwiska, chyba dodał coś z 40K i paru innych rzeczy. Zwiastun jest fajny i być może na tym się skończy, bo to jednak on napisał ten film.

Odpowiedz
Chciałem napisać, że wygląda jak film Snydera, czyli chvjowo, ale mniej więcej po minucie doszedłem do wniosku, że jednak gorzej niż zwykle.

Odpowiedz
Gorzej niż Rise of Skywalker nie będzie.

Odpowiedz
(24-08-2023, 01:01)Lashly napisał(a): Bo to jest Star Wars tylko nawet Kathleen Kennedy tego nie chciała,

Tak do końca to nie wiadomo. Snyder przecież w tamtym okresie dostał ofertę robienia następnych filmów w DC i wybrał ją. Projekt StarWarsowy albo został odłożony na półkę na później, albo KK powiedziała pass.

Istnieje natomiast duża szansa, że nawet gdyby robił ten film w ramach SW, to i tak by go zwolnili. Tak więc po tym co tam się działo w Lucasfilm w kolejnych latach po Epizodzie VII - drama z Rogue One/ Solo/EpIX- akurat nic dziwnego, że Snyder stwierdził, iż zrobi to w ramach czegoś odrębnego.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Patrząc na to co Kathleen Kennedy chciała to bardzo dobrze wróży temu filmowi Snydera.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jakieś info o wersji reżyserskiej:

https://www.filmweb.pl/news/%22Rebel+Moon%22%3A+ile+dodatkowego+materia%C5%82u+zobaczymy+w+%22Snyder%27s+Cut%22-151836

Już wcześniej było mówione, że w późniejszym czasie zostanie zrealizowana wersja reżyserska z R-ką.

A ja w sumie nie ogarniam, po co te zabawy? To nie jest sytuacja, że film trafia w okrojonej wersji do kin, bo studio na to naciska, a potem dopiero na DVD/streamingu można zaprezentować pierwotną wizję reżysera. Akurat "Rebel Moon" idzie przecież na Netfliksa, a tam nie trzeba się ograniczać z ratingiem czy metrażem. Czemu więc nie wypuścić od razu pełnej wersji? Po co te podchody? Żeby dłużej się gadało o filmie? Żeby sztucznie zapewnić mu drugie życie po pewnym czasie?

Odpowiedz
Snyder już o tym dawno mówił, po to, żeby najpierw obejrzała większa publika bardziej przystępny film, czyt. krótszy, mniej krwawy i zwięzły, a później zainteresowani wersję reżyserską.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości