Czy ja jestem slepy, czy w calym artykule nie ma slowa o czym jest ten serial? O co chodzi?
Na czym polega wyjątkowość "Belfra"?
J.Ż.: Przede wszystkim chyba na fajnym pomyśle wyjściowym, o którym na razie mówić nie mogę, na pomysłach na poszczególne wątki, niezłych dialogach.
A spoko, fajny pomysl wyjsciowy. No, wierze.
Scenami dzieliliśmy się po równo, na przekór zasadom, które obowiązują w tym fachu - zdradzają.
Nie rozumiem. Nie ma zadnych wytycznych, co do tego, jak nalezy sie dzielic scenariuszem przy wspolpracy przeciez.
Żulczyk jest spoko, choc "Slepnac od Swiatel" mnie jakos super nie porwało i wydaje mi sie, ze szum wokół niego jest troche przegięty. Ale lubi komiksy, amerykańskie kino i w ogole, wiec moze nie trzaśnie szmiry.
14-07-2015, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2015, 22:29 przez Gal Anonim.)
(14-07-2015, 22:28)Crov napisał(a): Scenami dzieliliśmy się po równo, na przekór zasadom, które obowiązują w tym fachu - zdradzają.
Nie rozumiem. Nie ma zadnych wytycznych, co do tego, jak nalezy sie dzielic scenariuszem przy wspolpracy przeciez.
Może chodziło nie tyle o zasady, co zwyczajowy podział obowiązków, że na przykład ktoś rozpisuje "drabinkę" a ktoś na jej podstawie dialogi, czy coś. A o pomyśle może wyjściowym i innych szczegółach pewnie rzeczywiście nie mogą mówić na razie. Inna sprawa, że w takim razie jaki sens mówić w ogóle.
Też daje Żulczykowi minimalny kredyt zaufania. Wygląda na gościa brzydzącego się żenadą w wystarczającym stopniu. O ile nie ma kredytu we frankach, można liczyć, że przynajmniej scenariusz będzie na przyzwoitym poziomie.
Jedyny problem to, wiadomo, TVN. Coś tam słyszałem/czytałem, że chcą robić trochę ambitniejsze rzeczy, jakieś kryminały w planach i inne cuda. Zobaczymy.
14-07-2015, 22:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2015, 23:02 przez PropJoe.)
(14-07-2015, 22:59)PropJoe napisał(a): A o pomyśle może wyjściowym i innych szczegółach pewnie rzeczywiście nie mogą mówić na razie. Inna sprawa, że w takim razie jaki sens mówić w ogóle.
No wlasnie o to mi chodzi. Po co jakis wywiad, skoro nic w nim nie mozna powiedziec poza "no, pisalismy razem scenariusz, tak, wymyslalismy go tez razem". Zulczyk to stosunkowo znane nazwisko, jak na pisarza, ale nie sadze, by nagle sie ludzie podekscytowali, ze ktos w Polsce robi serial w oparciu o scenariusz wspoltworzony przez niego.
Zwiastun zmontowany tragicznie (te bziumkanie i chóry, łotafak), ale to w Polsce normalne. Sam film moze bedzie ciekawy, szkoda, ze ciezko skumac o co chodzi po tym, jak zmontowany jest zwiastun. Czy mam oczekiwac, ze polowa filmu to beda gadajacy kolesie w garniakach, czy thriller o zyciu płatnego zabójcy, czy co? Chaos, kurfa.
Wygląda to jak Teatr Telewizji. Aktorstwo strasznie suche i posysa, wstawki potomka niepotrzebne (dokument to jakiś?) i wypowiedzi eksperta spoileruje koniec Pileckiego (dziex za odkrycie wszystkich niespodzianek jakie mogą czekać na widza). W sumie wystarczy zobaczyć cały trailer i w sumie wiadomo jak będzie szła fabuła.
09-09-2015, 13:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2015, 13:24 przez OGPUEE.)
(09-09-2015, 13:22)OGPUEE napisał(a): Wygląda to jak Teatr Telewizji. Aktorstwo strasznie suche i posysa, wstawki potomka niepotrzebne (dokument to jakiś?) i wypowiedzi eksperta spoileruje koniec Pileckiego (dziex za odkrycie wszystkich niespodzianek jakie mogą czekać na widza). W sumie wystarczy zobaczyć cały trailer i w sumie wiadomo jak będzie szła fabuła.
Ano tak. Bo to fabularyzowany dokument. Ze zwiastuna ciezko to wywnioskowac, bo wywiady wchodza z dupy. Wiec fabula nie ma co sie ekscytowac.
Ale tworcy maja szacun, bo film powstal z crowdfundingu, a nie z PISF:
(15-08-2015, 12:33)Crov napisał(a): Zwiastun zmontowany tragicznie (te bziumkanie i chóry, łotafak), ale to w Polsce normalne. Sam film moze bedzie ciekawy, szkoda, ze ciezko skumac o co chodzi po tym, jak zmontowany jest zwiastun. Czy mam oczekiwac, ze polowa filmu to beda gadajacy kolesie w garniakach, czy thriller o zyciu płatnego zabójcy, czy co? Chaos, kurfa.
Dla mnie to, co pisze ziomek to oczywista beka i paranoja, ale po chu dawac niesławną już ustawkę u Olejnik, jeżeli nie chce się czegoś tym pokazać? Zwłaszcza jeżeli film ma ogolnie pro-systemowy wydźwięk. ;)
W sumie to zabawne, że kiedyś robiło się filmy sensacyjne walące w system (mam na myśli "Psy" :)), a teraz robi się te promujące system. Kasa z PISFu pewnie droższa teraz.
19-09-2015, 11:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2015, 11:20 przez Gal Anonim.)
Muzyka niedopasowana (w sumie by pasowała, gdyby kamera i jakoś były lepsze), taniocha udająca epickość (Tajemnica Sagali czy WOW były lepiej zrealizowane), a w jednym momencie bohater Karolaka nie ma wąsa.
24-09-2015, 17:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2015, 17:43 przez OGPUEE.)
Cytat:Sean Daniel Company będzie reprezentować polskie studio w pozyskiwaniu środków na produkcję filmu. To firma znana m.in. z produkcji serii „Mumia” i nowej wersji filmu historycznego „Ben-Hur”, którego premierę zaplanowano na 2016 rok.
Reżyserem nowego pełnometrażowego filmu o wiedźminie Geralcie będzie znany rysownik Tomasz Bagiński. Zasłynął w 2002 roku krótkometrażową animacją „Katedra”. Film był wówczas polskim kandydatem do Oscara w kategorii krótki film animowany.
Nie jest to jednak pierwsze zetknięcie Bagińskiego z „Wiedźminem”. To właśnie on jest współautorem zwiastunów gry komputerowej „Wiedźmin 3: Dziki Gon”, którymi od ponad roku zachwyca się niemal cała branża komputerowa.
Scenariusz filmu, za który odpowiedzialna będzie hollywoodzka scenarzystka Thania St. John („Buffy: Postrach Wampirów”, „Chicago Fire”, „Grimm”), powstanie na motywach dwóch opowiadań Andrzeja Sapkowskiego z tomu „Ostatnie życzenie” – „Wiedźmin” oraz „Mniejsze Zło”.
Premiera filmu, który zapoczątkuje kilkuodcinkową serię, zaplanowana jest na rok 2017. Produkcja będzie przeznaczona do dystrybucji światowej.
Poczekamy, zobaczymy...
06-11-2015, 14:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2015, 14:04 przez OGPUEE.)