Zapowiedzi
Czy ja jestem slepy, czy w calym artykule nie ma slowa o czym jest ten serial? O co chodzi?

Na czym polega wyjątkowość "Belfra"?

J.Ż.: Przede wszystkim chyba na fajnym pomyśle wyjściowym, o którym na razie mówić nie mogę, na pomysłach na poszczególne wątki, niezłych dialogach.

A spoko, fajny pomysl wyjsciowy. No, wierze.

Scenami dzieliliśmy się po równo, na przekór zasadom, które obowiązują w tym fachu - zdradzają.

Nie rozumiem. Nie ma zadnych wytycznych, co do tego, jak nalezy sie dzielic scenariuszem przy wspolpracy przeciez.

Żulczyk jest spoko, choc "Slepnac od Swiatel" mnie jakos super nie porwało i wydaje mi sie, ze szum wokół niego jest troche przegięty. Ale lubi komiksy, amerykańskie kino i w ogole, wiec moze nie trzaśnie szmiry.

Odpowiedz
(14-07-2015, 22:28)Crov napisał(a): Scenami dzieliliśmy się po równo, na przekór zasadom, które obowiązują w tym fachu - zdradzają.
Nie rozumiem. Nie ma zadnych wytycznych, co do tego, jak nalezy sie dzielic scenariuszem przy wspolpracy przeciez.

Może chodziło nie tyle o zasady, co zwyczajowy podział obowiązków, że na przykład ktoś rozpisuje "drabinkę" a ktoś na jej podstawie dialogi, czy coś. A o pomyśle może wyjściowym i innych szczegółach pewnie rzeczywiście nie mogą mówić na razie. Inna sprawa, że w takim razie jaki sens mówić w ogóle.

Też daje Żulczykowi minimalny kredyt zaufania. Wygląda na gościa brzydzącego się żenadą w wystarczającym stopniu. O ile nie ma kredytu we frankach, można liczyć, że przynajmniej scenariusz będzie na przyzwoitym poziomie.

Jedyny problem to, wiadomo, TVN. Coś tam słyszałem/czytałem, że chcą robić trochę ambitniejsze rzeczy, jakieś kryminały w planach i inne cuda. Zobaczymy.

Odpowiedz
(14-07-2015, 22:59)PropJoe napisał(a): A o pomyśle może wyjściowym i innych szczegółach pewnie rzeczywiście nie mogą mówić na razie. Inna sprawa, że w takim razie jaki sens mówić w ogóle.
No wlasnie o to mi chodzi. Po co jakis wywiad, skoro nic w nim nie mozna powiedziec poza "no, pisalismy razem scenariusz, tak, wymyslalismy go tez razem". Zulczyk to stosunkowo znane nazwisko, jak na pisarza, ale nie sadze, by nagle sie ludzie podekscytowali, ze ktos w Polsce robi serial w oparciu o scenariusz wspoltworzony przez niego.

Odpowiedz
Nie wiem czy tu pasuje:

Cyfrowa rekonstrukcja "Janosika" i zastąpienie jakiegoś serialowego chłamu innym serialowym chłamem:
 http://film.onet.pl/wiadomosci/odswiezony-janosik-i-serial-ktory-zastapi-w-tvp-blondynke-flesz-filmowy/1et0bx
Niepotrzebne pytanie o oczywistej odpowiedzi: Czy odnowiony Janosik będzie wydany na DVD/Blu Ray? Nie.

Odpowiedz

Odpowiedz

Niby znowu choroba, do tego nieuleczalna, ale kurczę - Tomasz Kot w obsadzie i wiem, że na pewno to zobaczę.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Zwiastun zmontowany tragicznie (te bziumkanie i chóry, łotafak), ale to w Polsce normalne. Sam film moze bedzie ciekawy, szkoda, ze ciezko skumac o co chodzi po tym, jak zmontowany jest zwiastun. Czy mam oczekiwac, ze polowa filmu to beda gadajacy kolesie w garniakach, czy thriller o zyciu płatnego zabójcy, czy co? Chaos, kurfa.

Odpowiedz
Bromski za "Uwikłanie" ma u mnie dozgonne votum nieufności.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ej, ale chociaż plansze z napisami są profeszynal (lens flary!) a korekcja barwna zapatrzona w Holyłud. Wyrabiamy się :)

Odpowiedz
Nie no, same ujecia wygladaja nawet jak z prawdziwego filmu. Tylko zwiastun jest skleciony jak kompletna amatorszczyzna.

Odpowiedz

Trochę tu Smarzowskiego, trochę klimatu rewelacyjnego "Chrztu" tego samego reżysera. Całkiem fajne kino się zapowiada. :)

Odpowiedz

Wygląda to jak Teatr Telewizji. Aktorstwo strasznie suche i posysa, wstawki potomka niepotrzebne (dokument to jakiś?) i wypowiedzi eksperta spoileruje koniec Pileckiego (dziex za odkrycie wszystkich niespodzianek jakie mogą czekać na widza). W sumie wystarczy zobaczyć cały trailer i w sumie wiadomo jak będzie szła fabuła.

Odpowiedz
Wow, wyglada jak jakies intro do starej gry, gdzie w filmikach graja aktorzy. Tak mi sie kojarzy.

Odpowiedz
Wizualnie przypomina mi gówno, na jakie trafiłem ostatnio w TV, a mianowicie serial o Annie German.

Odpowiedz
(09-09-2015, 13:22)OGPUEE napisał(a): Wygląda to jak Teatr Telewizji. Aktorstwo strasznie suche i posysa, wstawki potomka niepotrzebne (dokument to jakiś?) i wypowiedzi eksperta spoileruje koniec Pileckiego (dziex za odkrycie wszystkich niespodzianek jakie mogą czekać na widza). W sumie wystarczy zobaczyć cały trailer i w sumie wiadomo jak będzie szła fabuła. 
Ano tak. Bo to fabularyzowany dokument. Ze zwiastuna ciezko to wywnioskowac, bo wywiady wchodza z dupy. Wiec fabula nie ma co sie ekscytowac.

Ale tworcy maja szacun, bo film powstal z crowdfundingu, a nie z PISF:

http://projektpilecki.pl/

Odpowiedz
(15-08-2015, 12:33)Crov napisał(a): Zwiastun zmontowany tragicznie (te bziumkanie i chóry, łotafak), ale to w Polsce normalne. Sam film moze bedzie ciekawy, szkoda, ze ciezko skumac o co chodzi po tym, jak zmontowany jest zwiastun. Czy mam oczekiwac, ze polowa filmu to beda gadajacy kolesie w garniakach, czy thriller o zyciu płatnego zabójcy, czy co? Chaos, kurfa.

Dla mnie to, co pisze ziomek to oczywista beka i paranoja, ale po chu dawac niesławną już ustawkę u Olejnik, jeżeli nie chce się czegoś tym pokazać? Zwłaszcza jeżeli film ma ogolnie pro-systemowy wydźwięk. ;)

[Obrazek: 12042645_1771833456377497_63267069926299...e=5663AFE4]

W sumie to zabawne, że kiedyś robiło się filmy sensacyjne walące w system (mam na myśli "Psy" :)), a teraz robi się te promujące system. Kasa z PISFu pewnie droższa teraz.

Odpowiedz

Karolak strike back i zachęca widza?
Muzyka niedopasowana (w sumie by pasowała, gdyby kamera i jakoś były lepsze), taniocha udająca epickość (Tajemnica Sagali czy WOW były lepiej zrealizowane), a w jednym momencie bohater Karolaka nie ma wąsa.  

Odpowiedz
diversion end sie robi

Odpowiedz
W 18-19 minucie Agencki troche o dzialaniu PISFu:

Odpowiedz
Bagiński przy "Wiedźminie" będzie współpracował z Hollywood.

http://kultura.newsweek.pl/w-hollywood-powstanie-film-o-wiedzminie-tomasz-baginski-rezyserem,artykuly,373474,1.html

Cytat:Sean Daniel Company będzie reprezentować polskie studio w pozyskiwaniu środków na produkcję filmu. To firma znana m.in. z produkcji serii „Mumia” i nowej wersji filmu historycznego „Ben-Hur”, którego premierę zaplanowano na 2016 rok.

Reżyserem nowego pełnometrażowego filmu o wiedźminie Geralcie będzie znany rysownik Tomasz Bagiński. Zasłynął w 2002 roku krótkometrażową animacją „Katedra”. Film był wówczas polskim kandydatem do Oscara w kategorii krótki film animowany.

Nie jest to jednak pierwsze zetknięcie Bagińskiego z „Wiedźminem”. To właśnie on jest współautorem zwiastunów gry komputerowej „Wiedźmin 3: Dziki Gon”, którymi od ponad roku zachwyca się niemal cała branża komputerowa.

Scenariusz filmu, za który odpowiedzialna będzie hollywoodzka scenarzystka Thania St. John („Buffy: Postrach Wampirów”, „Chicago Fire”, „Grimm”), powstanie na motywach dwóch opowiadań Andrzeja Sapkowskiego z tomu „Ostatnie życzenie” – „Wiedźmin” oraz „Mniejsze Zło”.

Premiera filmu, który zapoczątkuje kilkuodcinkową serię, zaplanowana jest na rok 2017. Produkcja będzie przeznaczona do dystrybucji światowej.

Poczekamy, zobaczymy...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości