17-03-2011, 23:48
|
Zapowiedzi
|
|
Akurat talent do opowiadania fabuły to on ma i to jaki!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 17-03-2011, 23:49
Żeby nie było, lubię Camerona, i fakt, do opowiadania ma talent, od strony technicznej jest geniuszem... ale chyba nie umie albo nie lubi ambitniejszych scenariuszy :P
Najbardziej to odczułem przy okazji Avatara. A szkoda, bo chętnie bym zobaczył udaną adaptację Solaris/Ubika/Gwiazdy Moje Przeznaczenie, czy czegoś w tym stylu. 18-03-2011, 00:11 klaus_kinski napisał(a):A szkoda, bo chętnie bym zobaczył udaną adaptację Solaris Cameron był producentem Solaris i chyba wszyscy pamiętają co z tego wyszło? ;) Żeby nie robić oftopa - zwiastun jest mocno "taki se", a do Ślesickiego straciłem resztki szacunku po tragicznym Show. 18-03-2011, 00:15 klaus_kinski napisał(a):ale chyba nie umie albo nie lubi ambitniejszych scenariuszy :Pa Ślesicki owszem? Zwiastun o tyle dobry, że w przeciwieństwie do 99,9% polskich trailerów nie zniechęca do filmu, może być dobry dramat, tylko na ryło Karolaka patrzeć nie mogę, oby miał jak najmniejszą rolę. 18-03-2011, 00:32 Perfik napisał(a):Żeby nie robić oftopa - zwiastun jest mocno "taki se", a do Ślesickiego straciłem resztki szacunku po tragicznym Show. Eej no, Show było fajne. :smile: To za Sarę, bzdurną kalkę hollywoodzkich filmów i zaangażowanie nie potrafiącej grać Agnieszki Włodarczyk Ślesicki powinien przepraszać przede wszystkim.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
18-03-2011, 10:33 Pitero napisał(a):To za Sarę, bzdurną kalkę hollywoodzkich filmów i zaangażowanie nie potrafiącej grać Agnieszki Włodarczyk Ślesicki powinien przepraszać przede wszystkim. Ale Włodarczyk pokazała cycki, więc reżyser ma wybaczone :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
18-03-2011, 14:03
Scena z "Trzech minut". Według mnie zajebista :mrgreen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c86m1eis39s[/youtube] 18-03-2011, 21:56
Jan Komasa chce popełnić film w realiach powstania warszawskiego.
Nagłówek powala:Powstanie "katastroficzny film erotyczny" o Powstaniu 23-03-2011, 15:42
Ło... Komasa, Smarzowski, Bagiński - w reszcie polscy reżyserzy, na których filmy czekam, aż dziw bierze. Pozytywnie!
23-03-2011, 16:21
Opis komedii "Wyjazd integracyjny" na który natknąłem się na stronie KŚ wywołał we mnie... zresztą sami przeczytajcie:
Cytat:Zwariowana komedia pomyłek, w której Tomasz Kot, Jan Frycz, Tomasz Karolak i debiutująca w roli pierwszoplanowej Katarzyna Glinka doświadczają na wyjeździe integracyjnym krajowej wersji "Kac Vegas", wplątując się w serię zabawnych tarapatów.Kot, Frycz i Karolak? Krajowa wersja Kac Vegas? Polish Lody?! Coś mi mówi że to będzie mieć mocarny plakat. 18-04-2011, 12:59
Nowy film Smarzowskiego
Smarzowski mnie jeszcze nie zawiódł, a ten film zapowiada się co najmniej ciekawie.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
30-04-2011, 13:39
Tak, też mnie to irytuje, ale jakoś czytelników przyciągnąć trzeba :mad:
Ale samego filmu jestem naprawdę ciekawy (podobnie zresztą jak Róży z Mazur). Smarzowski jako jedyny w tym kraju robi filmy, które lubię oglądać i wątpię, żeby to się zmieniło. Inna sprawa, że najbardziej chciałbym, żeby się wreszcie zabrał za "Złego", ale tego się pewnie nigdy nie doczekam.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
30-04-2011, 14:29
Wesele i Dom zły podobały mi się, jednak nie mogę powiedzieć, że lubię te filmy. Smarzowski kręci obrazy odpychające i trudne, ale w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Jeśli jest u nas reżyser, o którym mogę powiedzieć, że na pewno obejrzę jego następny film, to jest nim właśnie Smarzowski. 30-04-2011, 14:51
Uwikłanie czyli nawet ciekawie zapowiadająca się sensacja. Jak dla mnie zaskoczenie :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
28-05-2011, 10:57
Ach, polskie Siedem!
Dla mnie to wygląda jak odcinek serialu TV, fakt że Ostaszewska i Adamczyk znowu grają parę (jak w serialu na TVN, nie pamiętam tytułu) tylko to pogłębia. Ostaszewska jak zwykle smętna i pozbawiona życia, kompletnie nie widzę jej jako głównej bohaterki. 28-05-2011, 11:30
Ups, pomyliło mi się z filmem Smarzowskiego z poprzedniej strony tematu :P
PS. Forma trailera jak zwykle nieadekwatna do treści. Plansze z napisami jakieś takie z innej bajki, a animacja tytułu rodem z Mission Impossible. Kiedy nasi skończą z tym bezmyślnym naśladownictwem? 28-05-2011, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2011, 11:36 przez Mierzwiak.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |