Zapowiedzi
Wygląda interesująco:

ChowYunFat, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2012.

Odpowiedz
Michał Milowicz w tym roku będzie reżyserował komedię gangsterską. Wystąpią Sławomir i Pazura:
https://www.facebook.com/Filmawka/photos/a.1651128474946836/2346700332056310/?type=3&theater

Odpowiedz
Fajnie ...

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Było?

Widziałem Zero tego Borowskiego i to był strasznie irytujący film, w którym splatanie nudnych wątków nie miało absolutnie żadnego uzasadnienia. Tutaj aktorstwo i niektóre dialogi wyglądają i brzmią tak sobie. Nie wierzę, że obędzie się bez pretensjonalności. Nie jestem fanem Buzek. Ale za to Maćkowiak może być niezły. To jest moim zdaniem jeden z lepszych aktorów swojego pokolenia w Polsce, ale chyba nie za bardzo ma szansę wykorzystać swój potencjał. Nie wiem czy gdyby nie dostawał podobnych ról to nie mógłby spokojnie mieć na koncie ról na poziomie Ogrodnika. 

Co mi się jednak podoba w tym zwiastunie i przy odrobinie szczęścia może być sporym atutem to fakt, że wreszcie ktoś próbuje wykreować jakiś nierealistyczny świat. Strasznie mi tego brakuje w polskim kinie. Niekoniecznie musi być to tak ewidentne jak tutaj. Scenografia może być albo dużym atutem albo żenadą, ale plus za wygląd filmu, który jest inny niż tu i teraz 1:1.

Odpowiedz
(29-04-2019, 16:34)ChowYunFat napisał(a): Wygląda interesująco:

Byłem dzisiaj w kinie.
Niech za minirecenzję posłuży przytoczenie dwóch faktów z początku filmu:
Fakt pierwszy - film rozpoczyna długie ujęcie drzewa, na które pada deszcz. 
Fakt drugi - dialogów tradycyjnie dla polskiego kina nie słychać, natomiast jak główny bohater wpada do wody, to poziom decybeli, z jakim nagrano pluski i szumy sprawia, że uszy krwawią.

Ogólnie ciekawa tematyka kompletnie zarżnięta przez quasi-artystyczne zadęcie i irytującą manierę opowiadania obrazem ze znikomą liczbą dialogów (których i tak nie słychać). 
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Z jednej strony, może by zostać dźwiękowcem, ewidentnie jest zapotrzebowanie. Z drugiej, pamiętam jak mi znajomek opowiadał ile budżetu się u nas przeznacza na dźwięk (ochłapy co zostaną po opłaceniu pani sprzątającej na planie) i jakie dostają terminy. Nigdy tego nie zrozumiem, dla mnie dźwięk potrafi zdecydować o tym czy w scenie są emocje czy ich nie ma, choćby tam był najpiękniejszy kadr na świecie, a u nas wydaje się jakby nikt o tym nie wiedział.

Odpowiedz
Pracowałem w dźwięku, widziałem jak się robi postsynchrony i wiem ile płaci się dźwiękowcom. Nie polecam :P
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Widziałem jakiś czas temu Krew Boga i o ile wygląd można chwalić, klimacik jest dosyć zacny, zdjęcia, kostiumy, scenografie dają radę, tak gdy wchodzą dialogi, to zaczyna się typowy polski film i człowiek myśli, że lepiej było jak się nie odzywali :P Postaci- chodzące symbole, trochę artystycznego zacięcia i takie tam rzeczy.

Odpowiedz
No właśnie, pomijając kwestie techniczne, potencjalnie ciekawa fabuła grzęźnie pod warstwą artystycznej prezentacji i teatralności. I nie jest to kwestia budżetu, tylko świadomego zabiegu artystycznego. 
Ale może po prostu nie jestem odbiorcą docelowym takiego kina. Mam wrażenie, że ktoś kto lubi kino artystyczne, znajdzie w "Krwi Boga" pewnie mnóstwo rzeczy, których ja nie odkryłem/nie zauważyłem/nie chciało mi się szukać.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz

Odpowiedz
Gdzieś mi się obiło o uszy, że robią drugie podejście do historii "Orła", myślę sobie, fajnie, tę tematykę rzadko kto rusza, teraz patrzę, a tu tytuł "Orzeł - ostatni patrol". Tak, ostatni patrol o którym nic nie wiadomo, bo okręt wypłynął i nigdy nie wrócił.
Czyli w skrócie - jakieś z dupy wyssane kity o "bardzo ważnej misji" polskiego okrętu... :(

https://www.dzieje.pl/kultura-i-sztuka/film-orzel-ostatni-patrol-jacka-blawuta-w-kinach-w-2020-r

Chyba sobie powtórzę film z 1958 roku, który jest wart uwagi już choćby tylko dlatego, że w "Orła" wcielił się jego bliźniak "Sęp".

Odpowiedz
Niczego wielkiego się nie spodziewałem i niczego wielkiego w tych 30 s nie widzę.

Szanuję Szyca za to, że chłop próbuje uwolnić się od tych syfiastych komedii, ale niestety widzę po prostu akcentującego Szyca w peruce i doklejonym wąsie, a nie Piłsudskiego.

Odpowiedz
Będzie film pokazujący nieznany świat kibiców i im podobnych.
https://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/filmy/furioza-pierwsze-zdjecia-z-filmu-o-polskich-kibolach/?fbclid=IwAR3xa0jiNh-Ony4NI2APo6aR-J46KblJG2BTZbzbtvCiJjN4H7ulFbCKvbc

Czyli ta cała prawda znaczy, że polscy kibole to naprawdę dobre chłopaki przeprowadzające staruszki przez jezdnię i zbierające datki na sierocińce :)?

Odpowiedz
Cytat:Świat kibiców – ultrasów, chuliganów i kobiet, które są z nimi w związkach.
Pominą wątki (krypto)gejowskie? :(

Odpowiedz
Nasz polski Fighter

Odpowiedz
Jakie to będzie złe.

Odpowiedz
Nakręcony z manierą polskiej telewizji schematyczny film o boksie. Nawet nie ma za bardzo z czego się śmiać.

Odpowiedz
Zdjęcia wyglądają spoko, a montażysta trailera baaardzo starał się zrobić ten zwiastun po amerykanskiemu, co mu nawet wyszło.

Jak to u nas musi, no musi!!! być wątek kryminalny w postaci bieda gangsterki. (Boberek LOL) Miejsca dla Oświecińskiego też nie mogło zabraknąć, no i o co chodzi z tym monstrum Różalskim? Po co to, czemu?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości