25-08-2021, 12:37
|
Zapowiedzi
|
|
Mateusz Banasiuk w roli lekarza, który pod wpływem byłej dziewczyny (Weronika Książkiewicz) zostaje policyjną wtyczką w gangu pseudokibiców. Liderem grupy jest jego dawny przyjaciel (Mateusz Damięcki). Grają także Janusz Chabior, Łukasz Simlat, Szymon Bobrowski i Wojciech Zielinski. Premiera 22 października.
Chwila! To przecież ten film do którego 2 lata temu brałem udział w castingu na statystę. Poznaję po nazwisku reżysera (Cyprian T. Olencki) i wtedy tytułem była "Furia", a nie "Furioza". Stałem godzinę w kolejce, strzelili mi dwie fotki, ale odpowiedzi się nie doczekałem. Po zwiastunie myślę, że chyba dobrze się stało dla mego honoru. xD
Ujęcie z 1:41 - jakie to wymooowneeee... 25-08-2021, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2021, 13:02 przez Kryst_007.)
Ksawery Szlenkier jako młody Stefan Wyszyński - przyszły Prymas Polski. Premiera 17 września.
25-08-2021, 13:27
No powiem szczerze, że petarda, jak nie polskie. Gdzie białe tło, z dupy wklejeni aktorzy i tytuł dodany z auto-kształtów Worda?
27-08-2021, 07:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2021, 08:00 przez yacajackowski.)
Pełen zwiastun nowego filmu Jana P. Matuszyńskiego inspirowanego historią Grzegorza Przemyka - maturzysty, który w maju 1983 roku został śmiertelnie pobity przez milicję. W rolach głównych Mateusz Górski, Tomasz Ziętek i Sandra Korzeniak. Grają także Jacek Braciak, Agnieszka Grochowska, Robert Więckiewicz, Tomasz Kot i Andrzej Chyra. Premiera 24 września.
27-08-2021, 13:10
Pierwsza zapowiedź nowego "Wesela" Smarzowskiego. Premiera 8 października.
31-08-2021, 12:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2021, 18:38 przez Trailery Srailery.)
Jezu, jaki ten Smarzowski jest przewidywalny, nudny i schematyczny. Przecież on w kółko kręci ten sam film. Drugi Papryk.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
31-08-2021, 12:31
A jak mówiłem po Domu Złym, że Smarzol jest cienki jak psi dyd to wszyscy patrzyli na mnie jak na dziwaka ;)
31-08-2021, 12:40
Stawiam stówę, że ten wesoły zwiastun to podobna zmyłka co przy "Klerze" i finalny produkt też będzie miał na celu wstrząsać i poruszać ważny społeczny temat. Szkoda, że tak będzie, bo Smarzol robi się już z tym trochę wtórny i chętnie zobaczyłbym teraz coś od niego w klimacie "Wesela" (tego z 2004 oczywiście).
31-08-2021, 12:41
Rok 2021 ale dalej w polskim kinie trzeba pokazywać, że Polska stoi alkoholem bo nic innego nie mamy
31-08-2021, 12:44 (31-08-2021, 12:40)Corn napisał(a): A jak mówiłem po Domu Złym, że Smarzol jest cienki jak psi dyd to wszyscy patrzyli na mnie jak na dziwaka ;) No jak mówiłeś po Domu Złym to szacun, bo na moje to on się na Domu Złym właśnie skończył, ale też nie od razu to dostrzegałem. Strasznie prostacko i wtórnie to wygląda. Smarzowski pozuje na intelektualistę, ale racja z tym Vegą. To akurat ja chyba też pisałem przy Drogówce, że Smarzol to taki Vega z lepszym warsztatem. Tutaj poza wtórnością, wygląda na to, że nawet mnie wkurwi tanią agitką wymierzoną w cebulaków (to co śmieszyło przez łzy w pierwszym Weselu, tutaj, w nowym kontekście społeczno-politycznym, wali na kilometr banałem i stawianiem się ponad polaczkami). Przy całej mojej niechęci do KK, Kler to już była pozbawiona grama subtelności nuda. Tutaj wygląda to cztery razy biednej i nudnej. Mimo wszystko, może warto wydzielić temat od posta Trailerów Srailerów. 31-08-2021, 12:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2021, 12:53 przez PropJoe.)
Już tak szybko robią te remake'i?
Powtórzę za innymi, że to wygląda wtórnie i jak z programu Smarzowskis Tropes Maker. No i czuję, że w gotowcu będą smuty opatrzone jakimś aktualnym "ważnym" problemem społecznym, gdy pierwsze Wesele było mimo wszystko lajtowe. 31-08-2021, 13:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2021, 14:29 przez OGPUEE.)
Zwierzę się, że ani trochę nie podobał mi się żaden film Smarzowskiego. Co prawda widziałem tylko "Dom zły", "Wołyń" i połowę "Drogówki" (nie dałem rady dokończyć tego ścierwa), więc może ominęło mnie coś wyjątkowo dobrego, ale jakoś wątpię.
31-08-2021, 14:02
Monika Strzępka i Paweł Demirski, czyli twórcy serialu "Artyści", kręcą film fabularny "Zaprawdę, Hitler umarł". Padł pierwszy klaps na planie.
Akcja filmu toczy we współczesnym państwie Europa, kilkadziesiąt lat po zwycięstwie nazistów w II wojnie światowej. Cytat:Opustoszały świat na skraju postatomowej zagłady i tylko jeden kraj – państwo Europa. Osiemdziesiąt lat temu naziści wygrali II wojnę światową i zjednoczyli podbite kraje. Czterdzieści lat później pokolenie dzieci faszystowskich oprawców potępiło zbrodniczą ideologię i wzięło na siebie winy zwycięzców. 13-09-2021, 10:46 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |
![[Obrazek: 3lhPOsU.png]](https://i.imgur.com/3lhPOsU.png)
Spoiler![[Obrazek: 7T4DvSn.png]](https://i.imgur.com/7T4DvSn.png)
![[Obrazek: eW0qTK9.png]](https://i.imgur.com/eW0qTK9.png)
![[Obrazek: xR04k3V.png]](https://i.imgur.com/xR04k3V.png)
![[Obrazek: VPsjtdZ.png]](https://i.imgur.com/VPsjtdZ.png)