Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Zodiac (2007)
Widzieliście zwiastun? Nic specjalnego - standardowy dreszczowiec. Ponieważ jednak zwiastun SE7EN był równie standardowy, powstrzymam się od wyciągania pochopnych wniosków. Jedno jest pewne: jeżeli film okaże się klapą, to status oryginalnego i bezkompromisowego twórcy, jakim Fincher ciągle może się pochwalić, trzeba będzie zrewidować. Mówię to z żalem, bo obok Manna i Kubricka Fincher należy do grona moich ulubionych reżyserów.

Gdzieś mniej więcej od połowy trailer zmienia klimat. Staje się... bo ja wiem? - lżejszy, mniej niepokojący.

Odpowiedz
Mam dokładnie takie same odczucia. Widzę tu fajne zdjęcia, standardowo świetnego Downeya Juniora i... tyle. Gyllenhaal jak zwykle usypia swoim spojrzeniem, nie widać też po tym zwiastunie żeby było się czym zachwycać.
A muzyczka pod koniec pasowałaby raczej do trailera jakiegoś lekkiego filmu obyczajowego...

Odpowiedz
Ja w tej zmianie klimatu w polowie zwiastunu widze szanse na to, ze Zodiac bedzie jednak pozycja nie do konca standardowa jezeli chodzi o wspolczesny kryminal/thriller. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Fincher chwyci sie tego gatunku nie podejmujac proby wcisniecia wen czegos odmiennego, nowatorskiego, charakterystycznego, swiezego, ciekawego. Jezeli jednak tak sie okaze, to faktycznie pewne rzeczy przyjdzie zrewidowac. Niemniej po obejrzeniu trailera optymizm gora.

Odpowiedz
Są już pierwsze recenzje.

http://www.rottentomatoes.com/m/zodiac/

"Fincher's best work since Se7en". Ciekawe.

Odpowiedz
No, sam chciałem o tym powiedzieć Oczko Ja w każdym razie czekam na ten film z niecierpliwością.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Karol napisał(a):"Fincher's best work since Se7en". Ciekawe.

Nie tyle "ciekawe", co całkiem możliwe. "Gra" - film na raz. Fajny, ale jednorazowego użytku. "Fight Club" - hmm... sam nie wiem. Chyba mi się podobał. "Azyl" - zbyt poprawny politycznie, jak żaden z poprzednich filmów Finchera. Za tę poprawność uznaję go za najgorszy film reżysera SE7EN.

Odnośnie zodiakalnego mordercy o pseudonimie "Zodiac" :) ponoć ma ukazać się dopiero w maju... Kurna, nie wiem jak wy, ale ja nie zamierzam czekać do maja!

Odpowiedz
Ja jestem człowiek cierpliwy do maja zaczekam Uśmiech
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
właśnie przeczytałem tych kilka recenzji ze Zgniłych Pomidorów i naprawdę to dobrze wygląda! podoba mi sie porównanie do "Wszystkich ludzi prezydenta" [Hollywood Reporter] 8) świetny Downey Jr podobno - nareszcie w pierwszoplanowej, poważnej roli ktoś obsadził tego znakomitego aktora! kilka miesięcy temu wieszczyłem klapę [fatalny trailer], teraz odszczekuję, choć nie widziałem 8)

Odpowiedz
Premiera w Stanach juz w ten piatek, zapowiada sie ciekawie. Trailer zupelnie mi sie nie podobal (druga czesc przywodzila na mysl melodramaty z Hallmarku), ale nowy Fincher to nowy Fincher. Dziwi mnie tylko data premiery na Wyspach - 20 kwietnia... zglupieli czy co? Smutny

Odpowiedz
jest i pierwsza negatywna recenzja. nie do końca negatywna, ale Fincher dostał w twarz zgniłym pomidorem.

"Zodiac" certainly has its moments, but it's no masterpiece.

Recenzentka czepia się długości filmu [2h40m] i sposobu ukazania [oraz zakończenia] śledztwa. innymi słowy - bullshit.

Odpowiedz
160 minut... bardzo ładnie.

ja znam trzech takich co czepiają się zakończenia SE7EN.

Kurde, nie mogę się już doczekać filmu Finchera. Po prostu mnie rozsadza :) liczę na mocny kryminał ze spora dawką przekleństw. obym sie nie zawiódł.

Odpowiedz
Hehehe.. przeklenstwa przede wszystkim Oczko
No mnie moze nie rozsadza ale ciekaw jestem. Dawno nie ogladalem naprawde ciekawego śledztwa w filmie a Fincherowi raz juz sie udalo Oczko
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Mental napisał(a):160 minut... bardzo ładnie.
Po prostu mnie rozsadza Uśmiech liczę na mocny kryminał ze spora dawką przekleństw.

Mental obejrzyj sobie to: http://www.filmweb.pl/Pot%c4%99ga+strachu+2006+o+filmie,Film,id=142672

Powinno być już w wypożyczalniach.
Z ciekawostek:
Cytat:Słowo "fuck" pada w filmie 328 razy.

A tak co do Zodiaca: Jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie. Mam nadzieję, że te 160 minut będzie ciekawe, nie jak w przypadku Dobrego Agenta, gdzie jakby skrócić film o 30 minut, to byłby dużo ciekawszy.

Odpowiedz
film można już ssać torrentem :)

Odpowiedz
Wstretna kinowke? Wynos sie. Oczko

Odpowiedz
będziesz czekał do maja?

Odpowiedz
Na pewno nie tkne kinowki. Takie ogladanie to bezsens.

Odpowiedz
Wersja BABEL, którą oglądałeś, niewiele się różniła od *** ;)

Odpowiedz
WIELE roznila sie od kinowki. To bylo calkiem niezle telecine tudziez slaby rip. I zarazem minimum jakosci, przy ktorym ogladam film.

Odpowiedz
Cytat:Na pewno nie tkne kinowki. Takie ogladanie to bezsens.

nie pytałem, czy nie tkniesz *** :) pytałem, czy będziesz czekać do maja. bo jeśli będziesz, to i ja będę :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości