Ankieta: Filmy z YouTube na CF:
tak!
nie!
[Wyniki ankiety]

felietony...
Nieprawda. Nabywając w sensie "kopiując" czy "ściągając" tak. Ale już kupowanie na giełdzie jest zwyczajnym paserstwem.

Odpowiedz
Romku, kto teraz kupuje na giełdzie...
Ściąganie filmów, mp3 jest legalne, tak samo jak ich posiadanie (i Mental-autorytet :) o tym bodajże wspominał]. Udostępnianie jest już sprawą bardziej skomplikowaną, choć nie regulowaną wyraźnie przez prawo. Posiadanie programów to inna z kolei kwestia - musisz podrobić cd-key żeby mieć pełną wersję, a to już jest nielegalne 8)

Odpowiedz
desjudi napisał(a):Romku, kto teraz kupuje na giełdzie...
Znam handlarza. Nawet nie wyobrażasz sobie ile ma z tego kasy.

Odpowiedz
Na giełdzie? Komuś chce się jechać na zatłoczone targowisko po parę piratów? Punkt ksero niedaleko miejsca mojego zamieszkania oferuje szeroki asortyment pirackich filmów (tylko 5-10 zł/szt.), plus używane kasety i płyty z wypożyczalni oraz okazyjnie filmy z gazet. Nawet się z tym nie kryją - na ladzie leży stosik płyt w kopertach, kto chce ten przegląda i bierze. To jest tragedia - ludzie kupują divx-y, kiedy w niektórych przypadkach za 10 zł więcej mogliby mieć oryginał tego samego filmu. Co ja gadam - coś takiego w ogóle jest straszne, niezależnie od ceny! Szczególnie, że policja prawdopodobnie też jest tam częstym klientem. Czasami patrole po osiedlu krążą, paru niebieskich mieszka w okolicy i byłbym zdziwiony, jeśli nie wiedzieliby jak wielobranżowy jest ów punkt ksero.

Odpowiedz
chryste, żyje na innym świecie, wszyscy, których znam, mają filmy za darmo - wymieniają się, sami ripują, ściągają z torrentów, z dc... wydawało mi się, że giełda to relikt przeszłości 8)

Odpowiedz
Często kręcę się po giełdzie. Najwięcej klientów to dzieci w wieku 10-13 lat. To oczywiście moje obserwacje i nie wiem, jak to się ma do oficjalnych (o ile takowe istnieją) statystyk.

Odpowiedz
Kupowałem kilka razy na giełdzie... i już nigdy więcej... Albo z ruskim lektorem albo zasrana kopia.

Odpowiedz
picek napisał(a):Albo z ruskim lektorem albo zasrana kopia.

Święta prawda.., Najczęsciej to i to i to równocześnie... :?

Des zacne te Twoje feliatony ;) Krótkie aczkolwiek treściwe, w dodatku utrzymane w genialnym ironiczym sosiku. Styl godny mistrza :) No i te perełki w stylu:"lumpenliberalny wykształciuch z układu". Moje gratulacje :D
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.

Odpowiedz
picek napisał(a):Albo z ruskim lektorem albo zasrana kopia.

Mam Star Wars Ep. III z prologiem po rusku :) Najlepsze są ich tłumaczenia. Przykład:

You have one hour, a po polsku to było Masz dwie godziny :lol:

Odpowiedz
zielonooka, dzięki. postaram się częściej 8)

Odpowiedz
bedzie jeszcze cus?

Odpowiedz
Na pewno będzie, Des zaczął pisać nowy felieton na Zjeździe :)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Na tym z poczatku maja?? :D Mam nadzieje że wkrótce bo powoli zaczynam rozumiem jak czują sie ludzie na odwyku ;)
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.

Odpowiedz
Na tym sprzed paru dni 8) - to będzie jego najlepszy tekst <ok>
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
A to zasadniczo zmienia postać rzeczy. [Można zatem liczyć na obszerną relacje??] ;) Des liczymy na Ciebie.

Odpowiedz
Z pewnością tekst Desa pojawi się w relacji zjazdowej. Także każdy będzie miał okazję, aby go przeczytać <rotfl>
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
fuuuck yeeeeaaaah 8)

Odpowiedz
To bedzie kuzma czy nie??
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
toż przecież napisałem...
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
9

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości