Wypie****** stąd! :evil:
01-11-2007, 23:59
|
300 (temat ogólny)
|
|
Czy w każdym temacie musi odbyć się jakaś kłótnia na temat TF?!
Wypie****** stąd! :evil: 01-11-2007, 23:59
A kto znowu zaczął? Kto k**** zaczął?
BTW - to że szambo się wylewa to wina tego kto zatkał rury (czyt: tematy o Transformers ;)) niech się przyzna i je poodtyka. 02-11-2007, 00:02
Wyluzujcie dziewczęta :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 02-11-2007, 00:05 Mierzwiak napisał(a):Czy w każdym temacie musi odbyć się jakaś kłótnia na temat TF?! tu nie chodzi o TF, tu chodzi o jakąś chorą mentalność Gieferga, który zawsze musi dowalić coś po 3kroć do jakiegoś filmu - mimo iż sam zachwala gorsze gówna. Tyle.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-11-2007, 03:08 Gieferg napisał(a):to że szambo się wylewa to wina tego kto zatkał rury zapisuje :) 02-11-2007, 03:25
tak to sobie tłumacz :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-11-2007, 22:57
Po ponad rocznej przerwie odświeżyłem sobie go dzisiaj na mojej REGZIE. :D Nie wiem czemu ale ten film wymiata , bardzo dobrze się go ogląda a przed legendarnym "This is Sparta" dostaje gęsiej skórki i gotuje się w sobie, tak jak to miało miejsce w kinie. 300 to druga po Batmanie moja ulubiona ekranizacja komiksu, którą uwielbiam. Tu po prostu czuje się komiks i mistykę z nim związaną. Mógłbym to oglądać w nieskończoność i jeszcze jeden dzień dłużej.Polecam też seanse na telewizorach lepszego kalibru. Zupełnie inne przeżycie niż w Kinie czy analogowych TV. Po prostu magia obrazu.
15-08-2008, 21:22
Naszła mnie ochota na 300 - po 3 latach wyjąłem dividi, zgasiłem światła i... ciach. This is sparta!
Film ciężko ocenić w wielu kategoriach. Ni to film epicki, ni wojenny, ni dramat - lecz jako wizja przedstawienia tej historii Snyder zrobił coś, co można nazwać dziełem i tak też jest. Wszystko co zionie z ekranu jest naładowane emocjami, pasją, wdziękiem - ciężko jest oderwać wzrok od nasyconych poetyckością obrazów, z którymi muzyka i narracja tworzą doskonałą kompozycję. I jedynie żałować, że Sparta wyszła jak słaba makieta CGI (bo pewnie była). 10/10
loading podpis...
05-03-2010, 20:50
Pierwszy seans w kinie był super, krwawa jatka, swietne slo-mo... Ale powtórka w TV uwypukliła mierny scenariusz, przepatetyczne teksty, kiepskie aktorstwo, nudę w scenach w Sparcie i banalne chwyty scenarzystów. Nigdy więcej, bo ocena może spasc jeszcze niżej.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 05-03-2010, 21:26
Dlatego też, nie oceniam filmu pod takimi aspektami a, jak nadmieniłem, jako wizję - tu jako całość jest doskonała. Oczywiście, że dialogi są pełne patosu, że narracja (tak kadrowa jak i mówiona) jest nachalna, że scenariusz odbiega od prawdy a do tego ma pewne nieścisłości. Ale wizja, panie... wizja jest doskonała i tu wszystko się broni. Myślę, że 300 to jeden z tych filmów, które trzeba właśnie oceniać pod kątem zwarcia konwencji, zamysłu, a nie poszczególnych elementów.
loading podpis...
05-03-2010, 21:44
Akurat wszystkie wady filmu to wady komiksu, który jest...nudny do momentu walki pod Termopilami :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-03-2010, 22:12
Na podstawie powieści graficznej Franka Millera i jego byłej żony Lynn Varley powstał wizjonerski i brutalny film, którego kadry i narracja przypominają te z powieści (komiksu). Jest to poniekąd dramat historyczny, ponieważ nawiązuje do historycznych wydarzeń. Do tych wydarzeń wpleciono jednak niezwykłe kadry oraz dziwne postacie o nieludzkim wyglądzie rodem z mitów i legend, co sugeruje, że mamy do czynienia z historią alternatywną bliższą fantastyce niż filmowi historycznemu. Tym bardziej, że w scenach walk często brakuje logiki - np. żołnierz przebity włócznią zanim umrze zdąży jeszcze zabić paru przeciwników. Jest tu wojenny klimat - krew leje się strumieniami, niektóre części ciała są odcinane, a miecz wbija się bardzo głęboko. To były czasy, kiedy wiara w bogów i wyrocznie była silniejsza niż zdrowy rozsądek, a każdy żołnierz marzył o tym, aby zginąć w walce z mieczem w dłoni. Ujęcia w zwolnionym tempie trochę przeszkadzają, dialogi pełne są patosu, a niektóre sceny są przesadnie efekciarskie. Film ogląda się dobrze, ale obawiam się, że za drugim razem mogę już nie dać rady go obejrzeć.
Chociaż Frank Miller oparł swój utwór o historyczne wydarzenia to pewnie źródłem inspiracji był film 300 Spartan (The 300 Spartans, 1962), którego reżyserem był urodzony w Krakowie Rudolph Maté. 27-03-2010, 12:23
I tak najlepsza scena to ta z trailera, wiadomo jaka. Raz widziałem ten film i niem mam zamiaru wracać do niego. nawet wczoraj mimo iż nie miałem co oglądać to i tak na TVN nie zarzuciłem:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 27-03-2010, 12:26 Snappik napisał(a):Akurat wszystkie wady filmu to wady komiksu, który jest...nudny do momentu walki pod Termopilami :) Ale w komiksie nie ma mega słabego wątku królowej, który rozwlekł film. Uważam, że 300 to kapitalne widowisko, ale właśnie przez rozwleczenie i nadmiar slow-mo nie mam ochoty do niego wracać, ale mam jego trailery w kolekcji bo świetnie się spisują zamiast filmu :) 27-03-2010, 12:33
"Byłby dobry gdyby nie ta usilna komiksowosc, to przerysowanie...
Ogladałoby sie lepiej gdyby zrezygnowano z dokladnego przeniesienia komiksu czytaj gdyby urealniono te kretynskie potworki. W jakims stopniu przypominaloby to wtedy film historyczny. Brakowało tam chyba jeszcze wampirów... "
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-03-2010, 13:58 mariusz napisał(a):Do tych wydarzeń wpleciono jednak niezwykłe kadry oraz dziwne postacie o nieludzkim wyglądzie rodem z mitów i legend, co sugeruje, że mamy do czynienia z historią alternatywną bliższą fantastyce niż filmowi historycznemu. Bo 300 to wyobrażenie tych wydarzeń opowiadanych przez jednego z żołnierzy, stąd te fantastyczne stwory.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
27-03-2010, 16:46
Jakoś nigdy nie przepadałem za tym filmem. Dla mnie osobiście to on mógłby spokojnie trwać z 30 minut. A tak to w końcu zaczyna się on strasznie dłużyć. Po za tym nie za bardzo przekonuje mnie pokazanie tej historii w takim "super mega yo cool" stylu. I zawsze się boję ilu osobom, które obejrzały ten film wydaje się, że ta bitwa tak właśnie naprawdę wyglądała :wink:
28-03-2010, 01:45 Wawrzyniec_85 napisał(a):Jakoś nigdy nie przepadałem za tym filmem. Dla mnie osobiście to on mógłby spokojnie trwać z 30 minut. A tak to w końcu zaczyna się on strasznie dłużyć. Po za tym nie za bardzo przekonuje mnie pokazanie tej historii w takim "super mega yo cool" stylu. I zawsze się boję ilu osobom, które obejrzały ten film wydaje się, że ta bitwa tak właśnie naprawdę wyglądała :wink: Ja mogę się podpisać pod Twoją wypowiedzią :) Mi dodatkowo odbiór tego filmu zakłócało to, że oglądałem go długo po premierze, kiedy po internecie krążyło mnóstwo żartów na jego temat :) I mimo tego, że te żarty były niezbyt wyszukane, to zwyczajnie oglądając ten film miałem grzane :D Swoją drogą to jest chyba najbardziej prześmiewamy film w historii kina :)
Remember depravity I give you the sun
Remember debauchery and the orgies of Rome 29-03-2010, 08:30
300 - dobrze starzeje się ten film. Jest tu masa kultowych scen, ujęć, tekstów. Walki w długich ujęciach w slo-mo to czysty geniusz. Film przepakowany testosteronem i epą, a jednocześnie nie wywołujący wrażenia, że kręcono go z kijem w odbycie. Wady? Wątek żony Leonidasa zatrzymuje akcję, w paru ujęciach aktorzy odstają od CGI-tła. To wszystko. Oglądało się świetnie. 9/10
BTW, tu gra Fassbender! Dopiero teraz, kiedy gość jest już znany, zauważyłem jego występ - a rolę ma całkiem sporą. 31-07-2012, 07:27 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Spider-Man (temat ogólny) | Pelivaron | 29 | 1,521 |
19-05-2026, 21:14 Ostatni post: Paszczak |
|
| Asterix (temat ogólny) | Maik | 115 | 28,068 |
25-04-2026, 11:29 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Addams Family (temat ogólny) | Maik | 85 | 13,913 |
11-09-2025, 22:57 Ostatni post: slepy51 |