Misyjna Telewizja Polska i programy (w) TV ogolnie
Nazywanie zmarlych sztywniakami czy wąchającymi to totalne gówniarstwo, zero szacunku czy pokory. Rozumiem, ze chcecie byc dowcipni i wogole, ale tym razem poszlo to nie w tra strone co trzeba.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Glut napisał(a):Bo dziś się jeździ na groby odwiedzać sztywniaków.
Snuffer napisał(a):Ja już wąchających odwiedziłem i jestem bardzo wesoły. :))
Lubię czarny humor, ale coś takiego podchodzi bardziej pod "Powinienem myśleć zanim coś napiszę bo wychodzę na totalnego debila".

Odpowiedz
Chcialem nazwac to tak samo, Mierzwiaku, ale balem sie kolejnego bana ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Koledzy, to nie temat o Swiecie Zmarlych.

Odpowiedz
To jest to, o czym mówiłem - do tego prowadzi TV :P

Odpowiedz
ja najczesciej slucham praogramu trzeciego polskiego radia sa lub ogladam dvd lub divx telewizji bardzo malo bo nic w niej nie ma(mam tvp1, tvp2, tvp info, tv4,tvn i polsat)

Odpowiedz
Wczoraj rzuciłem okiem na "Kinematograf" na TVP1, recenzowali Sweeney Todda. Podpis na ekranie w czasie recenzji jak i w napisach końcowych ("w programie wykorzystano fragmenty filmów bla bla bla") głosił:

"Sweeney Todd, demoniczny golibroda 2"

WTF?

Odpowiedz
Zobaczę, zobaczę czy to prawda bo "Kinematografa" sobie nagrywam. Nawet lubię ten program, ale myśle że nie za to jaki jest, tylko po prostu dlatego że nie znam żadnego innego programu o filmach i oglądam co jest, a Kłopotowski bez względu na to czy się go lubi czy nie i czy się z nim zgadza to zawsze coś ciekawego powie, chociaż ostatnio mnie wkurzył, bo gościem w programie był reżyser "Rozmów nocą" i pan Krzysztof oczywiście rozpływał się nad zaletami tego filmu, przy okazji narzekając na wszystkie inne polskie filmy, których twórców nie było w studio. Jak w studiu była prezes Polskiego instytutu sztuki filmowej to też broń Boże niczego nie skrytykował, tylko pytał o jakieś pierdoły(tak swoją drogą to dowiedziałem się z nich tyle, że Instytut ma więcej kasy do rozdania niż propozycji od polskich debiutantów, więc kto ma ciągoty do bycia następcą Wajdy:P to niech wbija do tejże instytucji).

Odpowiedz
WOW :shock: Mierzwiak, nie wspomniałeś o najważniejszym. Na wstępie programu Kłopotowski wspomina o demonicznym golibrodzie z(uwaga!) Wall Street :!: Kurcze, no przecież to nie idzie na żywo żeby wpuścić na wizje takiego babola :evil: w ogóle pan Krzysztof sobie dzisiaj pojechał po bandzie. O ile jeszcze jego interpretacja Wojny Charliego Wilsona ujdzie to znalezienie w ostatnich słowach Dietera z Rescue Down zachęty do zagłębiania się w swoją podświadomość oraz jawnej gloryfikacji ameryki(chodziło mniej więcej o to, że Dieter ucieka z zbombardowanych przez amerykanów Niemiec do tych samych amerykanów oraz o to, że Herzog wyraźnie daje znać pokonanym wietnamczykom, żeby przyjechali do USA, bo tam bedzie super i zrealizują swoje marzenia - masakra) to już lekka przesada. Na koniec jeszcze wspomnę, że nowy film Burtona nazwał ładnie opakowanym gównem czy coś w tym stylu, ale koniec końców przyrównał film to starego testamentu, ale powiedział, że on woli nowy testament i dlatego film jest be. Uf, z niecierpliwością czekam na przyszłotygodniowy odcinek, ciekawe co mój "ulubiony" krytyk wymyśli o There will be blood...

Odpowiedz
simek napisał(a):WOW :shock: Mierzwiak, nie wspomniałeś o najważniejszym. Na wstępie programu Kłopotowski wspomina o demonicznym golibrodzie z(uwaga!) Wall Street :!:
SIC!!!

"Niestety" nie oglądałem od początku. Może jestem na niższym poziomie intelektualnym, ale - mimo całej sympatii dla Kłopotowskiego - czasami naprawdę nie wiem o co mu chodzi.

Za tydzień oglądam obowiązkowo 8)

Odpowiedz
To pewnie nie widziałeś też czołówki. Nawet nie byłaby taka głupia, gdyby nie wklejone gdzieniegdzie zdjęcia pana Krzysztofa w kozackich okularach słonecznych 8) Co do jego recenzji to zdaje mi się, że według niego filmy nie mające zajebiście głębokiego przesłania nie istnieją i w każdym się coś znajdzie.

Odpowiedz

Co koleś :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wiedzy nie odmawiam, ale zawsze mnie w tym teleturnieju wkurzają osoby, które nie dają szansy coś ugrać innym zawodnikom i ciągle dają "na siebie". Takim to przeważnie życzę by przy kolejnym pytaniu trafili kulą w płot. Straszna bufonada jak dla mnie.

Odpowiedz
Dlaczego bufonada? Takie są zasady a ilość punktów w odcinku przecież decyduje o dostaniu się lub nie do finału. Większą bufonadą byłoby gdyby gość doszedł do liczby punktów gwarantującej finał po czym zlitował się i im rzucił ochłap. W sumie chętnie bym to też zobaczył. ;)

Odpowiedz
Kryst_007 napisał(a):zawsze mnie w tym teleturnieju wkurzają osoby, które nie dają szansy coś ugrać innym zawodnikom i ciągle dają "na siebie". Takim to przeważnie życzę by przy kolejnym pytaniu trafili kulą w płot. Straszna bufonada jak dla mnie

LOL. Koleś pobił wszelkie rekordy, przeszedł do historii robiąc coś, czego nikt inny przed nim nie dokonał przez prawie 30 lat trwania tego programu, ale przyjdzie rodak i zamiast docenić, to zarzuci mu bufonadę i będzie życzył porażki. Jak ja kocham ten kraj :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Bufonada to by by była jakby przed ostatnim pytaniem spytał się reszty czy chcą ostatnie pytanie i zrobił to:

[Obrazek: 2d0973f7e7e007c5b6b4d37becb3d4d080a56854.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: F_md-WKWgAIbNXK?format=jpg&name=900x900]

Na marginesie - kapitalna twarz filmowa.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Taki polski Daniel Day Lewis, tylko kolczyka nie ma.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Na najważniejszych pytaniach - czyli tych o murzyńską przestępczość w Chicago i Detroit - na pewno by się wyłożył. W dodatku ma łeb jak toster. Ale gratuluję wyniku oraz nagrody zawartości słodkiego kuferka pani Anny.

Odpowiedz
(23-11-2023, 14:29)slepy51 napisał(a): LOL. Koleś pobił wszelkie rekordy, przeszedł do historii robiąc coś, czego nikt inny przed nim nie dokonał przez prawie 30 lat trwania tego programu, ale przyjdzie rodak i zamiast docenić, to zarzuci mu bufonadę i będzie życzył porażki. Jak ja kocham ten kraj :)

Nie no. Fajnie, że pobił rekord i w ogóle, tylko ja zawsze oglądając ten program miałem takie skojarzenia. Paru takich się trafiało, co przywłaszczało odcinek "na siebie" i niegdyś budziło to u mnie takie negatywne uczucia.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon