Misyjna Telewizja Polska i programy (w) TV ogolnie
Glut napisał(a):NIE ROZUMIEM. Jak ktoś mógłby się chociaż raz nie uśmiechnąć przy samym wstępie.

Ja nie rozumiem (NIE ROZUMIEM) jak mozna sie w ogole usmiechnac w ktorejkolwiek sekundzie calego tego filmiku.

Glut napisał(a):Masz denne poczucie humoru Jakuzzi, ot co. :)

Jesli musze zyc z ta opinia i jednoczesnie nie musze usmiechac sie na widok tego gowna - niech i tak bedzie. ;)

EDIT: A tak naprawde to prawdziwa beczka smiechu. Ubaw po pachy. Z chlopakow sa niezle ancymony. Gdybym wyrywal laski na nowy numer CD-Action, Review Territory bylby zapewne moja prywatna Biblia humoru. ;)

Odpowiedz
Mierzwiaku, nie obejrzałem wczorajszego. Dobry był? :)
A Review rządzi i każdy kto twierdzi inaczej nie jest fajny. Nie.

Odpowiedz
Jakuzzi, wiesz Tibia i te sprawy. Nerdostwo jest dzisiaj w modzie :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Mierzwiaku, nie obejrzałem wczorajszego. Dobry był? :)
A Review rządzi i każdy kto twierdzi inaczej nie jest fajny. Nie.
Oglądałem tak jednym okiem, powtórkę obczaję dokładniej. Fajnie było jak zwykle, chociaż nie zanotowałem jakichś super tekstów. Gadali min. o Halo 3 i Heavenly Sword.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):TVP Kultura to porażka dlatego, że ktoś pomyślał, że jak zbierze do kupy pseudointelektualne filmy, etiudy, krótkometrażówki, animacje, ołówki i lokówki, to powstanie ambitny program dla spragnionych sztuki wysokie
Ej, to że Tobie się wszystkie filmy nie podobają to nie znaczy że puszczają same gówna. Może nie trafiają w Twój gust, ale przecież puszczają filmy ogólnie doceniane przez światową krytykę i klasyki kina. Pokaż mi inny kanał dostępny w Polsce gdzie można zobaczyć własnie te etiudy, krótkimetraż, animacje, koncerty, opery i wpizdu innych tenu podobnych. Są ludzie w naszym pięknym kraju(jakieś 0,2% telewidzów :D ) którzy chcą takie rzeczy pooglądać, a innej alternatywy po prostu nie ma. Chyba nie oczekiwałeś, że Kultura będzie puszczać fajerwerki i kasowe hity, a oglądalnością będzie konkurować z TVN i Polsatem?? Kultura w nazwie od razu gwarantuje w Polsce minimalną oglądalność, niezależnie od zawartości. Taki kanał był potrzebny, właśnie po to, żeby nie czekać aż puszczą jakiś niszowy, artystyczny film raz na pół roku na TVP1 czy 2. Oczywiście nie da się tego oglądać przez cały dzień bo by człowiek padł z nudów, ale wytropić w programie jakiś ciekawszy filmik/dokument/koncert 2-3 razy w tygodniu to owszem. Tak w ogóle, to czego Ty, jako hipotetyczny człowiek spragniony sztuki wysokiej, chciałbyś żeby się znalazło w takim programie?

Odpowiedz
simek napisał(a):Są ludzie w naszym pięknym kraju(jakieś 0,2% telewidzów :D ) którzy chcą takie rzeczy pooglądać

W powyzszym zdaniu zawarty jest caly szkopul tvp kultura.
Czy dla 0,2% warto tworzyc odrebny program?

Odpowiedz
0,2% - mniej więcej tylu ludzi ogląda polskie filmy. no dobra, Des też ogląda, niech zatem bedzie bite 0,3 :)

Odpowiedz
To nie temat o polskich filmach - spierdzielaj. :)

Odpowiedz
simek napisał(a):Ej, to że Tobie się wszystkie filmy nie podobają to nie znaczy że puszczają same gówna.
Czy forum nie służy do wyrażania własnej opinii?

Cytat:przecież puszczają filmy ogólnie doceniane przez światową krytykę i klasyki kina.
To fakt, ZDARZA im się.

Cytat:to czego Ty, jako hipotetyczny człowiek spragniony sztuki wysokiej, chciałbyś żeby się znalazło w takim programie?
Proste - coś, co nie zmusza mnie do zmiany kanału. Obecnie nie wiem czy nawet ustawiłem ten kanał.

Odpowiedz
Cytat:Glut, oglądałeś wczorajszy premierowy odcinek RT?

Nie mam Hypera. Serio. :) Łapię to co złapię w tv u znajomych - rodziny - youtube.

Nie mam również TVP Kultura. Ale ta stacja puszczała Cowboya Bebopa - http://ww6.tvp.pl/4153,20070625516462.strona . To nie może być AŻ TAK ZŁA stacja.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Mają przebłyski 8)

Odpowiedz
A! Na Ale Kino mają fajne zajaweczki filmów lecących w przyszłości. Niby to cofanie i ponowne puszczanie w kółko jednej sekundy jakieś odkrywcze nie jest, ale damn! Liczy się efekt. A ten jest przyzwoity. I oryginalny.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
No to trzeba im przyznać, zapowiedzi robią niezłe. Często też bawią się jakimiś filtrami, zmieniają kolory i nakładają grafikę. Fajna sprawa.

Nie podoba mi się jednak, że Ale Kino zaczyna puszczać coraz więcej komerchy. Może inaczej - nie przeszkadza mi to, ale są to filmy BARDZO niskich lotów, na przykład teraz ma być Resident Evil. To Ale Kino! czy Ale Gniot! ?

Odpowiedz
Ewww! Właśnie widziałem kawałek "Na Wspólnej", w którym bohaterowie oglądają tv. Co prawda nie widać było ekranu, ale słychać było muzyczkę z czołówki... "Twarzą w twarz", yack!

Odpowiedz
Dlaczego oglądasz "Na Wspólnej" ? :P

Odpowiedz
Zdaje sobie sprawę, że piszę tylko po to żeby popisać, bo nikt raczej nie zastosuje się do mojego apelu, ale...

NIE OGLĄDAJCIE TV!

Nie chodzi mi o jakieś bzdury w stylu "ONI (wstaw co ci pasuje - komuniści, faszyści, wstrętni kapitaliści, hodowcy pietruszki) kontrolują to co oglądasz", ale o to, o czym wszyscy wiecie. Telewizja jest dla debili, a pomimo to większość z was jest od niej uzależniona (sic!) i bezmyślnie ogląda te kolorowe obrazki co chwile przetykane reklamami narzekając na ich głupotę.

Sam nie oglądam tv od ponad pięciu lat. Początkowo ograniczałem się jedynie do oglądania wybranych filmów/programów, ale doszedłem do wniosku, że potrzebnych informacji w bardziej skondensowanej formie dostarczają mi gazety, a filmy mogę pozyskać ze sklepów (i to niekonieczne tych na t).

Odpowiedz
Khet napisał(a):Dlaczego oglądasz "Na Wspólnej" ? :P
Już dawno przestałem. Ale akurat skakałem po kanałach :twisted:

Odpowiedz
no jak ogladales na wspolnej to nie dziwie sie ze ci nie pasuje tvp kultura....

wbrew pozorom ja czasami lubie obejzec tvp kultura. coprawda etiudy i ich autorskie programy sobie odpuszczam, jednak maja naprawde fajne filmy dokumentalne i duza ilosc dobrych, ciekawych filmow fabularnych. no i nigdzie indziej nie znajdziesz retransmisji koncertow:)

Odpowiedz
Yossa napisał(a):Sam nie oglądam tv od ponad pięciu lat.

A zaslaniasz oczy jak przechodzisz kolo odbiornika? Pytam z ciekawosci.

Odpowiedz
5 lat bez obejrzenia meczu w telewizji? :shock:

Nic, tylko popełniać seppuku.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon