Co w TV...
szczerze, to dla mnie ten film poza klimatem z serii "cały czas jest coś nie tak" nie ma nic do zaoferowania. Relacje małżeństwa są dla mnie dziwaczne conajmniej, reakcje i działania napastników po prostu głupie (scena z rowerkami chociażby) i w ogóle dziwny ten film w złym znaczeniu tego słowa. Dobry Hoffman, ale co z tego.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dzisiaj, o 20:50 na Polszmacie, Zasady Walki z zawsze świetnym Wesleyem Snipesem.
[Obrazek: http://img213.imageshack.us/img213/9979/niecopy3hw.jpg]
[Obrazek: http://files.upl.silentwhisper.net/upload1/zubr.GIF]
"Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia"
Ten kto to powiedział miał chyba pierdolca.

Odpowiedz
nie wiem czy znacie, ale ja go oglądam od dawna. Dzisiaj na dwójce o 0:00 - "Kryminalne zagadki Las Vegas". Naprawde fajny serial pokazujący pracę , międzyludzkie relacje zespołu specjalistów kryminologii ( w pierwszym momencie chciałem napisać zespołu kryminalistów :]). W każdym odcinku jest rozwiązywana jedna, dwie zagadki wykorzystując przy tym najnowsze osiągnięcia techniki i własną wyobraźnię.

Odpowiedz
Mam pewną sprawę - nie wie ktoś na kiedy przeniesiono "Wielką drakę w chińskiej dzielnicy"? Miała być w sobotę na Polsacie, ale zastąpiła ją 1/8 finału...
Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Odpowiedz
dzisiaj dwa filmy godne polecenia tzn. drugiego jeszcze nie widziałem

20:55 Polshit "Scent of a Woman"
23:30 tvp 2 "Ring" (dżapaniis)

fajna sprawa że nie trzeba się na któryś decydować i można obejrzeć oba

Odpowiedz
A na jedynce film Bajona Poznań '56, zgadnjcie dlaczego :P
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Dokładnie w tym momencie na TVN leci Robin Hood Vs Predator :lol:

Odpowiedz
Dziś wieczorem: TVP2 atakuje :)

22.40 - Czas Zabijania
1.30 (około) - Bezimienni

Ciekawie. W ogole takie ciekawsze nocki sie zdarzaja - ostatnio był pakiet "Rainman" + "Dziewiec Krolowych". Wow!

Odpowiedz
:cry: :cry: Tyle czekałem na Czas zabijania, a akurat dzisiaj muszę wyjechać :cry:

Odpowiedz
dzisiaj wieczór tylko z ale kino :D

Odpowiedz
Ciekawie zapowiada się jutrzejszy wieczór:
19:30 Pogromcy duchów (Polsat)
20:15 Ucieczka z Alcatraz (TVP1)
21:10 Żółtodziób (TVN)
23:30 Tequila Sunrise (TVN)

Nic tylko przesiedzieć kilka godzin w przed telewizorem...

Odpowiedz
Dusqmad napisał(a):Ciekawie zapowiada się jutrzejszy wieczór:
19:30 Pogromcy duchów (Polsat)
20:15 Ucieczka z Alcatraz (TVP1)
21:10 Żółtodziób (TVN)
23:30 Tequila Sunrise (TVN)

Nic tylko przesiedzieć kilka godzin w przed telewizorem...

Dokładnie eleganckie zestawienie nic tylko przeskakiwać z kanału na kanał :D i oglądać równocześnie :D

Odpowiedz
Osobiście wolałbym aby część filmów z tego zestawienia przeszła na jutro - nie lubię dokonywać takich selekcji przed telewizorem ;).

Odpowiedz
Dopiero teraz zauwazyłem. Dzisiaj o 1:45 czyli juz raczej jutro na TVP2 "1900 człowiek legenda". Magiczny film, chciałem powiedzieć obraz, aleto by było w tym przypadku niedopowiedzenie :)

Odpowiedz
Dzisiaj 23:10
TVP 1 - "Simon Birch"

Ten post dedykuję Deinie.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
a idź z tym strasznym gniotem, profanującym wspaniałą książkę!
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Książka jest wspaniała, ale ja chyba jednak na film się skuszę, bo
a) nie może być gorszy niż "Freddy został wypalcowany"
b) w najlepszym razie powyzywam na twórców, że TAKI materiał zmarnowali.

Btw, ty chyba za wywiadami nie przepadasz, ale może jako - tak czy inaczej - specjalistka od Irvinga wiesz może, dlaczego autor pozwolił na tak duże zmiany w fabule (Wietnamu rozumiem nie ma?), zmianę imion etc.? Na IMDb obok jego nazwiska widnieją dwa nawiasy: (novel) i (suggestion). Z góry założył, że z "Modlitwy" nie da się zrobić filmu, który oddałby znaczenie tej książki czy...

Odpowiedz
plus minus. Irving i ja nie wierzymy w możliwość ekranizacji tej książki:) Sprzedał prawa producentom do _pomysłu_, ale pod warunkiem, że film nie będzie przedstawiany jako ekranizacja, co najwyżej "na motywach" i bez praw do tytułu i nazwisk bohaterów. Generalnie chodziło o wykorzystanie motywu wiedzy na temat okoliczności własnej śmierci i tyle. Reszta jest zupełnie różna.
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
obejrzałem - taki sobie film, Simon jako postać cholernie irytujący. Jest parę scenek perełek i dla nich warto obejrzeć, ale reszta cienka

Odpowiedz
Simon Birch

a) JAKO EKRANIZACJA to chłam, "motyw wiedzy i okoliczności swojej śmierci" spłycony do minimum, irytujące to i byle jakie. Skoro chodziło tylko o ten motyw, to może lepiej byłoby resztę fabuły też zmienić, a zostawić jedynie ów motyw, tyle, że o wiele wyraźniej nakreślony? W dodatku postać Simona mało ma wspólnego z Owenem. Można go potraktować jako głupiutkiego, niewinnego braciszka Owena ;).

b) JAKO FILM dziełko to już się nieźle broni, bo to poprostu przyzwoity obraz familijny ze wzruszającą (dla dzieci) końcówką i wyrazistym morałem. Ian Michael Smith nie odpowiada wyobrażeniom książkowego Owena, ale jako Simon Birch, nie żadna tam podróbka Owena Meany, jest bardzo dobry, podobnie jak znany chociażby z "Jurassic Park" Joseph Mazzello w roli Joego. Niespecjalnie toto głębokie, ale 6/10 można ze spokojnym sumieniem wystawić. Gdybym nie znała książki (mimo największych bowiem chęci trudno nie porównywać filmu do oryginału), to oglądałoby się nawet przyjemnie.

Ale Deinie się nie dziwię - to musiało boleć ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości