Rozumiem, że komiks masz do dziś? :smile:
03-02-2010, 19:26
|
Transformers: Dark of the Moon (2011)
|
|
9900 złotych. Zaraz ile to wtedy było, znaczy wiem, że wtedy to było 9900 złotych, ale na dzisiaj to ile to było :?: :wink:
Rozumiem, że komiks masz do dziś? :smile: 03-02-2010, 19:26
Dziś byłoby to całe 99 groszy ;-) A komiksy niestety gdzieś mi wcięło (oprócz "Transformerów" miałem jeszcze jakieś "Żółwie Ninja" i inne, które były wydawane u nas w kraju na początku lat 90-tych właśnie) na skutek kilku przeprowadzek - pewnie gdzieś leżą w jakimś bliżej niezidentyfikowanym kartonie, których trochę na chacie mam.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-02-2010, 19:44
Heh, w moim porzuconym pokoju w rodzinnym domu, kurzy się na półkach z komiksami Tm-Semic cała seria Transformers, które wiernie kupowałem od pierwszego numeru do ostatniego. Jakiś czas temu, podczas wizyty w rodzinnym mieście, próbowałem przeczytać dwa wyrywkowo wybrane numery. Nie zdzierżyłem i rzuciłem w cholerę już po kilku stronach... :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 04-02-2010, 09:16 Cytat:Mimo wszystko dalej uważam że efekty wymiatają i to najpoważniejszy IMO konkurent w oscarach dla Avatara. Na szczęście niestrawnego "dzieła" Baya nie ma wśród nominowanych nawet. Może akademia wyłączyła po pierwszych minutach seansu i nie widziała reszty ? ;) Co do 3 części, choćby i było w 5D i czułbym smród spalin to jeżeli zrobi to Bay wyjdzie gówno takie samo jak część 2, albo i gorsze. 04-02-2010, 12:55 Arahan napisał(a):Na szczęście niestrawnego "dzieła" Baya nie ma wśród nominowanych nawet. A tego już nie rozumiem :???: Gdyż można temu filmowi wiele zarzucić i ja też to nie raz robię, ale co strony technicznej to nie ma co się przyczepić. Przecież tu chodzi o efekty specjalne, a nie o najlepszy film, reżyserię czy scenariusz. Mnie też się wiele filmów nie podoba, ale jak mają dobre efekty specjalne to jestem to w stanie docenić. Np. nie przepadam szczególnie za filmową trylogią "Lord of the Rings", ale jestem w stanie docenić efekty specjalne w tych filmach. Filmy Baya są jakie są, ale co do efektów specjalnych czy też dźwiękowych, to według mnie to co dokonali ludzie z ILM i Skywalker Sound (gdyż chyba oni też są w ekipie) zasługuje jak najbardziej na uznanie. 05-02-2010, 21:43
Ale wiesz tak to jest na tym forum. Jak film jest beznadziejny to już się nie zauważa strony technicznej. Ja na przykład zrozumiałem niedawno, że tego filmu w całości na trzeźwo obejrzeć się nie da mimo to uważam że powinien być wśród nominowanych za efekty bo ma najlepsze efekty zaraz za Avatarem. I kropka. Film jest jaki jest to fakt, ale mówić że efekty są be bo mi się film nie podobał to już jest przesada i dziecinada. Tu trzeba być obiektywnym w jakimś stopniu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 06-02-2010, 11:28
Zauważ, że są 3 nominacje:
- Star Trek, gdzie wspaniale odnowiono całą serię, zrobiono z niej naprawdę świetne kino okraszone niesamowitymi efektami, które idealnie współgrają z obrazem. - Dystrykt 9, gdzie udowodniono, że za śmieszne pieniądze można zrobić efektowne i niegłupie SF. - Avatar, czyli rewolucja. Nie muszę pisać nic żeby wytłumaczyć nominację (i mam nadzieję nagrodę dla tego filmu). Co daje Transformers ? Błyszczące roboty i taki natłok efektów, że człowiekowi się rzygać chce. To samo napisałem w recenzji i tego się będę trzymał. Efekty mimo, że na poziomie to nie różnią się od tych od części pierwszej. Tylko, że w ROTF jest ich o wiele za dużo. Może właśnie na to patrzy akademia. Oddziela popisówkę od rozsądnego używania efektów. 06-02-2010, 12:20 Arahan napisał(a):- Star Trek, gdzie wspaniale odnowiono całą serię, zrobiono z niej naprawdę świetne kino okraszone niesamowitymi efektami, które idealnie współgrają z obrazem.Zgodzę się Arahan napisał(a):że za śmieszne pieniądze można zrobić efektowne i niegłupie SF.Co ma do tego ocena jakości efektów w danym filmie. Jeszcze raz powtórzę. To że film jest głupi nie znaczy że nie można docenić zajebistości efektów specjalnych i odwrotnie. Cytat:- Avatar, czyli rewolucja. Nie muszę pisać nic żeby wytłumaczyć nominację (i mam nadzieję nagrodę dla tego filmu).Żadna rewolucja tylko ewolucja. Oscara na bank dostanie, ale nie mów o rewolucji bo takowej nie ma. O rewolucji można mówić tylko jeśli chodzi o zastosowanie techniki 3D. Widać po ruchach wytwórni, że Avatar zapoczątkował rewolucje w sposobie kręcenia filmów. Ogólnie jeśli chodzi o nominacje to powinni zwiększyć liczbę nominowanych do pięciu. W tym roku było przynajmniej pięć filmów które zasługiwały przynajmniej na nominację.
Directed by James "THE KING" Cameron 06-02-2010, 12:33 Danus napisał(a):Widać po ruchach wytwórni, że Avatar zapoczątkował rewolucje w sposobie kręcenia filmów.Bo teraz wszystko jak popadnie będzie KONWERTOWANE do 3D? Damn you Avatar! :) 06-02-2010, 17:31
Nie! Wszystko jak leci będzie kręcone kamerami Camerona:P
Directed by James "THE KING" Cameron 07-02-2010, 11:52 Danus napisał(a):[quote="Arahan"]Ogólnie jeśli chodzi o nominacje to powinni zwiększyć liczbę nominowanych do pięciu. W tym roku było przynajmniej pięć filmów które zasługiwały przynajmniej na nominację. To ja głoszę tę tezę już od dawna i cieszę się, że są osoby, które się ze mną zgadzają :smile: Zresztą już w 2005 roku też bez problemu znalazłaby się piątka filmów, które na nominacje zasłużyły. I jeszcze zobaczymy, że co roku największe kontrowersje będą właśnie budziła ta kategoria :smile: Zobaczymy jak będzie podczas Saturnów, ale tam to jestem na 80% że "TF2" nominację za efekty dostanie. Na razie to tylko jestem ciekaw czy będziemy mieli "TF3D" czy też TF3 2D"? Ale Bay chyba zalicza się do tych reżyserów, który może sobie na dużo pozwolić (czasami wręcz za dużo), więc jak się uprze przy 2D to taki film chyba nakręci. Od takie moje zdanie. 07-02-2010, 21:42 Wawrzyniec_85 napisał(a):Od takie moje zdanie.Drobne pytanko: czy jest jakiś konkretny powód dla którego zamieszczasz to oświadczenie na końcu 90% swoich postów? 07-02-2010, 21:48
Nie chcę, żeby było, że narzucam komuś moje opinie :smile: Ale oczywiście jak razi to mogę zaprzestać.
07-02-2010, 21:50
Aaaaa, to spoko. Bo myślałem że chcesz być pewny że nikt z forumowiczów nie ma wątpliwości że to twoje zdanie, a nie pani Halinki.
07-02-2010, 21:58
Wciąż trwają prace nad scenariuszem trzeciej części przebojowej serii "Transformers", jednak Michael Bay już dzieli się z fanami pierwszymi informacjami na temat fabuły.
Reżyser na swoim blogu ujawnił, gdzie rozgrywać się będą dwie z wielkich scen pełnych efektów specjalnych. Tym razem padło na Chicago i Moskwę. W "Transformers 3" ponownie w głównych rolach zobaczymy Shię LaBeoufa i Megan Fox. Obraz trafi do kin 1 lipca 2011 roku. Już widzę tych zarośniętych, wojskowych Rosjan gadających z akcentem po angielsku do Shai "Ju mast push dat baton tu protekt OUR planet!".
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
26-02-2010, 13:01 Snappik napisał(a):Już widzę tych zarośniętych, wojskowych Rosjan gadających z akcentem po angielsku do Shai "Ju mast push dat baton tu protekt OUR planet!".Ta, a po chwili zobaczymy pełną epickich scen sekwencję kopulujących Jaków z tundry Syberyjskiej. Bayu skończ, wstydu oszczędź:P
Directed by James "THE KING" Cameron 26-02-2010, 13:36
Bay chce popełnić duży błąd, konwersji do 3D mówię stanowcze nie!
http://www.filmweb.pl/Michael+Bay+testuje+3D+dla+%22Transformers+3%22,News,id=58564 Niech lepiej robi w 2D niż ma robić gównianą konwersję.
Directed by James "THE KING" Cameron 28-02-2010, 13:02
Rety teraz to wszystkie filmy "robią" w 3D. Tylko właśnie, jak najbardziej zgadzam się z Cameronem, że jak już robić w 3D to robić w 3D, a nie zajmować się tym w postprodukcji.
"Transformers 3" w 3D, oj nie wiedzieć czemu, ale jakoś średnio mi się to podoba i jakoś wolałbym ten film w tradycyjnym 2D. 01-03-2010, 23:42
Jeśli mają robić tylko konwersję to niech nie robią w ogóle. Chyba że tak jak Cameron to mówię zdecydowane tak. Widać Bay pozjadał wszystkie rozumy i myśli, ze jest tak niesamowitym reżyserem, a jego pomysły to nowe trendy w historii kina. Szkoda, że Cameron nie macza palców przy tym projekcie chociaż w roli producenta.
Directed by James "THE KING" Cameron 02-03-2010, 12:08 Wawrzyniec_85 napisał(a):jakoś wolałbym ten film w tradycyjnym 2D. ... ja bym go nawet tak nie wolał... :) Za to w poprzednich częściach producentem był Spielberg i za wiele to tym filmom nie pomogło :P Chociaż, po namyśle: Megan Fox w 3D? Mmmmmmmmmmmmm :) Ale to musiałoby być jeszcze to staromodne 3D, rzucające w oczy widza tą swoją trójwymiarowością. No i Bay musiałby nakręcić jakieś naprawdę fajne sceny z nią bo w dwójce nawet to mu nie wyszło. 02-03-2010, 19:17 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,599 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,465 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,547 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,980 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,865 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) | Danus | 529 | 100,729 |
23-06-2009, 16:13 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |