19-10-2010, 21:05
|
Machete - czyli film którego miało nie być :)
|
|
Niestety laseczki w filmie też są niespecjalne i go nijak nie ratują (choć pod tym względem jest lepiej niż w Expendables).
Gieferg napisał(a):Mniej więcej tego co po Planet Terror. Nie ogladałem tego. W ogóle nie lubie filmów Rodrigeza.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-10-2010, 21:06 Gieferg napisał(a):Trzeba by z tego filmu wyciąć tak ze 20 minut Alby, Rodriguez i zbytecznwego gadania, żeby zaczał mieć jakieś sensowne proporcje, jak bedzie z jakąs gazetą po 5 zeta to sobie kupię i to zrobię Innymi słowy chciałbyś akcji, akcji i jeszcze raz akcji? A w Maczecie jest przynajmniej krwawo czego nie można powiedzieć o Niezniszczalnych.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
19-10-2010, 23:39 Cytat:Innymi słowy chciałbyś akcji, akcji i jeszcze raz akcji? Od tego filmu? Jak najbardziej. Cytat: A w Maczecie jest przynajmniej krwawo czego nie można powiedzieć o Niezniszczalnych. Poziom krwistości Expendables jest zupełnie wystarczający, a CGI krew jest w obu filmach. 20-10-2010, 06:29 Cytat:Od tego filmu? Jak najbardziej. No widzisz, a ja lubię jak jest fabuła. W wychwalanych przez ciebie Niezniszczalnych mamy anonimową wysepkę i konflikt wzięty z kosmosu. W Maczecie pokazano oczywiście w sposób prześmiewczy i wyolbrzymiony realne problemy, a do tego mamy ciekawie zarysowany konflikt. Ciąg nieustającej akcji tylko by zabił ten film, nie mówiąc już o tym, że by zwyczajnie mnie znudził.
20-10-2010, 11:44 Cytat:No widzisz, a ja lubię jak jest fabuła. Fabuły to ja oczekuję w filmach, które nie mają w tytule słowa "Maczeta" :mrgreen: No a akcja tu tez jest średnia, a pod koniec to już beznadziejnie wręcz słaba. 20-10-2010, 11:49
To właśnie fabuła (choć nie tylko) zabiła Machete, bo nikt nad nią nie panował. Tak to jest jak się pisze scenariusz nie zwracając uwagi na to, co było dwie strony wcześniej. Totalny bełkot, burdel i chaos.
PS. Polskojęzyczny plakat: http://www.kinoswiat.pl/okladki/kino/maczeta/maczeta_p.jpg 20-10-2010, 11:53 Mierzwiak napisał(a):Totalny bełkot, burdel i chaos. Fakt, że było chaotycznie i niektóre wątki były niepotrzebne, ale to mi nie przeszkodziło dobrze bawić się przy oglądaniu Maczety. Miejscami jest wręcz bardzo ciekawa, zwłaszcza wątek tajnej organizacji meksykańskich emigrantów :)
20-10-2010, 12:00 Mierzwiak napisał(a):WTF? Ten film , imitujacy grindhousową tandete, powstał na bazie fałszywego zwiastuna innej, nieistniejącej grindhousowej tandety. Więc to ja się pytam WTF ? A Wy się rozpisujecie: jakież to cienkie. No przecież z góry było wiadomo, że takie to bedzie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-10-2010, 12:20 shamar napisał(a):No przecież z góry było wiadomo, że takie to bedzie. To po cholerę oglądałeś skoro z góry wiedziałeś, że będzie kiepskie?
20-10-2010, 12:24 shamar napisał(a):Więc to ja się pytam WTF ?To WTF, że zdajesz się nie rozumieć, albo udajesz że nie rozumiesz, że każdy film może być potencjalnie udany i nie, fakt że Machete miał być pełną wersją fake trailera nie oznaczał automatycznie, że będzie reżysersko-scenariuszowo-realizacyjnym koszmarem. Zagadka: na co poszło 20 milionów budżetu? 20-10-2010, 12:32 Mierzwiak napisał(a):Zagadka: na co poszło 20 milionów budżetu? Na lowridery :)
20-10-2010, 12:38
No właśnie niby z góry było wiadomo jakie to będzie, zwiastunami byłem zachwycony (tak fałszywym jak i prawdziwymi) i co? I jajco. Film z pewnością nie jest tym czego oczekiwałem, a najlepsze jego fragmenty to te wyjęte z fake trailera :P
20-10-2010, 13:09 Azgaroth napisał(a):To po cholerę oglądałeś skoro z góry wiedziałeś, że będzie kiepskie? Bo lubie czasem obejrzeć gniota zeby sprawdzić czy rzeczywiscie jest tak zły jak ludzie godoją. To nie masochizm. To na poprawienie humoru. Mierzwiak napisał(a):...że każdy film może być potencjalnie udany i nie, fakt że Machete miał być pełną wersją fake trailera nie oznaczał automatycznie, że będzie reżysersko-scenariuszowo-realizacyjnym koszmarem. A nie jest tak, że to zamierzony koszmar ? Ja obstawiam , że jest ( patrz moje spoilerowe uwagi wczesniej ). NA co poszło 20 ? No jak. De Niro dostal pewnie kilka, Alba ze 2, reszta ekipy za darmo też nie robi.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-10-2010, 16:19
Jak można było spaprać taki film?
Wiem jak. Tak: - niepotrzebnie zakręćcie głupią, pretekstową fabułę - wrzućcie do wora ponad 15 charakterystycznych postaci z różną motywacją i odmiennymi celami. O niektórych zapomnijcie (Savini!) - ograniczcie akcję, której oczekuje się po takim filmie, na rzecz mdłych, rozwlekłych dialogów - na siłę upchnijcie sceny z fake trailera, choćby ewidentnie nie pasowały do reszty - w środku filmu zróbcie dłuuuugą przerwę i każcie Maczecie oszczędzać swoje ofiary - finalną rozpierduchę zainscenizujcie kompletnie bez pomysłu - stoją na placu i się strzelają Pierwsze pół godziny świetne. Potem - coraz większa nędza. Planet Terror działał, bo był prosty: grupka charakterystycznych postaci o tej samej motywacji, trochę animozji w grupe, ciągła walka o przetrwanie, stopniowe budowanie napięcia. Tego wszystkiego nie ma w Maczecie. 4/10 21-10-2010, 21:09
Jak się zaczęło było naprawdę fajnie. Stylizacja taśmy, Maczeta idący wymierzyć sprawiedliwość, wpierdalający się do budynku autem. A potem już z górki - pierwszy sygnał dała komputerowa krew. Nie rozumiem, nie szybciej i taniej byłoby kupić kilka litrów ketchupu i świadomie robić tandetę. Potem mamy 10 ciekawych, ale nierozwiniętych postaci, jakaś idiotyczną pseudorewolucje, względnie mało rzezi, oraz koszmarną finałową bitwę, która daleko przekracza granice żenuy znośnej w jednym filmie. A szkoda, bo Maczeta jest epicki, laski ładne, humor przeważnie daje radę, i tylko rozwodnienie wszystko zabija.
5/10.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 02-11-2010, 22:08 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler
![[Obrazek: ojciec_aawhas.jpg]](http://ifotos.pl/mini/ojciec_aawhas.jpg)