Miami Vice
Liczba postów: 8,058
Liczba wątków: 43
Cytat:Wyleczył się i odbył trening ninja by wrócić do formy
Dokładniej wyleczyła go czarna lekarka z nadnaturalnymi zdolnościami, która w wyniku tego wyleczenia cofnęła się w rozwoju do poziomu 7 letniej dziewczynki... :wink:
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
19-01-2011, 23:24
Zmieniam zdanie, Catwoman to idealny wybór :D
19-01-2011, 23:25
Stały bywalec
Liczba postów: 10,324
Liczba wątków: 5
Ona pasuje, tylko trochę chuda jest, ale kino czyni cuda ;)
19-01-2011, 23:32
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
A propos powrotu Manbata do akcji, to pamiętam wątek jakiegoś techno-człowieka-nietoperza, który ostatecznie nakopał Bane'owi do dupy. Miał jakąś cyber-zbroję, strzelał z nadgarstków batarangami i ogólnie wgniótł przeciwnika w ziemię, w całej walce otrzymując chyba jednego kopa. Samej potyczce (bardzo klimatycznej) towarzyszyły strugi deszczu i okazjonalne zwiedzanie Gotham, w tym naparzanie się po gębach w metrze. Chciałbym to zobaczyć w filmie :).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
19-01-2011, 23:37
Captain Skullet
Liczba postów: 20,339
Liczba wątków: 128
Czytałem. Ten koleś to był Jean Paul Valley aka Azrael a ten komiks to ostatni "regularny" komiks o Batmanie jaki przeczytałem. Potem dałem sobie spokój z komiksami nie licząc okazjonalnie czytanych wydań specjalnych.
19-01-2011, 23:43
Kiedyś pojawiły się pogłoski, że w obsadzie ma się znaleźć Joseph Gordon-Levitt i może się wojskowemu pomyliło ;)
19-01-2011, 23:47
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,364
Liczba wątków: 67
Hathaway, really? :| Nie żeby była jakaś brzydka, ale nie pasuje. W ogóle mogliby sobie darować tą postać - wyżej rzyci (czyt. Michelle) nie podskoczysz, więc why, god, why?!
20-01-2011, 03:36
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Mefisto napisał(a):W ogóle mogliby sobie darować tą postać - wyżej rzyci (czyt. Michelle) nie podskoczysz
Przed TDK mówiłem że Nicholsonowi nikt nie podskoczy, a jednak (chociaż porównania są nieuzasadnione, to dwie diametralnie różne postaci) się udało.
Moja pierwsza reakcja to "Eee Hathaway? Przecież ona nie pasuje", ale może właśnie dzięki temu że to tak niespodziewany i powiedzmy oryginalny wybór to się uda. No i na pewno będzie Catwoman tak inna od Pfeiffer, jak to tylko możliwe pod każdym względem.
Tom Hardy jako Bane = <ok> ale biorąc pod uwagę ugrzecznienie serii będzie ciężko.
20-01-2011, 08:56
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Cytat:Kiedyś pojawiły się pogłoski, że w obsadzie ma się znaleźć Joseph Gordon-Levitt i może się wojskowemu pomyliło
Nie, nie, chodziło mi o Hardy'ego właśnie. On i Bane? Może być ciekawie.:)
20-01-2011, 09:44
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Mefisto napisał(a):Hathaway, really? :| Nie żeby była jakaś brzydka, ale nie pasuje.
Eh, te tradycyjne komentarze o niedopasowaniu aktora do postaci przy wiekszych popkulturowych projektach... ;) Ledger tez mial wyzej Nicholsona nie podskoczyc, a Craig z blond wlosami i zakapiorskim ryjem nie pasowal na Bonda. ;)
20-01-2011, 12:14
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
Ja mam inny problem co do tego wyboru, bo o to mamy po raz kolejny Catwoman. Ja wiem, w TDK po raz kolejny mieliśmy Jokera, Dwie Twarze. Niestety dla mnie kobieta kot jako postać nie ma żadnego potencjału. W Batman Returns Catwoman niesamowicie mnie drażniła i była dla mnie najbardziej nieciekawą postacią.
Tutaj widzę Nolan chce tej postaci, tylko nie wiem po motyla noga?? Jest przecież Bane, dzięki któremu możemy dostać świetną fabułę.
Tom Hardy jako Bane, świetny wybór. Jest nikła szansa, dzięki potencjałowi jaki tkwi w w tej postaci, by przyćmić wielką rolę Ledgera.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
20-01-2011, 12:44
Akurat Catwoman jest dość istotnym bohaterem jeśli chodzi o uniwersum Batmana. Tajemnicza, seksowna i niebezpieczna. Można fajnie to rozwinąć w filmie i jak ktoś już wcześniej napisał, może Gacek coś wreszcie zaliczy ;)?
Sam nie jestem do końca przekonany, ale brakuje tej serii wyrazistej kobiecej postaci. Mam nadzieję, że właśnie taką dostaliśmy.
Akurat w BR Michelle Pfeiffer jako Catwoman była kapitalna :D
20-01-2011, 12:59
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Danus napisał(a):W Batman Returns Catwoman niesamowicie mnie drażniła i była dla mnie najbardziej nieciekawą postacią.
Jak tylko wyjdziesz z domu, wypatruj celownika laserowego na swoim ciele :twisted:
20-01-2011, 13:00
TermiGifiernator
Arahan napisał(a):kurat Catwoman jest dość istotnym bohaterem jeśli chodzi o uniwersum Batmana
To wcale nie znaczy, ze pasuje do uniwersum Nolana, moim zdaniem nie pasuje. Arahan napisał(a):Można fajnie to rozwinąć w filmie
Wątpię, pewnie tak jak przy Returns Catwoman będzie mnie irytować.
Mierzwiak napisał(a):Jak tylko wyjdziesz z domu, wypatruj celownika laserowego na swoim ciele :twisted:
Co ja zrobię jak mi ta postać, nic a nic nie pasuje do uniwersum Nolana.
20-01-2011, 13:06
Akurat pasuje bardziej niż Bane, Joker i Two-Face. Z tego co pamiętam nie ma żadnych mocy, ani nie jest zdeformowana. Trochę przypomina samego Batmana, nawet szkoliła się w boksie i wschodnich sztukach walki. Faktycznie, za cholerę nie pasuje do quasi realistycznego uniwersum, które wykreował Nolan.
Jej osobowość i gierki Selina-Bruce\ Catwoman - Batman mogą dodać filmowi pikanterii i wyrazistości.
20-01-2011, 13:08
TermiGifiernator
Catwoman nie miała, żadnych mocy? Naprawdę? A Joker, Two Face, Bane, jakie mieli?
20-01-2011, 13:13
Bane zwiększał swoją siłę za pomocą narkotyku zwanego Venom. Wciskał przycisk i momentalnie rosły mu mięśnie. Faktycznie realistyczne.
Two - Face - koleś traci połowę twarzy w wypadku, a po chwili zakłada garnitur i zaczyna wymierzać "sprawiedliwość".
Joker - pomalowany farbkami, oszpecony psychopata.
Na tym tle Catwoman - wyćwiczona laska zakładająca kostium (jak Batman) wypada najbardziej normalnie.
Z mocami trochę przesadziłem, nie mniej Kobieta Kot jest chyba najnormalniejsza z całej menażerii, więc idealnie wpisuje się w konwencję którą obrał sobie Nolan.
20-01-2011, 13:19
TermiGifiernator
Arahan napisał(a):Bane zwiększał swoją siłę za pomocą narkotyku zwanego Venom. Wciskał przycisk i momentalnie rosły mu mięśnie. Faktycznie realistyczne.
Zamieniasz to na sterydy i masz realistycznego Bane'a któremu nie rosną mięśnie na zawołanie, ma silę wyćwiczoną gdzieś tam i jest geniuszem zbrodni. Realizm zachowany.
Arahan napisał(a):Two - Face - koleś traci połowę twarzy w wypadku, a po chwili zakłada garnitur i zaczyna wymierzać "sprawiedliwość".
Połowę twarzy ma spaloną, można z tym żyć, można wymierzać sprawiedliwość. Nie ma w tym nic nierealistycznego, nie moja wina, że Nolan z ekipą przesadzili z charakteryzacją.
Cytat:Joker - pomalowany farbkami, oszpecony psychopata.
gdzie tu brak realizmu?
Arahan napisał(a):Na tym tle Catwoman - wyćwiczona laska zakładająca kostium (jak Batman) wypada najbardziej normalnie.
najnormalniejsza? Bo chyba nie mówimy o Catwoman znanej z Returns.
Ty twierdzisz, ze pasuje do konwencji Nolana, ja twierdzę że nie:P Chyba nie dojdziemy do porozumienia.
20-01-2011, 13:43
To, że Burton wymyślił sobie taką, a nie inną Catwoman to już jego wizja. Catwoman z komiksów jest taka jak napisałem. Była prostytutka, która trenując boks i wschodnie sztuki walki hartuje ciało, a następnie postanawia okradać biednych i bogatych.
Dla mnie realistyczne.
Cytat:Połowę twarzy ma spaloną, można z tym żyć, można wymierzać sprawiedliwość. Nie ma w tym nic nierealistycznego, nie moja wina, że Nolan z ekipą przesadzili z charakteryzacją.
Dent musiałby co 30 minut aplikować sobie POTĘŻNE dawki środka przeciwbólowego bo wszystkie mięśnie, a i niektóre kości dyndają mu na wierzchu. Owszem można z tym żyć, ale rehabilitacja i dojście do jakieś sprawności trochę jednak trwają.
Cytat:gdzie tu brak realizmu?
Bo każdy geniusz zbrodni maluje się na biało, a włosy na zielono.
Cytat:Ty twierdzisz, ze pasuje do konwencji Nolana, ja twierdzę że nie:P Chyba nie dojdziemy do porozumienia.
Skoro w filmie Nolana będzie Catwoman to wg. reżysera postać ta pasuje do jego konwencji.
20-01-2011, 13:52
TermiGifiernator
Arahan napisał(a):Skoro w filmie Nolana będzie Catwoman to wg. reżysera postać ta pasuje do jego konwencji.
Catwoman jakoś mi nie pasuje do świata przedstawionego w TDK, po prostu.
Arahan napisał(a):Dent musiałby co 30 minut aplikować sobie POTĘŻNE dawki środka przeciwbólowego bo wszystkie mięśnie, a i niektóre kości dyndają mu na wierzchu.
Dlatego napisałem, ze Nolan przesadził z charakteryzacją.
Arahan napisał(a):Bo każdy geniusz zbrodni maluje się na biało, a włosy na zielono.
To, że nie każdy geniusz zbrodni tak robi nie znaczy, ze nie jest to realistyczne.
20-01-2011, 13:55
|