02-08-2006, 13:32
|
Najbardziej wzruszające momenty [UWAGA! SPOILERY!]
|
|
Poplakalem sie wlasnie jak bober na koncowce "Breakfast At Tiffany", dlatego dodaje te scene do zestawienia. ;(
A ja się wczoraj popłakałam na "Stowarzyszeniu Umarłych Poetów", jak podczas ostatniej sceny pokazało się okienko "za chwilę".
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
02-08-2006, 13:36
Chyba nie tragiczny wypadek, a dramatyczna decyzja Frankiego...
I do tego należałoby dodać jeszcze finał "Lotu nad kukułczym gniazdem".
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
13-08-2006, 14:44
koncowka terminatora 2, przeminelo z wiatrem, uwolnic orke, pogrzeb popiolka w serialu "dom", leon zawodowiec, kariera nikosia dyzmy (placz nad kondycja polskiego kina) i sami swoi (ze smiechu)
20-08-2006, 15:49
Koncowka Listy Schindlera. Laurkowa, ale jednak wzruszjaca. Ujal mnie zwlaszcza krotki moment, w ktorym Oscar mowi swoim pracownikom, zeby podziekowali Sternowi oraz reakcja ksiegowego na te slowa.
20-08-2006, 20:47
'The War' ('Wojna') - film z Costnerem. Jedyny na jakim plakalam. Wzruszajacy mnie moment to scena uratowania tego malego dzieciaka przez Stu (Elijah Wood)
'Magnolia' - moment kiedy facet grany przez Williama H. Macy'a mowi " l don't know where to put things, you know? l really do have love to give. just don't know where to put it." Pewnie jest jeszcze wiele innych wzruszajacych mnie scen ale aktualnie nie moge sobie ich przypomnic 22-08-2006, 09:12
Trzeba reaktywować temat:D
Z głowy: końcówka Big Fish końcówka Finding Neverland końcówka Dead Poets Society końcówka Gladiatora końcówka Bravehearta końcówka Saving Private Ryan końcówka Saints and Soldiers Armageddon - wiadomo czyja śmierć ;) The Green Mile końcówka Life as a House Jak przyjdzie więcej to się napisze :D
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 22-10-2006, 15:28
Ja się wzruszam na "Love Actually", jak Billy Mack [Bill Nighy] wraca do swojego grubego managera, który sam spędza święta, żęby mu potowarzyszyć. Nie ryczę jak bóbr, ale to mnie zawsze rusza :)
22-10-2006, 16:49
Fuck, zapomniałem o Love Actually...
Ale tam takich momentów jest od groma: Mark Feuerstein i jego historyjka obrazkowa dla Keiry. syn Neesona biegnący do ukochanej wylatującej do Stanów oświadczyny Firtha wspomniany Billy Mack Grant broniąc sekretarki sprzeciwia się prezydentowi USA a i nawet kóńcówka przygody Colina w USA - namnie zawsze działa :D Genialny film!
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 22-10-2006, 16:58
"Powrót Batmana" - Pingwin pcany do wody przez... pingwiny :)
"King Kong" Jacksona - chyba nie muszę pisać która scena "A.I. Sztuczna inteligencja" - ostatnia scena "Duża ryba" - tak jak napisał Beowulf "Zielona mila" - wiadomo Ogólnie łatwo się wzruszam ale jakoś nic innego nie przychodzi mi do głowy 22-10-2006, 19:13
Określ dokładniej, któa scena, bo mi myśl przychodzą przynajmniej dwie:
- 'zabawa' na lodzie - scena finałowa I obie są przepiękne :) A i przypomniałeś mi, że muszę wreszcie A.I. obejrzeć ;)
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 23-10-2006, 11:50
Miałem na myśli scenę finałową, ale przypomniałeś mi o cudownej scenie na lodzie (jak mogłem zapomnieć!) dlatego mogę ją spokojnie dopisać.
A! Jeszcze jedna. Gdy odurzony chloroformem Kong próbuje dosięgnąć Ann. 23-10-2006, 13:35
Bess czekająca na telefon od Jana. wiadomo z jakiego filmu. no się wzruszam bardzo na tym filmie 8)
23-10-2006, 23:12
Sekrety i kłamstwa - za każdym razem na innym momencie :D a czasem ze śmiechu płaczę też :D
Koniec Zaklinacza koni - every time :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-10-2006, 01:57 Mefisto napisał(a):Koniec Zaklinacza koni - every time :D A leciał ostatnio w tv i przegapiłem... Jeszcze sobie przypomniałem: - końcówka "Ostatniego Smoka" - końcówka "Wspaniałego życia" - końcówka "Casablanki" ;)
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 24-10-2006, 09:09
-Forrest Gump
Najbardziej wzruszajacym momentem jak dla mnie bylo odejscie zony Forresta (smierc) a on zostaje sam z synkiem. Utrata ukochanej w takim wypadku to chyba najstraszliwsze cierpienie... -Wladca pierscieni - druzyna pierscienia Gandalf przyjezcza do Shire, za jego powozem biegna dzieci "Gandalfie posc sztuczne ognie" gdy czarodziej spelnil ich oczekiwania dzieci zaczely krzyczec z radosci... NBie wim dlaczego ale w tym momencie pojawia mi sie lezka w oku, chwilowo ale sie pojawia. -Titanic Wiadomo kiedy :oops: - Gladiator kiedy umiera
Fulfil your destiny... In time, you will call me master.
Learn to use the Dark Side of the force... If you will not be turned.... You will be destroyed. 25-11-2006, 19:48
śmierć ojca Gabriela (Misja)
odwiedziny "ducha matki" w celi więziennej (Dom dusz) "sceny łóżkowe" (Dracula) postać Edwarda Nożycorękiego przyjaźń, (miłość?) Matyldy i Leona postać Lenny'ego (Myszy i ludzie) śmierć ukochanej i koniec Braveheart śmierć Jacka (Titanic) Amadeusz na łożu śmierci przyjaciółki opłakujące stan matki Harry'ego (Requiem dla snu) odwiedziny Ennisa u rodziców Jacka (Brokeback Mountain) determinacja Joela (Zakochany bez pamięci) miłość Heathcliffa i Cathy ( Wichrowe wzgórza)
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
30-11-2006, 21:52
Logicznym jest, że mogą się tu pojawić spoilery.
Logicznym nielogicznym - lepiej oznaczyc. ;) Braveheart, Gladiator... Myślę że wiadomo o które sceny chodzi. Piękne. Szcególnie Gladiator. Lisa Gerrard, zboże, rodzina... Ahhh... Man on Fire - finał. Ponownie Lisa Gerrard, "I love you Creasy"... cudo. Iron Giant. Wiem, kreskówka (acz wyjątkowa). Moment gdy Stalowy poświęca się lecąc na spotkanie z bombą... Coś niesamowitego. Nawet teraz, gdy to piszę i przypominam sobie tą scenę, łezka kręci sięw oku... I jeszcze Ice Age (Jedynka. Dwójka to syf.) - pożegnanie. A Monsters Inc.? Naprawione drzwi, niepweność i "Kotek..." wypowiedziane zza kadru. Mmm. Vanilla Sky. Ilekroć oglądam ten film (a czynię to zazwyczaj raz w miesiącu) ryczę podczas sceny stypy po Davidzie, gdy Sofia staje w drzwiach, w tle leci "Ladies and gentlemen, we're floating in space". "It's the little things...". No i wszystko co dzieje się na szczycie budynku. Miód.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
02-12-2006, 22:52
Mnie jest nietrudno poruszyć dkatego miałem łzy w oczach na większości z wymienionych filmów, więc nie będę ich powtarzał, a dodam coś od siebie.
Popłakałem się na 5 sezonie "24 godzin" A tak poza tym to płączę na większości z koreańskich dramatów ("...ing", "Moment to Remember", "The Classic") 04-12-2006, 00:15 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler