Nowy
Liczba postów: 335
Liczba wątków: 0
No to Nolan dał sobie zadanie biorąc na przeciwnika Banea który w komiksach złamał Batmanowi kręgosłup niestety patrząc na TDK trzymanie się kategorii wiekowej PG-13, wysadzanie pustego szpitala, nie wysadzanie barek, zachowanie ludzi na barkach i tym podobne wątpię by Bane w TDKR złamał Batmanowi chociaż palec :) :).
Można już dać spokój z hasłami typu ta postać jest zbyt fantazyjna i nie realistyczna jak na Batmany Nolana bo czuje się jak na Batcave gdzie wciskano mi podobne kity ale jakoś zabrakło dowodów na realizm Batmanów Nolana :).
Nolan jak będzie chciał to da do filmu Killer Croca czy Man-Bata.
23-04-2011, 02:21
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Łamanie kości to chyba nieco inna kategoria. Batman w TDK nie miał oporów przed łamaniem gnatów, że wspomnę chociażby Maroniego, którego gacek zrzucił z budynku, posyłając do diabła obie nogi (albo nogę).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
23-04-2011, 11:06
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Zapowiedziano, że to ostatni film o Batmanie od Nolana. Do tego wydaje się, że po sukcesach kasowych Mrocznego Rycerza i Incepcji ten reżyser jest w Warnerze Bogiem i lekiem na całe zło który wyleczy nawet kinowego Supermana. Nolan może zrobić w trójce wszystko, oczywiście w ramach PG-13, ale w tej kategorii wiekowej także łatwo zostać inwalidą.
23-04-2011, 11:11
Nowy
Po Batmanach Nolana zrobią reboot i być może Brucea Wayna / Batmana zagra murzyn.
W tym tempie i sposobie ekranizowania komiksów DC takiego Jeana Paula Valley jako nowego Batmana zobaczę może w 2030 roku o ile nie później.
To już prędzej Marvel w swoich filmach da Jamesa Barnesa jako nowego Kapitana Amerykę a być może zrobi też filmową wersje Civil War.
23-04-2011, 12:07
Nowy
Ja bym chętnie zobaczył w filmie Jeana P. Valley jako nowego Batmana :) :).
24-04-2011, 05:47
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,369
Liczba wątków: 67
a ja... a z resztą
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JY0itJfWStQ[/youtube]
25-04-2011, 01:05
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Mr. ?? napisał(a):No to Nolan dał sobie zadanie biorąc na przeciwnika Banea który w komiksach złamał Batmanowi kręgosłup niestety patrząc na TDK trzymanie się kategorii wiekowej PG-13, wysadzanie pustego szpitala, nie wysadzanie barek, zachowanie ludzi na barkach i tym podobne wątpię by Bane w TDKR złamał Batmanowi chociaż palec :) :).
Niezupełnie. Akurat w przypadku PG-13 to można nawet głowy odcinać dopóki tylko nie zobaczymy krwi. To i kręgosłup można spokojnie złamać.
Ale nie wiem czy chciałbym, aby film aż tak bardzo podążał za komiksem.
26-04-2011, 13:58
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Lawrence napisał(a):Akurat w przypadku PG-13 to można nawet głowy odcinać dopóki tylko nie zobaczymy krwi.
W filmach fantasy gdzie głowy ucinane są istotom nie będącym ludźmi i w szmirach typu Zmierzch, gdzie urywaniu głów i kończyn towarzyszy odgłos tłuczonego szkła (?!).
Batman to kino rhhhhrealistyczne i nikt czegoś takiego nie pokaże, poza tym nie wiem jak dzieci na widowni by to zniosły, nie mówiąc już o problemach czysto marketingowych. Owszem, są figurki Charlesa Xaviera na wózku, ale Brucem Waynem na kółkach nikt by się nie chciał bawić.
26-04-2011, 14:10
Fanboy Nolana
Mierzwiak napisał(a):Lawrence napisał(a):Akurat w przypadku PG-13 to można nawet głowy odcinać dopóki tylko nie zobaczymy krwi.
W filmach fantasy gdzie głowy ucinane są istotom nie będącym ludźmi i w szmirach typu Zmierzch, gdzie urywaniu głów i kończyn towarzyszy odgłos tłuczonego szkła (?!).
Lub jak chociażby "Star Warsy" gdzie też są ucinane głowy i ręce :smile:
26-04-2011, 14:25
Stały bywalec
Liczba postów: 13,396
Albo Indianę Jonesa gdzie wyrywane jest serce :twisted:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
26-04-2011, 14:30
Fanboy Nolana
Mogę się mylić, ale chyba to właśnie "Świątynia Zagłady" poniekąd odpowiedzialna jest za PG-13.
26-04-2011, 14:33
Samurai Cop
Mnóstwo jest takich "wyjątków", wszystko zależy od tego czy reżyser ma jaja a producent nie jest skończonym kretynem i ma znajomości w MPAA. Do tego pomagają pieniądze jakie idą za serią np pierwsza "Piła" dostała oryginalnie NC-17, ale gdy seria zaczęła przynosić kokosy to nikt z MPAA nie wyskakiwał z tą kategorią przy o wiele brutalniejszych sequelach.
Inny przykład to "True Grit" gdzie z nazwiskiem Spielberga jako producenta film dostał PG-13 mimo dwóch scen kwalifikujących go na R-kę. No i nie trzeba będzie robić zabawek z Batmanem na kółkach bo wózek dostanie on być może w finale całej trylogii Nolana.
Z drugiej strony Nolan tak nie zrobi nie dlatego, że boi się złamać kręgosłup bohatera Ameryki ale dlatego, że wszyscy widzowie się tego spodziewają.
26-04-2011, 14:36
Banned
Szaman napisał(a):Nolan tak nie zrobi nie dlatego, że boi się złamać kręgosłup bohatera Ameryki ale dlatego, że wszyscy widzowie się tego spodziewają
Jednym zdaniem wyjaśniłeś dlaczego TDK jest tak bezjajecznym filmem: bo ludzie spodziewali się że będzie mieć jaja <ok>
26-04-2011, 14:49
Samurai Cop
Dobre :) Mimo to jak na współczesny film za 180 mln$ to jakieś tam małe jądra widać... Było w końcu kilka śmiesznych instytucji, rad rodziców czy innych tworów które domagały się R-ki za scenę z nogami Robertsa i za Two Face'a, sami sobie zgotowaliśmy tą bezjajeczność.
26-04-2011, 14:58
Fanboy Nolana
Ja bym tak nie dramatyzował. Jestem w stanie wymienić całą masę bezjajecznych filmów, szczególnie adaptacji komiksów. Dla mnie akurat "The Dark Knight" jest jednym z lepszych filmów opartych na komiksie i ogólnie bardzo mi się ten film podoba. I jeżeli Nolan utrzyma w "The Dark Knight Rises" ten sam poziom co w poprzedniej części, a wiem że utrzyma, to będę zadowolony. :smile:
26-04-2011, 15:10
Samurai Cop
Ja też tak uważam, ale swego czasu tyle tu błota wylano na Mrocznego Rycerza, że wolę się nie wychylać :)
26-04-2011, 15:12
Banned
Lawrence napisał(a):Jestem w stanie wymienić całą masę bezjajecznych filmów, szczególnie adaptacji komiksów.
Jestem w stanie wymienić całą masę filmów z jajami, również adaptacji komiksów. Z tego wynika że...?
26-04-2011, 15:15
Fanboy Nolana
To proszę bardzo możesz wymieniać :smile:
Jestem po prostu tylko przeciwnikiem demonizowania "The Dark Knighta". Nie wiem, ale miejscami wręcz odnoszę wrażenie, że modne i na topie jest jechać po tym filmie.
To takie trochę hipsterskie zachowanie w stylu, że fajnie jechać po "The Dark Knight", albo "cool" jest ogłaszać, że się nie widziało "Titanica" czy "Avatara".
Ja tam zaliczam się do tej masy, której "The Dark Knight" się podoba.
26-04-2011, 15:50
Banned
A czy ja kiedyś napisałem, że TDK mi się nie podoba? Po prostu nie jestem jednym z tych ślepo zapatrzonych w film zombiaków, do których nie dociera, że król jest nagi. Nawet, jeśli to dobry władca ; )
Lawrence napisał(a):To proszę bardzo możesz wymieniać
Chociażby Kick Ass, Batman Returns, Watchmen, Sin City. Tylko dlatego, że bezjajeczne adaptacje komiksów stanowią większość nie znaczy, że trzeba uznać to za standard. Wręcz przeciwnie.
26-04-2011, 16:06
Fanboy Nolana
OK przyznaję, że zaliczam Nolana do mojego TOP 5 Reżyserów Ever i "The Dark Knight" bardzo mi się podoba, ale też daleki jestem od uważania tego filmu za arcydzieło.
Napisałem po prostu o jakimś trendzie, który mi się nie podoba. Ale dobrze, możemy zakończyć ten temat.
A co do Twoich wymienionych tytułów, to zgadzam się z "Kick Assem" i "Batman Returns".
Za "Watchmenami" nie przepadam, a "Sin City" uważam za zbyt ekshibicjonistyczne w pokazywaniu swoich jaj.
26-04-2011, 16:26
|