Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Przed Hanną Uśmiech

I tak, niestety, polski tytuł to Dziewczyna z tatuażem :<
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Daniel Craig o TGWTDT:

It?s as adult as you can possibly make it. This is adult drama. I grew up, as we fucking all did, watching "The Godfather" and that, movies that were made for adults. And this is a $100 million R-rated movie. Nobody makes those anymore. And [director David Fincher], he?s not holding back. They?ve given him free rein. He showed me some scenes recently, and my hand was over my mouth, going, Are you fucking serious??

Odpowiedz

Niech ten film zarobi wiecej od Avatara! <ok>

Na powaznie, to czekam az Hollywood znow (jesli kiedykolwiek) wroci do A-klasowych, wysokobudzetowych produkcji z R-ka, ktore nie beda traktowane jako szok i mega wydarzenie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Fajna wypowiedź Daniela Craiga. Zwłaszcza ten fragment mi się spodobał:

grew up, as we fucking all did, watching "The Godfather" and that, movies that were made for adults.

Odpowiedz
Jutro jadę na urlop i się zastanawiałem, czy sobie nie wziąć trylogii Millenium do poczytania, ale film Finchera zapowiada się tak dobrze, że się wstrzymam z czytaniem, aby być w pełni zaskoczonym podczas seansu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(07-07-2011, 15:01)Mierzwiak napisał(a): Daniel Craig o TGWTDT:

It?s as adult as you can possibly make it. This is adult drama. I grew up, as we fucking all did, watching "The Godfather" and that, movies that were made for adults. And this is a $100 million R-rated movie. Nobody makes those anymore. And [director David Fincher], he?s not holding back. They?ve given him free rein. He showed me some scenes recently, and my hand was over my mouth, going, Are you fucking serious??

Te słowa są jak miód na mym zbolałym sercu Uśmiech Uśmiech

Odpowiedz
Tylko ile w tym prawdy, a ile promocji i reklamy? Film trzeba w końcu sprzedać jakoś ludziom.

Odpowiedz
Oooooj tak! Pięknie. Właśnie zastanawiałem się jakie oznaczenie dostali Mężczyźni... ups, Dziewczyna z Tatuażem.

@Bucho - Hangover też ma przecież Rke i czy ja wiem, czy to jest jakieś wielkie wydarzenie?

Odpowiedz
Tyle że "Kac Vegas" mógłby powstać i w PG-13 i nie byłoby widać znaczącej różnicy. Co innego kryminał w reżyserii Finchera.

Odpowiedz
książka jest taka, że da się nią nakręcić albo w NC-17 albo w PG-13. W R nie nakręcisz scen nazwijmy to "seksualnych" które są w książce, a same zbrodnie nie są w niej wybitnie krwawe np.

Odpowiedz
Mimo tych scen nazwijmy to "seksualnych" wersja szwedzka ma w USA R. Bez żadnych cięć.

Odpowiedz
Najczęściej MPAA daje NC-17 za jakieś sceny seksu, ale w konfiguracjach odstających w pewnym stopniu od przyjętej normy, co niewątpliwie mamy w przypadku pewnej sceny w "Millennium", ale w TEJ SCENIE raczej wygrywa sadyzm aniżeli seks, a więc wedle ich dziwacznych standardów może być lepsza dla młodego umysłu od ujęcia owłosionej waginy Uśmiech

Odpowiedz

Próbka muzyki prosto z oficjalnej strony. Zajebioza Uśmiech
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Do robienia atmosfery w trakcie seansu - rewelka. Kawałek sam w sobie raczej bez szału. Zobaczymy jakie będą inne, bo nie wygląda mi to na główny motyw w filmie.

a wie ktoś czy to cudeńko będzie w filmie/na soundtracku:
?

Odpowiedz
Mroczne, niepokojące, wbijające się po skórę. Nic dziwnego, bo już przy Social Network udało się ywtworzyć taką atmosferę, a tutaj mamy przecież brutalny kryminał. Będzie świetnie.

(11-08-2011, 12:04)Albertino napisał(a): a wie ktoś czy to cudeńko będzie w filmie/na soundtracku
Myślę że tak, ale obstawiam napisy końcowe ewentualnie czołówkę.

Odpowiedz
Swoją drogą ciekawa sprawa z Reznorem, bo od wielu lat nie nagrywał nic dobrego, jego ostatnie płyty studyjne były wręcz fatalne. Nagrał też ambientowego potworka kilka lat temu, więc nic nie wskazywało, że ma talent do takiej muzyki. A tu się okazuje, że praca u Finchera wychodzi mu świetnie - być może Atticus trzyma go w ryzach. Po "Social Network" jestem w każdym razie kimś w rodzaju fana i chciałbym żeby robili razem więcej muzyki Uśmiech

Odpowiedz
W kontekście albumów jako całości to już może nie jest ten NIN co kiedyś. Ale to nie znaczy, że nie znajdzie się pełnowartościowych, bardzo dobrych utworów. Oczko With Teeth jest świetne pod tym względem.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ma dobrą inspirację po prostuUśmiech

Odpowiedz
Moim zdaniem ostatni album Trenta z dobrymi kawałkami wyszedł w 1999 roku Oczko With Teeth to jakieś popowe pioseneczki z milusińskimi refrenikami, postoję.

Odpowiedz
(11-08-2011, 12:47)Albertino napisał(a): Swoją drogą ciekawa sprawa z Reznorem, bo od wielu lat nie nagrywał nic dobrego, jego ostatnie płyty studyjne były wręcz fatalne. Nagrał też ambientowego potworka kilka lat temu, więc nic nie wskazywało, że ma talent do takiej muzyki. A tu się okazuje, że praca u Finchera wychodzi mu świetnie - być może Atticus trzyma go w ryzach.

Właśnie. Często odnoszę wrażenie, że zapomina się trochę o udziale Atticusa Rossa. A w tym klimatycznym kawałku, wyczuwam jego styl. Wystarczy sobie posłuchać "The Book of Eli" Rossa.
Sądzę, że w połączeniu z obrazem możemy otrzymać niebanalny efekt. Nie wiem jak Wy, ale słuchając tej muzyki tak przez chwilę pomyślałem o śniegu, padającym śniegu Język
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon