Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Jak dla mnie Mara zabija póki co tą postać głosem - taki drobniutki, łagodny, jak u zagubionej dziewczynki z dobrego domu. A poza tym jaracie się tym drugim, kupowatym do cna zwiastunem, jak psy w rui.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jak myślicie - Fincher powtórzy wyczyn Scorsese i dostanie Oskara za zrimejkowanie nieamerykańskiego filmu? Wypisujcie niżej miasta, które uważają, że tak właśnie się stanie!

Odpowiedz
Ja to bym wolał, żeby film był na tyle dobry, że aż Oscara nie dostanie Oczko a Fincher dostanie swoją statuetkę za parę lat.

Odpowiedz
(29-09-2011, 11:14)Mental napisał(a): Jak myślicie - Fincher powtórzy wyczyn Scorsese i dostanie Oskara za zrimejkowanie nieamerykańskiego filmu? Wypisujcie niżej miasta, które uważają, że tak właśnie się stanie!
Lol, jasne.

Odpowiedz
(28-09-2011, 22:58)Mierzwiak napisał(a): U Rapace mimo tego całego imidżu przebija jej uroda; to nie wada, tylko stwierdzenie faktu.
No chyba niezupełnie, ja zawsze miałam wrażenie, że ona się większości ludzi NIE podoba. Natomiast cieszy mnie, że podoba się tobie Oczko
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
No mi się też podoba, więc wypraszam sobie:

[Obrazek: rooney-mara-12.jpg]

Odpowiedz
(29-09-2011, 03:04)Mefisto napisał(a): kupowatym do cna zwiastunem
Niby czemu? Moim zdaniem to bardzo dobry zwiastun z powodu o którym już pisałem - potrafi zainteresować filmem nawet, gdy zna się oryginał, no ale to tylko moje zdanie.

Ogólnie dziwi mnie krytyka tego trailera i wynoszenie na piedestał poprzedniego - ten przedstawia fabułę i bohaterów, tamten był wyłącznie klipem opartym na muzyce i montażu. Oba spełniają swoje zadanie świetnie, ale ten pierwszy kompletnie nic nie mówił o filmie (poza tym że będzie wizualnie dowalony do pieca), za to drugi mówi, dlatego nie można oczekiwać od niego że będzie taki, jak tamten.

(29-09-2011, 16:03)Artemis napisał(a): Natomiast cieszy mnie, że podoba się tobie Oczko
Bo Rapace to piękna kobieta jest. No dobra, może nie piękna, ale urody jej odmówić i nie można i ma w sobie to coś.

Rodia, mówimy o tej pani która ma podwójne "o" w imieniu. Ups, obie mają Duży uśmiech Tak czy siak mowa o Noomi.

Odpowiedz
A. To Noomi mi się mniej podoba Język

Odpowiedz
(29-09-2011, 16:58)Mierzwiak napisał(a): Niby czemu? Moim zdaniem to bardzo dobry zwiastun z powodu o którym już pisałem

Niby temu z powodów o których już pisałem Uśmiech

Cytat:Ogólnie dziwi mnie krytyka tego trailera i wynoszenie na piedestał poprzedniego - ten przedstawia fabułę i bohaterów, tamten był wyłącznie klipem opartym na muzyce i montażu. Oba spełniają swoje zadanie świetnie, ale ten pierwszy kompletnie nic nie mówił o filmie (poza tym że będzie wizualnie dowalony do pieca), za to drugi mówi, dlatego nie można oczekiwać od niego że będzie taki, jak tamten.

A mnie dziwi i męczy spuszczanie się nad za długim, opowiadającym cały film zwiastunem, bo Fincher. Idę o zakład, że gdyby film wyszedł spod ręki pana X, to nie została by na nim sucha nitka. A tak orgazm, bo zdjęcia (takie same jak w pozostałych filmach Davida, o co kaman?), bo Mara wygląda tak i tak (a jak niby, kurwa ma wyglądać?), bo to, śmo i owo. RZYG! Weźcie się ogarnijcie, bo mi się dywan sam pruje, jak czytam co niektóre posty wyżej.
A odnośnie poprzedniego - był zajebisty, bo:
a) intrygował, czego nie robi ten
b) stanowił świetne połączenie elementów, które wymieniłeś.

Jeszcze jakieś pytania? Język

Odpowiedz
(29-09-2011, 20:29)Mefisto napisał(a): A mnie dziwi i męczy spuszczanie się nad za długim, opowiadającym cały film zwiastunem, bo Fincher.
Eeee... ale kto się spuszcza nad zwiastunem? Bo nie ja, napisałem tylko że jest bardzo dobry. Jeśli już nad czymś się spuszczam, to nad tym jak dobrze zapowiada się film. Film a zwiastun to nie to samo, nie sądzisz?

Benjamin Button to też Fincher i jakoś nie przeszkadza mi to nazywać tego filmu kupą, więc przeceniasz moc jego nazwiska i jej wpływ na mnie.

Odpowiedz
(29-09-2011, 20:53)Mierzwiak napisał(a): Benjamin Button to też Fincher i jakoś nie przeszkadza mi to nazywać tego filmu kupą, więc przeceniasz moc jego nazwiska i jej wpływ na mnie.

Wyobraź sobie, że nie jesteś sam w temacie Oczko A zwiastun Buttona też był bardzo fajny i jakbym poszukał, to pewnie bym znalazł, jak się wszyscy i nad nim spuszczali Oczko

Odpowiedz
Fotki promocyjne:

[Obrazek: empiremagazinethegirlwi.jpg]

Odpowiedz
Ta różowa czcionka przywodzi na myśl Drive. Czyżby nowa moda?

Odpowiedz
Rety na pierwszej fotce Mara wygląda jak jakiś emo-chłopak. Nie twierdzę, że to źle, tylko tak mi się skojarzyło.
Ostatnia fotka bardzo fajna Uśmiech
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
przedostatnia fotka najlepsza. reszta słaba. a co do samego filmu to czekam bo już dawno nie było finczera w dobrym stylu (od czasów zodiac killera). ten film ma dla mnie niejako obowiązek do spełnienia. fabułę odstawiam lekko na bok bo ta cała seria millenium to dla mnie trochę szczyny.

Odpowiedz
Jak dawno nie było Finchera w dobrym stylu. Social Network jest genialne.

Odpowiedz
Skoro SN jest genialne, to Fincher w dobrym stylu był całkiem niedawno Oczko

Odpowiedz
Nowa porcja muzyki:

Odpowiedz
Pojawił się nowy zwiastun

Odpowiedz
More photos:

[Obrazek: PHmwzgzGmmikpr_1_m.jpg]

[Obrazek: PHchEd37hSpYfg_1_m.jpg]

[Obrazek: PH9moLDXsZkKdd_1_m.jpg]

[Obrazek: PHhz1ZM564Xwkn_1_m.jpg]