Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers: Dark of the Moon (2011)
(30-09-2011, 23:27)Danus napisał(a): Anielski jeśli zasadą ma być nagroda dla tych co stworzyli efekty których nie widać, to na bank nie będzie to Geneza Planety Małp. Efekty tam widać, widać, że małpy są CGI, zwłaszcza w ruchu.

Tak, bo kurwa po robotach tego nie widać, że są CGI - weź się ogarnij z tym fanbojstwem, bo zenitu sięga.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tak tylko roboty wyglądają i poruszają się zajebiście i realistycznie, że mogę uwierzyć, że one tam naprawdę są. A małpy w genezie wyglądają sztucznie- tyle.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Wyglądają na tyle realistycznie, na ile to możliwe, czyli niemal 100%-wo. Poza tym nie zapominaj, że twórcy efektów w Malpach mieli znacznie utrudnione zadanie, niż kolejne wygenerowane, lśniące klocki, co się składają w tej i we wte. Więc jeśli w tym roku wygrają TF-y, to wtedy będzie face palm.

Odpowiedz
Nie będzie facpalmu, wygra po prostu film który na to zasłużył!

Odpowiedz
[Obrazek: FanboyGC.jpg]

Odpowiedz
Cytat:po robotach tego nie widać, że są CGI

Na pewno nie tak, jak po małpach.

Odpowiedz
(01-10-2011, 22:12)Danus napisał(a): Tak tylko roboty wyglądają i poruszają się zajebiście i realistycznie, że mogę uwierzyć, że one tam naprawdę są.
A ja uwierzyłem, że Cezar to prawdziwy szympans.

Poza tym, o czym napiszę po raz nie wiem który, efekty w TF były perfekcyjne już w 2007 roku, więc niektórzy mogliby dać już sobie spokój. To nie tak że poprzednio i pewnie teraz znowu przegrają efekty, jakich jeszcze nie było, wręcz przeciwnie.

(01-10-2011, 23:26)Gieferg napisał(a): Zresztą, Transformers to wciąż najlepsze CGI ever, z którym nawet Avatar równać się nie może.
Oczywiście że Avatar nie może się równać, bo większość tego co widać w Avatarze to rzeczy organiczne w przeciwieństwie do metalu, metalu i jeszcze raz metalu w TFach. Naprawdę trzeba po raz enty powtarzać co jest łatwiejsze dla grafików?

Odpowiedz
Cytat:A ja uwierzyłem, że Cezar to prawdziwy szympans

Naiwniak ;)

Cytat:efekty w TF były perfekcyjne już w 2007 roku, więc niektórzy mogliby dać już sobie spokój.

Owszem, były i oskar należał się wtedy. Sequele niczego specjalnie nie ulepszyły, po prostu CGI jest więcej, ROTF słusznie przegrał z Avatarem, ale w tym roku nie ma nic lepszego i gdyby TF3 dostało oskara za efekty byłoby to przynajmniej zadośćuczynienie za błąd sprzed czterech lat.

Zresztą, Transformers to wciąż najlepsze CGI ever, z którym nawet Avatar równać się nie może.

Odpowiedz
A ja napiszę po raz kolejny małpy na oscara nie zasługują.
Powinny wygrywać filmy w których efekty są perfekcyjne od początku do końca. Film w którym jedna małpa jest perfekcyjna i to tylko wtedy kiedy robi miny- ten film ma wygrać, chyba sobie kpicie?

Odpowiedz
Cytat:Zresztą, Transformers to wciąż najlepsze CGI ever, z którym nawet Avatar równać się nie może.

Ktoś się nam najadł psychotropów, bo myślał, że to cukierki :)

Odpowiedz
Może przy okazji TF7 się uda. Wszyscy wiemy, że ta kura nie zostanie zarżnięta.

(01-10-2011, 23:30)Gieferg napisał(a): Naiwniak ;)
Jak na osobę która nie oglądała Genezy masz stanowczo za dużo do powiedzenia na temat efektów w tym filmie.

A opinie Danusa są warte, wybacz, niewiele biorąc pod uwagę że to ILMowy fanboj.

Odpowiedz
(01-10-2011, 23:26)Gieferg napisał(a): Na pewno nie tak, jak po małpach.

Chyba tylko dlatego, że małpy możesz sobie porównać z prawdziwymi i co spece od CGI nie zrobią, to zawsze nie będzie Ci pasić. Zaraz, wróć! Przecież Ty nawet filmu na oczy nie widziałeś, to o czym my rozmawiamy...?

(01-10-2011, 23:30)Gieferg napisał(a): Zresztą, Transformers to wciąż najlepsze CGI ever, z którym nawet Avatar równać się nie może.

FACEPALM THAT REALLY HURTS

Cytat:A ja napiszę po raz kolejny małpy na oscara nie zasługują.
Powinny wygrywać filmy w których efekty są perfekcyjne od początku do końca. Film w którym jedna małpa jest perfekcyjna i to tylko wtedy kiedy robi miny- ten film ma wygrać, chyba sobie kpicie?

Masz rację, powinnien za to wygrać CGI plastik, który aż kłuje w gały

eh, zatraceni fanboje
[Obrazek: tumblr_lk14uh1eIg1qcg8iyo1_500.gif]
transwidmo

Odpowiedz
Cytat:Masz rację, powinnien za to wygrać CGI plastik, który aż kłuje w gały

Skoro CGI-plastikowy-kłujący w gały Kompas dał radę to i CGI-plastikowe-kłujące w gały małpy mogą dać radę. Nie zdziwi mnie to wcale.

Cytat:Przecież Ty nawet filmu na oczy nie widziałeś, to o czym my rozmawiamy...?

O żałosnym CGI w zwiastunach. Mam rozumieć, że w filmie efekty są całkowicie inne, kilka poziomów lepsze? Jeśli tak będzie to oczywiście wycofam się z wszelkich zarzutów pod ich adresem.

Odpowiedz
Cytat:Mam rozumieć, że w filmie efekty są całkowicie inne, kilka poziomów lepsze? Jeśli tak będzie to oczywiście wycofam się z wszelkich zarzutów pod ich adresem.

Tak, w filmie są one bardziej dopracowane i nie kłują tak w oczy, jak w zwiastunie. Poza tym w filmie masz też całą masę CGI ujęć, których nie widać w zwiastunie.

Odpowiedz
Cytat:Tak, w filmie są one bardziej dopracowane i nie kłują tak w oczy, jak w zwiastunie.

No to wrócimy do tematu jak już obejrzę ;)

Odpowiedz
Rzeczywiście najlepszy z trylogii, ale w takim sensie, że najmniej tu natężenia żenady i sucharów, a większą uwagę poświęcono robotom, i dobrze. Ale i tak film to za długi - cały wątek pracy Sama można by równie dobrze wyrzucić do kosza i poza żenującymi scenami z Deep Wangiem niczego byśmy nie stracili (a o powrocie Deceptów i aferze z księżycem Sam mógłby się dowiedzieć w innych okolicznościach). Malkovich - po co on tam był właściwie?
No ale, i tak obejrzałem głównie dla efektów - bo poprzednie części nauczyły mnie, że dla niczego innego nie warto (chociaż w koszmarnej dwójce i z tym było różnie) - a te są naprawdę zna-ko-mi-te i druga połowa filmu powoduje niekiedy opad szczęki (walący się wieżowiec, Shockwave i akcje Optimusa, oż w mordę). Chociaż trzeba przyznać, że intryga była mimo wszystko jak na poziom serii całkiem zgrabna, a sam film potrafił wzbudzić jakieś emocje i sprawić, że jako tako przejmowałem się losami bohaterów. Przy okazji, nowa dziewczyna Sama jest po prostu ok jako postać. Nie przeszkadzała mi.
Tak więc - sceny z robotami bezbłędne niemal, sceny z ludźmi niekiedy przynudzające i zbędne, ale oglądało się to fajnie. Po prostu.

p.s. takiego "rushed" zakończenia to dawno w żadnym filmie nie widziałem, od momentu końca walki Optimusa z wiadomo kim mija ile, z trzy minuty? zamiast scen narad rodzinnych można było poświęcić czas, by trochę to rozszerzyć.

Odpowiedz
Czwarte miejsce w BO worldwide:

http://boxofficemojo.com/alltime/world/

Odpowiedz
Ciekawe ile zarobi 10-ta część :) Jestem zaskoczony takim wynikiem. Dwójka jakoś dała radę w BO, ale dałbym sobie rękę uciąć, że po niej trójka spadnie o połowę. Michaś Zatoka jednak jest w **** kasowym reżyserem - jesli patrzeć na zarobione USD/ilość filmów, to bije wszystkich na głowę, ale nawet w tej chwili (po 9 filmach) jest na 4 miejscu i, jak tak dalej pójdzie, przegoni wszystkich.
loading podpis...

Odpowiedz
(08-10-2011, 06:22)Gieferg napisał(a): Czwarte miejsce w BO worldwide:

http://boxofficemojo.com/alltime/world/

Takie zestawienia niedługo będą powodem do wstydu. Piraci 4, TFy 3, HP 75... żal.com

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon