Stały bywalec
Liczba postów: 1,783
Liczba wątków: 0
Naczytałem się ostatnio rozmaitych newsów filmowych - bliższych i dalszych - aż mi spuchło pod sufitem i znalazłem info o planach nakręcenia ponownie "Evil Dead". Oczywiście, zgodnie z ostatnią modą, nie będzie to kalka oryginału, ale coś nowego (cokolwiek).
Nie chce mi się szukać linka, może tutaj ktoś pisał, w każdy razie Bruce ma wystąpić w epizodycznej rólce. Tyle.
Ponadto, jakiś Brazylijczyk chce nakręcić ponownie "Robocopa", co znaczy mniej więcej, że mu kompletnie zlasowało synapsy - ktokolwiek to w ogóle jest. Jak wieści niosą, ma być to wersja z głębszym wskazaniem na kontekst społeczny i psychologiczny bohatera (wtf?)
Tak jakby w oryginale pominięto wewnętrzne życie policjanta przed i po.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
30-09-2011, 22:26
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,353
Liczba wątków: 29
Po 1 - podajesz stare newsy w wersjach starych (Bruce'a ma nie być w rimejku)
Po 2 - nie jakiś Brazylijczyk, tylko gość od "Tropa de Elite".
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
01-10-2011, 10:54
The Oilman
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 0
Widmo remake'u vol. 2.
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview
01-10-2011, 11:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2011, 11:35 przez Berus.)
Cenobite
Liczba postów: 644
Liczba wątków: 1
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing
30-11-2011, 14:21
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
CGI Paul Walker
"Hollywood has plucked the next Paul Verhoeven classic for a remake."
Ktoś tam się nawciągał chyba jakiś prochów. ST są klasyką? Od kiedy?
Ale prawda jest taka, po ch. rimejkować film zgrywę?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
02-12-2011, 23:58
Król świata.
Liczba postów: 1,667
Liczba wątków: 8
O kur..... nie no. To już przesada. Ale cóż..... łatwiej zrobić teraz remake niż jakąkolwiek kontynuacja po żałosnej "dwójce" i słabiutkiej "trójce".
02-12-2011, 23:59
Legions of the Fog
Liczba postów: 2,290
Liczba wątków: 25
Zamiast robić rimejk, mogliby wystrzelić z nową 2-jką...
loading podpis...
04-12-2011, 16:57
Captain Skullet
Liczba postów: 20,317
Liczba wątków: 128
Cytat:ST są klasyką? Od kiedy?
Od zawsze.
O ile to nie będzie tak naprawdę remake zajebistego filmu Verhoevena tylko wierniejsza oryginałowi adaptacja książki to jestem za.
04-12-2011, 17:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2011, 17:29 przez Gieferg.)
Ja uwielbiam niektóre różnice, np scena z nożem w książce i filmie - rewelacja :)
04-12-2011, 18:25
Stały bywalec
Liczba postów: 10,285
Liczba wątków: 5
nie czytałem książki, wyjaśnij plis :)
04-12-2011, 18:27
Sierżancie? Uważam, że rzucanie nożem to nawet dobra zabawa... ale właściwie po co my się tego uczymy?
(...)
Co za sens, by mnóstwo ludzi ryzykowało życie, walcząc przestarzałą bronią, kiedy jakiś jeden profesor może dokonać znacznie więcej przyciskając po prostu odpowiedni guzik?
Zim nie odpowiedział od razu, co było do niego niepodobne. Potem odparł miękko:
? Czy jesteś zadowolony, będąc w piechocie? Możesz zrezygnować, wiesz o tym.
Chłopak coś zamruczał. Zim zawołał:
? Odpowiadaj!
? Nie mam zamiaru rezygnować, panie sierżancie. Przemęczę się do końca.
? No tak. Widzisz, na pytanie, które postawiłeś, nie może ci odpowiedzieć sierżant...
Nie powinieneś mnie o to pytać. Sam powinieneś znać odpowiedź, zanim wstąpiłeś do wojska. Czy w twojej szkole były wykłady z historii i filozofii moralności?
? Słucham? Ależ oczywiście, panie sierżancie!
? Musiałeś więc poznać odpowiedź. Ale ja powiem ci, nieoficjalnie, jakie jest moje zdanie na ten temat. Jeśli chciałbyś skarcić dziecko, to czy obciąłbyś mu głowę?
? Ależ skąd, panie sierżancie!
? Oczywiście, nie. Dałbyś mu klapsa. Mogą zaistnieć okoliczności, kiedy byłoby taką samą głupotą rzucić na miasto nieprzyjaciela bombę wodorową, co przyłożyć dziecku siekierką. Wojna to nie przemoc i zabijanie, tak zwyczajnie, po prostu. Wojna jest przemocą kontrolowaną, prowadzącą do określonego celu. Celem wojny jest poparcie siłą decyzji rządu. Nie zabijanie dla samego zabijania... ale skłonienie wrogów do postępowania tak, jak sobie życzy zwycięzca. Jest to jedyna odpowiedź, jakiej mogę ci udzielić. Jeśli to cię nie zadowala, możesz zameldować się na rozmowę do dowódcy pułku. Jeżeli i on cię nie przekona ? wracaj do domu, do cywila! Bo w takim wypadku, z pewnością, nie nadajesz się na żołnierza.
Jak widać w filmie poszli na skróty :)
04-12-2011, 19:04
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,104
Liczba wątków: 4
Dobrze, bo straszny banal w ksiazce zaserwowano ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
04-12-2011, 19:22
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Tylko skończony debil mógł wpaść na pomysł zrobienia nowych Starship Troopers, zwłaszcza że musi się zmierzyć z takim oryginałem.
O ile zakład że nowe efekty do pięt nie doskoczą tamtym?
04-12-2011, 19:32
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,281
Liczba wątków: 67
Tylko efekty? ;)
04-12-2011, 19:37
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Wszystko :) Ale zwróciłem uwagę na efekty, bo ST to jeden z tych filmów, w których CGI dzielnie opiera się próbie czasu.
04-12-2011, 19:49
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Bucho, książka to w zasadzie wykład dotyczący poglądów Heinleina na państwo i prawo, tyle że w otoczce s-f. Czyta się to pięknie - zaczniesz, to nie odłożysz dopóki nie skończysz. Że książka jest banalna? No, trochę jest. Ale jaka zabawna! (w sensie - zapewnia kupę rozrywki, a nie że "tak głupia że aż śmieszna"). Swoją drogą, to w paru fragmentach Heinlein bardzo celnie punktuje głupoty obecnie panujących ustrojów.:)
04-12-2011, 20:51
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,104
Liczba wątków: 4
Ok, spoko - moze w koncu nadrobie. Mimo wszystko tekst odnosnie noza banalny - w filmie fajniej to rozwiazano ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
04-12-2011, 22:43
CGI Paul Walker
"American Psycho" do poprawki
O tak. Ten film jest już stary. W ogóle jest drętwy aktorsko i technologicznie. Najwyższa pora to zmienić.
" Autor teledysków do piosenek Taylor Swift i Mary J. Blige chce opowiedzieć o tym, jak wyglądałoby życie Patricka Batemana, gdyby żył współcześnie."
Czyli w filmie on nie żył współcześnie? Żył w 12wiecznej Francji? A tak. To rozumiem.
http://www.filmweb.pl/news/%22American+Psycho%22+do+poprawki-80296?page=2#komentarze
09-12-2011, 19:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2011, 19:55 przez shamar.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,285
Liczba wątków: 5
było o tym już gdzieś na forum; nie remake, a nowa ekranizacja powieści.
10-12-2011, 00:25
|