ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach
Naczytałem się ostatnio rozmaitych newsów filmowych - bliższych i dalszych - aż mi spuchło pod sufitem i znalazłem info o planach nakręcenia ponownie "Evil Dead". Oczywiście, zgodnie z ostatnią modą, nie będzie to kalka oryginału, ale coś nowego (cokolwiek).
Nie chce mi się szukać linka, może tutaj ktoś pisał, w każdy razie Bruce ma wystąpić w epizodycznej rólce. Tyle.

Ponadto, jakiś Brazylijczyk chce nakręcić ponownie "Robocopa", co znaczy mniej więcej, że mu kompletnie zlasowało synapsy - ktokolwiek to w ogóle jest. Jak wieści niosą, ma być to wersja z głębszym wskazaniem na kontekst społeczny i psychologiczny bohatera (wtf?)
Tak jakby w oryginale pominięto wewnętrzne życie policjanta przed i po.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
Po 1 - podajesz stare newsy w wersjach starych (Bruce'a ma nie być w rimejku)
Po 2 - nie jakiś Brazylijczyk, tylko gość od "Tropa de Elite".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Widmo remake'u vol. 2.
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
Autorem scenariusza do nowej wersji Scarface ma być David Ayer. Światełko w tunelu?

pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing

Odpowiedz
"Hollywood has plucked the next Paul Verhoeven classic for a remake."

Ktoś tam się nawciągał chyba jakiś prochów. ST są klasyką? Od kiedy?
Ale prawda jest taka, po ch. rimejkować film zgrywę?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
O kur..... nie no. To już przesada. Ale cóż..... łatwiej zrobić teraz remake niż jakąkolwiek kontynuacja po żałosnej "dwójce" i słabiutkiej "trójce".

Odpowiedz
Zamiast robić rimejk, mogliby wystrzelić z nową 2-jką...
loading podpis...

Odpowiedz
Cytat:ST są klasyką? Od kiedy?

Od zawsze.

O ile to nie będzie tak naprawdę remake zajebistego filmu Verhoevena tylko wierniejsza oryginałowi adaptacja książki to jestem za.

Odpowiedz
Ja uwielbiam niektóre różnice, np scena z nożem w książce i filmie - rewelacja :)

Odpowiedz
nie czytałem książki, wyjaśnij plis :)

Odpowiedz

Jak widać w filmie poszli na skróty :)

Odpowiedz
Dobrze, bo straszny banal w ksiazce zaserwowano ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Tylko skończony debil mógł wpaść na pomysł zrobienia nowych Starship Troopers, zwłaszcza że musi się zmierzyć z takim oryginałem.

O ile zakład że nowe efekty do pięt nie doskoczą tamtym?

Odpowiedz
Tylko efekty? ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wszystko :) Ale zwróciłem uwagę na efekty, bo ST to jeden z tych filmów, w których CGI dzielnie opiera się próbie czasu.

Odpowiedz
Bucho, książka to w zasadzie wykład dotyczący poglądów Heinleina na państwo i prawo, tyle że w otoczce s-f. Czyta się to pięknie - zaczniesz, to nie odłożysz dopóki nie skończysz. Że książka jest banalna? No, trochę jest. Ale jaka zabawna! (w sensie - zapewnia kupę rozrywki, a nie że "tak głupia że aż śmieszna"). Swoją drogą, to w paru fragmentach Heinlein bardzo celnie punktuje głupoty obecnie panujących ustrojów.:)

Odpowiedz

Ok, spoko - moze w koncu nadrobie. Mimo wszystko tekst odnosnie noza banalny - w filmie fajniej to rozwiazano ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
"American Psycho" do poprawki

O tak. Ten film jest już stary. W ogóle jest drętwy aktorsko i technologicznie. Najwyższa pora to zmienić.

"Autor teledysków do piosenek Taylor Swift i Mary J. Blige chce opowiedzieć o tym, jak wyglądałoby życie Patricka Batemana, gdyby żył współcześnie."

Czyli w filmie on nie żył współcześnie? Żył w 12wiecznej Francji? A tak. To rozumiem.

http://www.filmweb.pl/news/%22American+Psycho%22+do+poprawki-80296?page=2#komentarze

Odpowiedz
było o tym już gdzieś na forum; nie remake, a nowa ekranizacja powieści.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon