Captain Skullet
Liczba postów: 20,325
Liczba wątków: 128
Pewnie dlatego że Danus go już poprawił...
A tymczasem:
http://www.filmweb.pl/news/Stara+obsada+nie+powr%C3%B3ci+w+%22Transformers+4%22-82457
Kolejne newsy na najbliższe miesiące będą zapewne takie:
- Josh Duhamel powróci w Transformers 4
- John Turturro powróci w Transformers 4
- Shia LeBoeuf powróci w Transformers 4
- Rosie Huntington-Whiteley powróci w Transformers 4
- Tyrese Gibson w TF4
- rodzice Sama w TF4
- pies Michaela Baya w TF4...
17-02-2012, 12:02
Stały bywalec
Liczba postów: 12,521
Liczba wątków: 29
Cytat:Jak twierdzą osoby powiązane z wytwórnią Paramount, czwórka ma przypominać ostatnią godzinę "Transformers 3". Będzie więc dużo akcji, rzeź i uzbrojeni po zęby żołnierze. Twórcy zamierzają ograniczyć za to mało wyrafinowane żarty, z których słynęły poprzednie części.
Już ja to widzę...
Cytat: Czekacie na ten film?
Nie.
17-02-2012, 14:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2013, 19:01 przez OGPUEE.)
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Z całej trójki jest to film najbardziej znośny, a momentami zwyczajnie przyjemny, ale czy Bay naprawdę ma totalnie w dupie to, czy scenariusz trzyma się kupy? Przecież tu dziura na dziurze dziurę scenariuszową pogania. I to zarówno w szerszej perspektywie, jak i w drobnych szczegółach - np. w jednej scenie roboty zestrzeliwują statek wroga, w następnej lecą nim jakby nigdy nic. Deceptikony czekają na otwarcie portalu na Ziemię na Księżycu (tak w ogóle skąd się tam wzięły?) - po co, skoro mogą po prostu ZMIENIĆ SIĘ W STATEK KOSMICZNY i przylecieć? Pierwsza połowa filmu to wielka afera o to, że Deceptikony szukają drogi na Ziemię, a w drugiej połowie pojawia się należący do nich MILION STATKÓW KOSMICZNYCH.
WHAT. THE. FUCK?!
Czy fanom TF-ów nie przeszkadzają takie GIGANTYCZNE wpadki?
Z innych wad: LaBeowulf nie dość, że wkurzający z twarzy, to jeszcze gra wyjątkowego gnoja-nieudacznika z roszczeniami wobec całego świata. Elementy komediowe już mi nawet nie przeszkadzały, bo wiedziałem, czego oczekiwać, szkoda tylko, że Malkovich zrobił z siebie idiotę. Akcja w drugiej połowie w pewnym momencie zaczęła się strasznie dłużyć, choć w końcówce Optimus wypadł zaskakująco bezwzględnie i... ogółem całkiem fajnie.
Ogólnie: najlepszy film z trylogii, ale to żadne osiągnięcie. Za długi, zbyt niechlujny, zbyt GŁUPI. Ale 4/10 z wielką łaską dam.
28-04-2012, 20:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2012, 20:07 przez military.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
(28-04-2012, 20:05)military napisał(a): Ale 4/10 z wielką łaską dam.
Świat się kończy:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
28-04-2012, 21:20
Captain Skullet
Cytat:Z całej trójki jest to film najbardziej znośny
A gdzie tam. Po trzecim seansie mam poważne wątpliwości czy jest lepszy niż ROTF, a jedynce (którą uważam za wzorcowo nakręcony blockbuster) to już w ogóle nie dorasta nawet do pięt. Nie wiem dlaczego ale debilizm Baya uwidacznia się głównie przy sequelach. Lubię (i to nawet bardzo) większość jego nie-sequeli, ale wszystkie kontynuacje jakie nakręcił są spaprane.
Cytat:choć w końcówce Optimus wypadł zaskakująco bezwzględnie
Nie wiem kto to był ten czerwono-niebieski w końcówce, ale Optimusa to on przypominał tylko z wyglądu.
I czy ktoś jest w stanie wyjaśnić co niby chciały osiągnąć autoboty poddając się conom podczas finałowej bitwy i co dokładnie chciały osiągnąć cony nie rozwalając jeńców od razu?
28-04-2012, 22:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2012, 22:10 przez Gieferg.)
TermiGifiernator
To Optimus w filmie musiał przypominać tego z komiksów czy z seriali G1, żeby można go było nazywać Prime?
Jak dla mnie Optimus w trójce jest spoko, szkoda bo już całościowo film jest do dupy.
28-04-2012, 22:15
Talking Head
Cytat:co niby chciały osiągnąć autoboty poddając się conom podczas finałowej bitwy
Nie oczekuj wiele po robotach, które tracą 15 minut na wyplątanie swojego szefa z paru lin.:)
Nie mam pojęcia, jak można lubić jedynkę, a trójki nie. Ta seria trzyma generalnie bardzo równy poziom (nie wybija się nad 4/10 :) ). Trójka ma najmniej żenującego humoru, a poza tym... to jest dokładnie taki sam film. No, trochę dłuższy. I bardziej efekciarski. Dyskutowanie o tym, jak to TF3 jest dnem, a TF1 boskim filmem, przypomina dyskusję koneserów tanich win, którzy uważają, że Amarena za 3,25 to nektar bogów, a Patyk za 3,18 ma niestety niezbyt atrakcyjny bukiet.
28-04-2012, 22:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2012, 23:02 przez military.)
Captain Skullet
Danus napisał(a):Zacznę od oceny: 4,5/6, ale co raz bardziej zaczynam się zastanawiać by ta ocena nie podskoczyła do 5/6. Dlaczego? Już tłumaczę.
(...)
całościowo film jest do dupy.
:)
Cytat:To Optimus w filmie musiał przypominać tego z komiksów czy z seriali G1, żeby można go było nazywać Prime?
Tak :)
Cytat:Nie mam pojęcia, jak można lubić jedynkę, a trójki nie.
Nie mam pojęcia jak można którykolwiek sequel ocenić wyżej od jedynki. Podczas oglądania jedynki przy scenie z sikającym bumblebee pomyślałem że tę scenę bym wyciął. Z dwójki wyciąłem ok.25 minut, z trójki wyciąłbym conajmniej pół godziny.
Cytat:Ta seria trzyma generalnie bardzo równy poziom
TF1 - 9/10
TF2 - 4/10
TF3 - 4/10
:)
Cytat:Trójka ma najmniej żenującego humoru
Tak ze trzy razy tyle co jedynka. Przecież w trójce 75% ludzkich postaci to kiepskie comic reliefy (tylko żołnierze i Carly, no może jeszcze Dylan się nie łapią). Sam Deep Wang generuje więcej żenady niż jest w całej jedynce, a przypomnijmy że koleś ma trochę ponad 5 minut czasu ekranowego.
28-04-2012, 23:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2012, 23:12 przez Gieferg.)
Talking Head
Nikt na nikogo nie naszczał - w jedynce, z tego co pamiętam - zdarzyło się dwa razy. Ergo - trójka jest dwa razy lepsza od jedynki.:)
28-04-2012, 23:11
TermiGifiernator
Military wszystkie 3 części Transformerów są do dupy:) Tak więc zgodzę się z Tobą trzymają równy poziom:)
28-04-2012, 23:13
Captain Skullet
Oho, nowy, odmieniony Danus, prosto po praniu mózgu. Teraz czekamy aż oceni Battle LA i Battleship na 1/10.
28-04-2012, 23:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2012, 23:18 przez Gieferg.)
Talking Head
Danus, a to coś nowego.:) Możesz uzasadnić te jedynki?
29-04-2012, 08:32
TermiGifiernator
Już uzasadniam.
Trylogia Transformers to filmy które usposabiają najgorsze co może się zrodzić w umyśle reżysera ćwierć inteligenta. Bo Bay to idiota, nie mający pojęcia o kręceniu fabuły, bo o ile potrafi nakręcić przezajebiście sceny akcji to wszystko inne jest do dupy. Dlatego teraz Transy wrzucam do BD playera tylko po to by sobie popatrzeć na najlepsze sceny akcji, nic więcej.
Transformery to takie głupie teledyski, które w ilości milionowej można zobaczyć w Vivie, napuszone, kolorowe, nie mające sensu zlepki scen bez krzty serca włożonego w te produkcje.
To co, ze u niego efekty specjalne są najlepsze na świecie, bo są, nikt nie zaprzeczy, to co, ze roboty napierdalają się, aż miło, ale popatrzcie na dialogi między ludźmi, sceny mówione są do kitu i wszystko inne to spazmatyczny sen 10-cio latka.
Do dupy to wszystko, ale na walki robotów, zawsze miło popatrzeć.
29-04-2012, 19:25
Stały bywalec
Liczba postów: 779
Liczba wątków: 1
(29-04-2012, 19:25)Danus napisał(a): Bo Bay to idiota, nie mający pojęcia o kręceniu fabuły, bo o ile potrafi nakręcić przezajebiście sceny akcji to wszystko inne jest do dupy.
A mi to w jedynce zupełnie wystarczyło. W kinie ten film zrobił na mnie piorunujące wrażenie, genialne efekty specjalne i mistrzowski dźwięk i świetne sceny akcji po prostu sprawiły, ze mnie wgniotło w fotel. Nie obchodziło mnie to, że film jest głupi, nielogiczny i nieśmieszny. Po prostu świetnie się bawiłem w kinie oglądając tą orgie kolorów i dźwięków, a że cała reszta była do dupy, who cares ?
29-04-2012, 19:30
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(29-04-2012, 19:25)Danus napisał(a): ale popatrzcie na dialogi między ludźmi, sceny mówione są do kitu i wszystko inne to spazmatyczny sen 10-cio latka.
Nie to co w Battleship :)
29-04-2012, 19:33
TermiGifiernator
Właśnie gdyby Transy były nakręcone tak jak Battleship to wszystkie trzy filmy byłyby zajebistymi Blocbusterami. A ta są głupie, infantylne i gówniane jako całość.
29-04-2012, 20:02
Captain Skullet
Daj znać jak będziesz mieszał z gównem Battle L.A. chętnie poczytam.
Cytat:Trylogia Transformers to filmy które usposabiają najgorsze co może się zrodzić w umyśle reżysera ćwierć inteligenta.
I dlatego jedyne i dwójce po obejrzeniu dawałeś 10/10, a trójce 4,5/6. Ok, rozumiem.
29-04-2012, 21:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2012, 21:03 przez Gieferg.)
TermiGifiernator
Chyba nie rozumiesz, człowiek potrafi pobłądzić.
Nie ma co spinać dupy, Transy jako filmy są gówniane, jako pokaz możliwości speców od efektów CGI oraz dźwiękowych to mistrzostwo świata.
29-04-2012, 21:06
Captain Skullet
Zmieniasz zdanie jak chorągiewka na wietrze i tyle. O jedynce kiedyś miałeś słuszną opinię, teraz po praniu mózgu głupoty gadasz :)
29-04-2012, 21:12
|