10-06-2012, 13:54
|
Taken (Uprowadzona)
|
|
Kino psychologiczne więc? Daj pan spokój, to jest czepiactwo z twojej strony. Rzeczywiście jałowe i bezsensowne. Po co?
Nie czepialstwo tylko zwrócenie uwagi - są filmy akcji i filmy sensacyjne. 'Taken' to klasyczny film akcji, gdzie żadne realia nie są w stanie pokrzyżować bohaterowi planów. A kino psychologiczne również - na najwyższym amerykańskim poziomie. Także kino moralnego niepokoju. Czyli miks gatunkowy, wszystko, co najlepsze w tradycji kinematografii anglosaskiej ;)
10-06-2012, 13:57 Wszystko fajnie, ale po diabła było zmieniać aspect ratio? :( 22-06-2012, 23:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2012, 23:58 przez Gieferg.)
Szykuje się fajna zabawa, żeby tylko nie przegieli z głupotami i będzie dobrze. Martwi mnie tylko ten montaż, może to tylko na potrzeby trailera?
23-06-2012, 13:55
Fajną zabawę to masz w piaskownicy albo ze swoim pindolem :)
A co do trailera, to dwie sprawy rzucają się w oczy: 1. nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki jak głosi greckie ludowe przysłowie - numer z gadką przez telefon już nie robi takiego wrażenia; 2. czyżby zgodnie ze staropolskim przysłowiem gruszka spadła niedaleko od jabłoni i teraz córka razem z ojcem będzie rozwalać mafiozów? 23-06-2012, 15:56
A nawet: Nie wchodzi się dwa razy do TAKEN SAMEJ rzeki. Klub Miłośników Polonistów
23-06-2012, 16:14
Nie, w trójce to Neeson porwie terrorystów i ich dzieci będą musieli ich odbić. I będzie to takie Die Hard z The Raid, bo Neeson będzie sam, w wielkim budynku, przeciwko dziesiątkom bandziorów robiących mu wjazd na chate.
23-06-2012, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2012, 18:04 przez Gal Anonim.)
Jeżeli w jedynce porwali córkę Neesona, a w Taken 2 matkę córki Neesona, to w Taken 3 powinni porwać matkę matki córki Neesona, czyli teściową Neesoną. Ale pomysł Crova bardziej mi się podoba :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
23-06-2012, 23:48
Porwali go dla okupu i Neeson go nie uratował ;)
23-06-2012, 23:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2012, 23:52 przez Gieferg.) (23-06-2012, 15:56)Mental napisał(a): Fajną zabawę to masz w piaskownicy albo ze swoim pindolem :) Ojej, podstawówka się przypomina. Też się lubię przekomarzać, ale trochę to jednak żenujący poziom. Następnym razem spróbuj jakoś zabawniej, ziom. A filmik będzie zabawny na pewno, szykuje sie powtórka z rozrywki, nie mam nic przeciwko. 24-06-2012, 02:29
Faktycznie, rozmowa via tel nie robi takiego wrażenia, ale tekst "Aby to skończyć, musisz zginąć" daje radę :)
Jakoś mam odczucie, że Nesson +drewno Córka +Matka to dobrali po jakiś amerykańskich badaniach, bo po prostu ta trójka wygląda tak stereotypowo, że żal. Ale, o dziwo, działa :)
loading podpis...
24-06-2012, 12:27
Jedynie co mi w Taken 2 na razie się nie podoba to reżyser - ziomek zmajstrował tragicznego Transportera 3 oraz przeciętną Colombianę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
24-06-2012, 13:47
Mam te same obawy, co Snappik. Ale i tak wszyscy wiemy, że w Taken liczy się Neeson! I scenariusz :D
24-06-2012, 16:04
Nowy trailer daje nadzieje. Mimo wszystko podchodzę bardzo ostrożnie do kontynuacji - nikt w jedynce nie stworzył wyraźnej furtki i druga część wychodzi z ciekawym (i oryginalnym) pomysłem, aby tę zabawę ciągnąć. Jest jedno ale - pierwsza część zwojowała rynek USA, stąd mam wrażenie, że Taken 2 jest robiony tylko do wyciągnięcia więcej gotówki, póki Liam jeszcze prezentuje jako taką formę.
Chcę wierzyć, że ani razu ta produkcja nie zbliży się poziomem absurdu do Columbiany a już tym bardziej do Transportera 2.
loading podpis...
29-08-2012, 13:44 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |