Taken (Uprowadzona)
Kino psychologiczne więc? Daj pan spokój, to jest czepiactwo z twojej strony. Rzeczywiście jałowe i bezsensowne. Po co?

Odpowiedz
Nie czepialstwo tylko zwrócenie uwagi - są filmy akcji i filmy sensacyjne. 'Taken' to klasyczny film akcji, gdzie żadne realia nie są w stanie pokrzyżować bohaterowi planów. A kino psychologiczne również - na najwyższym amerykańskim poziomie. Także kino moralnego niepokoju. Czyli miks gatunkowy, wszystko, co najlepsze w tradycji kinematografii anglosaskiej ;)

Odpowiedz

Wszystko fajnie, ale po diabła było zmieniać aspect ratio? :(

Odpowiedz
Szykuje się fajna zabawa, żeby tylko nie przegieli z głupotami i będzie dobrze. Martwi mnie tylko ten montaż, może to tylko na potrzeby trailera?

Odpowiedz
Fajną zabawę to masz w piaskownicy albo ze swoim pindolem :)

A co do trailera, to dwie sprawy rzucają się w oczy: 1. nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki jak głosi greckie ludowe przysłowie - numer z gadką przez telefon już nie robi takiego wrażenia; 2. czyżby zgodnie ze staropolskim przysłowiem gruszka spadła niedaleko od jabłoni i teraz córka razem z ojcem będzie rozwalać mafiozów?

Odpowiedz
Pewnie jednego rozwali. Ale w trailerze nie widac nic poza uciekaniem.

Odpowiedz
A nawet: Nie wchodzi się dwa razy do TAKEN SAMEJ rzeki. Klub Miłośników Polonistów

Odpowiedz
Tak sobie myślę... W jedynce porwali córkę Neesona, w dwójce porywają matkę córki Neesona, więc w zamknięciu trylogii powinni porwać samego Neesona, a kobiety by go odbijały. To by było coś.

Odpowiedz
Nie, w trójce to Neeson porwie terrorystów i ich dzieci będą musieli ich odbić. I będzie to takie Die Hard z The Raid, bo Neeson będzie sam, w wielkim budynku, przeciwko dziesiątkom bandziorów robiących mu wjazd na chate.

Odpowiedz
Jeżeli w jedynce porwali córkę Neesona, a w Taken 2 matkę córki Neesona, to w Taken 3 powinni porwać matkę matki córki Neesona, czyli teściową Neesoną. Ale pomysł Crova bardziej mi się podoba :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
A co się stało z drugim mężem Famke Janssen?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Porwali go dla okupu i Neeson go nie uratował ;)

Odpowiedz
(23-06-2012, 15:56)Mental napisał(a): Fajną zabawę to masz w piaskownicy albo ze swoim pindolem :)

Ojej, podstawówka się przypomina. Też się lubię przekomarzać, ale trochę to jednak żenujący poziom. Następnym razem spróbuj jakoś zabawniej, ziom.

A filmik będzie zabawny na pewno, szykuje sie powtórka z rozrywki, nie mam nic przeciwko.

Odpowiedz
Faktycznie, rozmowa via tel nie robi takiego wrażenia, ale tekst "Aby to skończyć, musisz zginąć" daje radę :)

Jakoś mam odczucie, że Nesson +drewno Córka +Matka to dobrali po jakiś amerykańskich badaniach, bo po prostu ta trójka wygląda tak stereotypowo, że żal. Ale, o dziwo, działa :)

loading podpis...

Odpowiedz
Jedynie co mi w Taken 2 na razie się nie podoba to reżyser - ziomek zmajstrował tragicznego Transportera 3 oraz przeciętną Colombianę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Mam te same obawy, co Snappik. Ale i tak wszyscy wiemy, że w Taken liczy się Neeson! I scenariusz :D

Odpowiedz
Nowy trailer daje nadzieje. Mimo wszystko podchodzę bardzo ostrożnie do kontynuacji - nikt w jedynce nie stworzył wyraźnej furtki i druga część wychodzi z ciekawym (i oryginalnym) pomysłem, aby tę zabawę ciągnąć. Jest jedno ale - pierwsza część zwojowała rynek USA, stąd mam wrażenie, że Taken 2 jest robiony tylko do wyciągnięcia więcej gotówki, póki Liam jeszcze prezentuje jako taką formę.

Chcę wierzyć, że ani razu ta produkcja nie zbliży się poziomem absurdu do Columbiany a już tym bardziej do Transportera 2.
loading podpis...

Odpowiedz

Odpowiedz
[Obrazek: 5459376_460s_v1.jpg]
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości