Ankieta: Kt
Epizod I-Mroczne Widmo
Epizod II-Atak Klon
[Wyniki ankiety]

Star Wars-RING
LukeSpidey napisał(a):
military napisał(a):Po przeczytaniu paru artykułów... ...innych problemach! A przeciwnicy epizodu pierwszego widzą w nim tylko Jar-Jara...

No chciałbym się z Tobą zgodzić ale nie mogę, ponieważ nie masz racji. I episode jest zdecydowanie najgorszym ze wszystkich i nie będę tu podawał i wyliczał tak skrupulatnie jak Ty co jest złe a co gorsze, bo myślę, że większość podziela moje zdanie.
A mnie sie czepiali o nieszanowanie cudzych gustów.

Odpowiedz
military napisał(a):A co mnie obchodzi zdanie większości? Chciałbym się dowiedzieć, co tak złego jest w E1.

Oki, postaram się coś znaleźć na poczekaniu. Np. klimatem wogóle nie przypomina STAR WARS, Jar Jar to kolejny minus tego filmu, przypomina bardziej film familijny niż część gwiezdnej sagi. Walki na miecze były dobre, ale nie było efektów poświat od mieczy na skórze Jedi. Yoda wyglądał beznadziejnie.

I oczywiście pragnę podkreślić, że nie napisałem, że film mi się nie podoba, wręcz przeciwnie, bardzo mi się podoba, ale jest zdecydowanie najgorszy ze wszystkich części.
The Truth Is Out There

Odpowiedz
LukeSpidey napisał(a):
military napisał(a):A co mnie obchodzi zdanie większości? Chciałbym się dowiedzieć, co tak złego jest w E1.

Oki, postaram się coś znaleźć na poczekaniu. Np. klimatem wogóle nie przypomina STAR WARS, Jar Jar to kolejny minus tego filmu, przypomina bardziej film familijny niż część gwiezdnej sagi. Walki na miecze były dobre, ale nie było efektów poświat od mieczy na skórze Jedi. Yoda wyglądał beznadziejnie.

I oczywiście pragnę podkreślić, że nie napisałem, że film mi się nie podoba, wręcz przeciwnie, bardzo mi się podoba, ale jest zdecydowanie najgorszy ze wszystkich części.

Klimat - pisałem, że to zupełnie inne czasy, zupełnie inny nastrój. Właśnie to mi się podoba - Lucas nie kopiuje poprzednich filmów.

Jar Jar - mnie już bardziej wkurzały ewoki, no ale kwestia gustu. Te misiaczki z durnymi twarzami były po prostu odrażające i być może to przez nie nienawidzę E6.:)

Efekty poświat mieczy - ... no brak mi słów. A w starej trylogii to były? No taki minut, że film należy z ziemią zrównać.

Yoda - zgadzam się, wyglądał beznadziejnie.

Nie usiłuję tu przekonać ciebie, że film jest dobry - skoro go nie lubisz, to nic mi do tego, ale nie mogę zrozumieć dlaczego go nie lubisz. Jakie ma wady? Bo zwykle E1 jest gnojony za to, że "ogólnie cienki", a nikt nie precyzuje zarzutów.

Odpowiedz
Mnie tam sie nawet jak na takie śmieszne bajki podobało. Był Darth Maul i fajnie walczyli. Nooo ale brak poświaty na twarzach to juz cholera poważny minus. Dlaczego Lucas i jego ekipa tego nie zrobili...dlaczegooooooooooo?!

Odpowiedz
military napisał(a):[quote="LukeSpidey"]
Nie usiłuję tu przekonać ciebie, że film jest dobry - skoro go nie lubisz, to nic mi do tego, ale nie mogę zrozumieć dlaczego go nie lubisz. Jakie ma wady? Bo zwykle E1 jest gnojony za to, że "ogólnie cienki", a nikt nie precyzuje zarzutów.

Nigdy i nigdzie nie napisałem, że go nie lubię. Lubię go, ale uważam, że jest najgorszy z całej serii. :wink:
The Truth Is Out There

Odpowiedz
A, no to wszystko jasne.:) Mimo wszystko to dla mnie dziwne dość, bo w E1 jeszcze widzę film, aktorów, scenografię i dialogi, a w E3 tylko komputerową naparzankę..

Odpowiedz
moja lista:
1-powrót jedi
2-nowa nadzieja
3-imperium koontratakuje
4-atak klonów
5-zemsta sithów
6-mroczne widmo

Odpowiedz
Może piszcie jakieś uzasadnienia co do tych list, bo tak samo wymienianie to trochę bezcelowe...

Odpowiedz
W takim razie przedstawiam swoją listę i uzasadniam dlaczego:

1. Imperium kontratakuje
Film jest najbardziej klimatyczny ze wszystkich, watek Leia - Han, bitwa na Hoth, muzyka, C3PO, pojedynek Luke z Vaderem i oczywiście słowa: "Luke, I am your father."

2. Zemsta Sithów
Efekty specjalne, pojedynki na miecze świetlne, rozkaz 66, klimat, akcja i słowa: "You were the chosen one."

3. Nowa nadzieja
Muzyka, bitwa i zniszczenie gwiazdy śmierci, Darth Vader, wprowadzenie Hana Solo, pojeydnek Vadera z Obi-Wanem, ogólne wrpowadznie Luke do historii Jedi.

4. Powrót Jedi
Luke jako rycerz Jedi prezentuje się znakomicie, kuszenie Imperatora, śmierć Jabby, bitwa na Endor, Ewoki!, pojedynek Luke z Vaderem, śmierć Yody.

5. Atak klonów
Efekty specjalne, pojedynek na miecze świetlne Yody z Dooku, pościg Anakina i Obi-Wana w mieście za zmiennokształtnym zabójcą, finałowa bitwa i walki na arenie, śledztwo Obi-Wana i dotarcie do klonów, wątek miłosny Anakina i Padme.

6. Mroczne Widmo
Qui Gon Jin, Darth Maul, młody Obi-Wan i ich pojedynek na miecze świetlne, muzyka, Mace Windu, ogólne przedstawienie Starej Republiki, efekty specjalne, wyścig Racerów.

Takie sa moje typy. :D
The Truth Is Out There

Odpowiedz
1. Imperium Kontratakuje
2. Powrót Jedi
3. Nowa Nadzieja
4. Zemsta Sithów
5. Mroczne Widmo
6. Atak Klonów
Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Odpowiedz
1.Nowa Nadzieja
2.Powrót Jedi
3.Imperium kontratakuje
Tutaj akurat miałam problem, żeby się zdecydować, bo uważam, że to zdecydowanie lepsza trylogia niż te niedawno nakręcone epizody. Na ten wybór składa się wiele czynników, a najważniejszy ten, że w tych częściach gał mój ulubiony aktor- Harrison Ford!!! Dlatego trudno było mi się zdecydować, w jakiej kolejności je ułożyć.

4.Zemsta Sithów
5.Mroczne Widmo
6.Atak Klonów
Tu nie miałam żadnego problemu. Zemsta Sithów njlepsza, bo powrócił w końcu jakiś ciekawy bohater jakim jest Darth Vader, a nie żaden wymoczkowaty Anakim :!:
NOBODY eexpects the Spanish Inquisition! Our chef weapon is suprise!

Odpowiedz
Witam Was w swoim pierwszym poście!

Mój ranking:
ESB - wszystko, co najlepsze - wartka akcja, dużo się dzieje i w dodatku dużo ważnego, Solo genialny!
ANH – za każdym razem podoba mi się coraz bardziej... o ile to w ogóle możliwe po 20tu latach oglądania ;)
ROTJ - może trochę bardziej ślamazarnie, ale to jednak ciągle stara dobra klasyka;
ROTS - jakimś cudem całkiem fajny film :)

TPM i AOTC - każdy z tych filmów widziałam tylko dwa razy i nie jestem w stanie więcej. Totalna porażka moim zdaniem.
"No! Try not. Do or do not. There is no try."

Odpowiedz
1. Imperium kontratakuje
2. Zemsta Sithów
3. Powrót Jedi
4. Nowa nadzieja
5. Atak klonów
6. Mroczne widmo

Uwagi:
- "Powrót Jedi" mógłby być na drugim miejscu, gdyby akcję umieszczono tak, jak zakładano na początku - na Kashyyku, nie na Endorze. Ewoki zabiły ten film.
- "Atak Klonów" byłby na miejscu 4, gdyby nie Hayden Christensen i za duża ilość efektów specjalnych. Yodę z mieczem jeszcze zjadłem, ale Jedi na arenie już nie.
- "Nowa nadzieja" razi mnie dzisiaj infantylnością (dialogi głównie), ale Harrison Ford ratuje sytuację, mimo baaardzo średniego pojedynku Obi-wana z Vaderem. Po "Zemście Sithów" mam pewien niedosyt; mistrz i uczeń stają przeciwko sobie po 20 latach, a ich walka jest taka... niedorobiona. Oczywiście, było to kręcone w latach 70., ale to żaden argument - to tak, jakby powiedzieć, że "jakiś dziecięcy aktor zagrał słabo, bo jest młody". Tym bardziej, że nakręcona niewiele później sekwencja walki Luke'a z ojcem w "E V", jest po latach wciąż pasjonująca. A z Guinnesa przecież takie chuchro nie było...
- "Mroczne Widmo" byłoby o wiele lepsze bez Jar-Jara. Niby jedna postać, a tyle napsuje.

Więc tak właściwie, gdyby nie Ewoki, 'kreacja' Christensena i senator Binks, lista mogłaby wyglądać tak:

1. Imperium kontratakuje
2. Powrót Jedi
3. Zemsta Sithów
4. Atak klonów
5. Mroczne widmo
6. Nowa nadzieja
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro

Odpowiedz
TRZY NAJLEPSZE ( WEDŁUG MNIE ) CZĘŚCI :) 8)

1. Powrót Jedi
2. Zemsta Sithów
3. Imperium Kontratakuje

TE RÓWNIEŻ SĄ ŚWIETNE ALE NIE TAK DOBRE JAK TEMTE :)

4. Nowa Nadzieja
5. Mroczne Widmo
6. Atak Klonów
Everything that has a Beginning has an End

Odpowiedz
ni rozumim czemu tak nisko powrot jedi... chyba nie sadzicie ze byl gorszy od tych nowych gowienek??

dla mnie na pierwszym Powrot Jedi
strasznie mi sie podoba ta scena w lesie jak na tych pseudomotorkach zapieprzaja i te miśki tez bardzo lubie.

Odpowiedz
to nie są żadne miśki... to są EWOKI!!!

Śmierć Ewokom!!!

PS. Te nowe gowienka wcale nie są takie złe!
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro

Odpowiedz
je je zawsze lubiłem :D w dziecinstwie najbardziej lubilem ogladac fragment z ewokami.. i tak mi zostalo do teraz

do teraz robi mi sie smutno jak jeden z tych ewokow dostaje :P

Odpowiedz
1. Zemsta Sithów
2. Imperium Kontratakuje
3. Powrót Jedi
4. Nowa Nadzieja
5. Mroczne Widmo
6. Atak Klonów

Epizod III jest zdecydowanie najlepszy z nowej trylogii a kiedy rok temu obejrzałem po kolei wszystkie 6 epizodów uznałem, że jest również lepszy od starej trylogii :P I tak dla jasności, fanem SW nigdy nie byłem i nie jestem, ROTS i ESB oceniam na 8/10.

Odpowiedz
a dla mnie E3 to syf i niezamierzona parodia całości, a przede wszystkim robicie na drobne, nic nie znaczące cząstki postaci Vadera - ale co ja się będę powtarzał...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
zgadzam się. E3 to porażka na całej linii. Nie to co Empire Strikes Back :lol:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon