.
Liczba postów: 27,646
Liczba wątków: 61
Cytat:Ps: stawiam Heat na równi z The Collteral
Dziwne - wszyscy mówią, że Gorączka to świetny film...
Tak przy okazji to można już dostać jakoś Heat w HD? Jeśli nie to długo trzeba będzie czekać?
24-11-2008, 17:26
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
W przyszłym roku Heat ma wyjść na Blu.
O HDTV ripie nic mi nie wiadomo.
24-11-2008, 17:28
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Obejrzałem dziś ponownie i nadal się upieram : to jest najlepszy film jaki widziałem w życiu.
Nolan zerznął z niego :
- napad na bank
- "Look at me..."
- ujęcie kiedy Al wchodzi na imprezę mijając ochroniarzy z bramką do wykrywania metali
- no i ogólnie wszystkie sceny związane z Jokerem niemal że w 100 % pokrywają się z klimatem Gorączki. Czuje się wtedy to coś, dlatego też wyłącznie za to lubię Dark Knighta.
26-11-2008, 00:10
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,529
Liczba wątków: 374
a jednak w heat giną cywile od kul. nie dawało mi to spokoju - bo niby jakim cudem podczas wymiany ognia przed marketem nie pada trupem ani jeden przechodzień? dopiero ten krótki filmik z tuby rozwiał wszelkie wątpliwości:) fragment 1:50-1:53:
30-01-2009, 15:54
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
Uff, co za ulga
30-01-2009, 18:00
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Akurat ta to dziwna scena jest, bo ten cywil zamienia się moment później w policjanta, o ile dobrze pamiętam.
30-01-2009, 20:23
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Są filmy, po obejrzeniu których jestem zmęczony i żałuję każdej sekundy przed nimi spędzonej. Dalej mamy produkcje, przy których bawiłem się dobrze/wyśmienicie i ich seans powtarzam jeszcze wielokrotnie.
Ale od czasu do czasu trafi się obraz, po seansie którego w moim umyśle powstaje specjalna miejscówka przepełniona scenami, dźwiękami i uczuciami, jakie mi podczas filmu towarzyszyły. Jestem zafascynowany danym obrazem i każdorazowe spojrzenie chociażby na plakat promocyjny wywołuje tak cholernie pozytywne emocje, że nie mogę się powstrzymać by ponownie nie odlecieć. "Heat" jest jednym z tych filmów. Czasami mam ochotę obejrzeć go tyle razy pod rząd, by nie czuć już tej fascynacji, bo z natury nie lubię komuś zazdrościć talentu, ale Mann zasługuje na pieprzony pomnik w miejscu Statuy Wolności. Ciężko mi uwierzyć w to, by Public Enemies był na tyle dobry, ale jeśli chociaż w połowie dorówna najdoskonalszej sensacji, jaka kiedykolwiek powstała, to będę cholernie usatysfakcjonowany.
Normalnie żałuję, że w pamiętnym roku 1995 nie byłem świadom jakiego kalibru film powstał.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
22-02-2009, 19:45
Ambasador białej rasy
Cytat:Normalnie żałuję, że w pamiętnym roku 1995 nie byłem świadom jakiego kalibru film powstał.
oj nie ty jeden. cały świat wtedy zaspał.
22-02-2009, 20:14
Dużo pisze
Liczba postów: 604
Liczba wątków: 2
Oj dzieci, dzieci, nad czym tak piejecie z zachwytu, gdzie w tym filmie mistrzostwo? 8) Obejrzałam Heat ostatnio ponownie po kilku latach dla przypomnienia i środek filmu najzwyczajniej przespałam.Długi, rozwlekły, monotonny taki jest ten film.Poza kilkoma fajnym scenami nie ma się tu czym zachwycać, film dla dużych chłopców, którzy lubią jak groźni faceci do siebie strzelają.Nie mam ochoty wracać do tego filmu ponownie.
19-03-2009, 13:07
Ja tam prawie rzygam na samą myśl o tym filmie.
Owszem jest bardzo dobry, ale po przeczytaniu kilkudziesięciu postów Mentala (i innych) utrzymanych w tonie hymnów pochwalnych wszystko może obrzydnąć. Nawet oglądać go drugi raz nie mam przez to ochoty bo już czuję jak w trakcie seansu będa mi przelatywac przed oczami posty z forum o treści 10/10!!, wielki film!, ARCYDZIEŁO!!! :roll:
19-03-2009, 13:12
Dużo pisze
Nie trzeba czytać wszystkich żeby zachciao się rzygać, wystarczy kilka początkowych  .Aktorstwo?To, że Pacino i De Niro wielkimi aktorami są wiemy to od baardzo dawna i po znacznie lepszych filmach.Muzyka?Wogóle jej nie kojarzę, była jakaś muzyka w tym filmie?Napad na bank?W Dark Knight był lepszy, może to i zrzynka, ale lepiej przerobiona.Zdjęcia?Eee tam.A scenariusz to trochę za mało.
19-03-2009, 13:21
Don Sinatio
Liczba postów: 2,947
Liczba wątków: 11
No właśnie, jak ja pokazuję mojej siostrze "Gorączkę" i mówię jej jaki to zajebczasty film to ona tylko mi kiwnie głową, a na filmie to by usnęła po godzinie. To nie jest kino dla bab.
19-03-2009, 13:29
Dużo pisze
Pitero napisał(a):No właśnie, jak ja pokazuję mojej siostrze "Gorączkę" i mówię jej jaki to zajebczasty film to ona tylko mi kiwnie głową, a na filmie to by usnęła po godzinie. To nie jest kino dla bab.
Szowinistyczna, męska bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura, nie wyobrażaj sobie, że baby oglądają tylko modę na sukces a faceci z jajami Heat
19-03-2009, 13:35
Banned
Heat jak widać nie jest typem filmu który podoba się kobietom.
19-03-2009, 13:37
Ambasador białej rasy
akurat kobietom heat się podoba, przynajmniej tym, z którymi ja miałem styczność:)
19-03-2009, 13:38
Banned
Mental napisał(a):akurat kobietom heat się podoba, przynajmniej tym, z którymi ja miałem styczność
Ja znam tylko jedną: mojej matuli się BARDZO podoba
19-03-2009, 13:42
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
Ano właśnie - mojej również :)
niemniej żadne to zaskoczenie, że to akurat kobieta uważa napad na bank w Dark Knight za lepszy :)
żarcik.
każdy ma prawo do własnego zdania - a my, oczywiście, szanujemy je. i to bardzo, k**wa jego mac mocno :)
Aktualnie rządzi: ja
19-03-2009, 15:28
Ambasador białej rasy
jeśli miałbym wskazać paluchem dwa najlepsze napady na ośrodki przetrzymujące kapitał maści wszelakiej, to wskazałbym oczywiście heat i once upon a time in america (napad na jubilera). poza tym marzy mi się, żeby ktoś nakręcił (zrekonstruował) napad na bank, który wydarzył się kilka lat temu w polsce - rabusie zaciągnęli pracowników do skarbca, kazali im się położyć na glebie i zabili wszystkich jak leci strzałem w tył głowy. normalnie widzę te scenę oczami duszy. pozostając przy napadaniu: zajebistym filmem byłaby historia o dwóch kolesiach (też na faktach i też z polskiego podwórka) uzbrojonych w broń automatyczną, rabujących kantory i mordujących właścicieli. tak sie zastanawiam, kiedy wreszcie Mann odwiedzi polske w poszukiwaniu inspiracji do swoich epokowych filmów. bo chyba wyborczej i rzepy nie przywykł wertować.
19-03-2009, 16:18
Ambasador białej rasy
małe sprostowanie: w heat jest nawet lepszy napad niż ten bankowy - na furgon z papierami! już do śmierci będę pamiętał scene, w której shiherlis odwraca się do neila w oczekiwaniu na znak od niego, ten lekko skina głową, w tym momencie shiherlis bez zastanowienia strzela ostatniemu strażnikowi dwukrotnie w mostek, po czym pochyla się nad ciałem i pakuje trupowi kulkę w czache. tak się kręci mocarne amerykańskie klasyki, do ch*** wafla!:)
chwile wcześniej:
Waingro: [do ochroniarza] Get back! Get back!
Cheritto: Hey, Slick, you see that shit coming outta their ears? They can't fucking hear you. Now cool it!
Waingro: [znowu do ochroniarza] You had to fuck with me. You wanna fuck with me?
BANG! ochroniarz osuwa sie na glebę z dziurą pośrodku czoła.
19-03-2009, 17:09
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Mental napisał(a):tak się kręci mocarne amerykańskie klasyki, do ch*** wafla!
Popieram. Jeśli chodzi o napad na furgon to jest jest dużo lepszy i bardziej czochrający mosznę od banku. Co najbardziej tam jest wbijającego się w pamięć? Jak najbardziej to co napisał już Mental, ale oprócz tego całe wykonanie napadu, pełen profesjonalizm bandytów, wylewające się niczym lawa napięcie z ekranu. Wciąż odliczający w dół koleś(nie pamiętam nazwiska).
Jeśli chodzi o kobiety to mojej żonie ten film się kurewsko podoba :twisted:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
19-03-2009, 17:24
|