Oblivion (2013) reż. Joseph Kosinski
Gdzie to kręcili?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Na Islandii, w trailerze widać nawet te same miejsca co w Prometeuszu, a przynajmniej jedno (wodospad).

Odpowiedz
Rety muszę się kiedyś wybrać do Islandii. Ta wyspa ma niesamowity filmowy potencjał. Zresztą chyba już Wolfgang Petersen kręcił tam "Enemy Mine".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Fota z produkcji i plakat mnie chyba przekonały, że warto się wybrać do kina, najlepiej do IMAXa, chociaż na rewelację nie ma co liczyć.

Odpowiedz
Ja na rewelację też nie liczę, dlatego też mój stopień jarania się jest taki średni. Pewnie będzie podobnie jak przy "Tron:Legacy" od strony wizualnej i audio wysoki poziom, fabuła i reszta taka sobie. Ale oglądać powinno się dobrze.

A z newsów jakie krążą to podobno Kosinski dalej jest zainteresowany remakiem "Black Hole". Projekt ponoć znalazł scenarzystę, którym ma być osoba odpowiedzialna za odrzucony script "Prometeusza".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Całościowo soundtrack nie porywa jak ten z TRON: Legacy, ale za to utwór StarWaves zwyczajnie zapiera dech:

https://soundcloud.com/backlotmusic/starwaves-from-oblivion

Odpowiedz
ciary. 2:30. maaasakraaaa.

Odpowiedz
Pierwsze recki nastrajają raczej pozytywnie. Co było do przewidzenia, zachwycają się stroną wizualną, najbardziej krytykując scenariusz:
http://www.rottentomatoes.com/m/oblivion_2013/

Odpowiedz
Czyli to samo co w Tronie. Trochę mnie to martwi, bo to będzie taki film "aha, fajnie wyglądało, ale nic nie pamiętam". Chciałbym się mylić ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:"aha, fajnie wyglądało, ale nic nie pamiętam"
Ja na nic więcej się nie nastawiałem, więc pewnie z kina wyjdę zadowolony :)

Odpowiedz
No... ja liczyłem, że scenariusz będzie przeciętny a nie kiepski i nie zepsuje frajdy z filmu.

Odpowiedz
Kosiński? Ten od Trona?
Aha, coś mi tu śmierdziało, ale nie wiedziałem co, teraz wszystko jasne. Olewam i czekam na Elysium.

Odpowiedz
(11-04-2013, 10:20)nawrocki napisał(a): Pierwsze recki nastrajają raczej pozytywnie. Co było do przewidzenia, zachwycają się stroną wizualną, najbardziej krytykując scenariusz:
http://www.rottentomatoes.com/m/oblivion_2013/
Jeśli tam zarzucają słaby scenariusz, to jak one mają nastrajać pozytywnie? Przecież takie Transformers też zachwyca stroną wizualną, a od strony fabuły wiadomo...

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
W większości krytykują za to, że jest zbyt prosty i nastawiony w większości na akcję. Czyli nie jest tak znakomity, jak strona wizualne. Nie że pierdoli cały film od góry do dołu, że aż zęby bolą od oglądania. A przynajmniej takie odnoszę wrażenie, przeglądając większość recek.

Odpowiedz
(11-04-2013, 21:40)Danus napisał(a): Przecież takie Transformers też zachwyca stroną wizualną, a od strony fabuły wiadomo...
Może ja jestem w mniejszości, ale uważam, że Transformers (którakolwiek część) wcale nie zachwyca stroną wizualną, zachwyca animacją robotów i rozmachem, ale pięknych zdjęć, czy zapadającej w pamięć scenografii nie stwierdziłem.

Odpowiedz
(11-04-2013, 19:09)Snappik napisał(a): bo to będzie taki film "aha, fajnie wyglądało, ale nic nie pamiętam".

Film się nazywa wszak Niepamięć :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Może ja jestem w mniejszości, ale uważam, że Transformers (którakolwiek część) wcale nie zachwyca stroną wizualną,

Jesteście w mniejszości. Ty i ten drugi co tak uważa.

Odpowiedz
Cytat:Może ja jestem w mniejszości, ale uważam, że Transformers (którakolwiek część) wcale nie zachwyca stroną wizualną, zachwyca animacją robotów i rozmachem, ale pięknych zdjęć, czy zapadającej w pamięć scenografii nie stwierdziłem.
Jesteś w zajebistej mniejszości. O ile fabuła, aktorstwo jest gówniane lub przeszarżowane, to strona wizualna jest zachwycająca, tak same efekty jak i zdjęcia czy scenografia.
No ale my nie o tym, bo już nawrocki wyjaśnia:
Cytat:W większości krytykują za to, że jest zbyt prosty i nastawiony w większości na akcję. Czyli nie jest tak znakomity, jak strona wizualne. Nie że pierdoli cały film od góry do dołu, że aż zęby bolą od oglądania. A przynajmniej takie odnoszę wrażenie, przeglądając większość recek.
Czyli Kosiński szykuje nam jak już ktoś wspomniał drugiego Trona, akurat to nie nastraja pozytywnie.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(11-04-2013, 20:25)Gieferg napisał(a): Kosiński? Ten od Trona?
Aha, coś mi tu śmierdziało, ale nie wiedziałem co, teraz wszystko jasne.
"From the director of TRON: Legacy" w drugim trailerze i na każdym plakacie to rzeczywiście niejasna wskazówka :P

Odpowiedz
"Oblivion is one of the best-looking bad films ever made"

[url=http://www.rottentomatoes.com/m/oblivion_2013/
]http://www.rottentomatoes.com/m/oblivion_2013/
[/url]

Czyli wedle oczekiwań i sam się trochę zastanwiam czy naprawdę chce mi się iść do kina? Od wczoraj jest już w niemieckich kinach.
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon