![[Obrazek: outofthefurnace2013poster.jpg]](http://fastfilmjudge.files.wordpress.com/2013/12/outofthefurnace2013poster.jpg)
Przedpremierowo (w sensie: przed premierą na torrentach wersji z blu reja) dwie recki od śmietanki polskiej krytyki filmowej!
joozek
Out of the furnace - klasyczne kino zemsty. Bale i Defoe jak zawsze świetni.Harrelson też przekonujący w roli zwyrodnialca. Ciut gorzej z Casey'em Affleckiem i Whitakerem. Ten ostatni jedzie chyba na autopilocie, bo kiepski jest jak radko kiedy. Internet dziwi się, co w tak przeciętnym filmie robią takie gwiazdy, ale myślę, że to bardzo krzywdząca opinia. Pewnie spodziewano się hollyłódzkiego akcyjniaka i totalnej rozwałki w stylu commando. Jak dla mnie solidne 8.
Mental
Out of the Furnace - bardzo dobry, szczególnie końcówka. Świetnie zgrali finałowe słowa szeryfa z decyzją Bale'a. Zgadzam się co do joty z tym, co napisał o filmie joozek na poprzedniej stronie. Jest trochę życiówek i dylematów typu "wróciłem z woja i co teras?" oraz innych spowalniaczy (dziewczyna mnie rzuciła), ale wszystko podane zjadliwie. Dodatkowo jak kogoś jarają zapadłe przemysłowe dziury rozsiane po terytorium Appalachów, nielegalne walki na gołe pięści i toksyczne meliny wypełnione white trash patolami to wczuje się w klimat podwójnie.
8/10 - bo w kluczowym momencie film nie zawodzi.
04-01-2014, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2022, 09:59 przez simek.)