Jakuzzi napisał(a):A kto normalny by Piatki trzynastego ogladal? :D
Ja :D
08-11-2005, 13:29
|
Co w TV...
|
Jakuzzi napisał(a):A kto normalny by Piatki trzynastego ogladal? :D Ja :D
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
08-11-2005, 13:29 Jakuzzi napisał(a):A kto normalny by Piatki trzynastego ogladal? :DJa oprócz dziesiatej części widziałem wszystkie odcinki Piątku trzynastego, no ale opinie odnośnie tego czy jestem normalny są podzielone :) :wink:
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 08-11-2005, 19:10
Ok, ok, bo zaraz 3/4 forum sie tu jeszcze wpisze. ;)
Sam rok temu w wakacje, kiedy to tvp puszczala co tydzien w piatkowe noce Jasonow, obejrzalem chyba z piec czesci. ;) 08-11-2005, 19:27 Jakuzzi napisał(a):Sam rok temu w wakacje, kiedy to tvp puszczala co tydzien w piatkowe noce Jasonow, obejrzalem chyba z piec czesci. ;)Heh, ja również wtedy skorzystałem i zarywając nocki obejrzałem wszystkie osiem puszczonych przez nich części, później na własną rękę zdobyłem jeszcze część dziewiątą i dziesiątą. Ale energii wystarczyło mi jedynie nia dziewiątkę, obejrzenie dziesiąstki odkładam już niemal od roku :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 08-11-2005, 22:27
A najlepsze jest to, ze po kazdym z seansow, czy to w myslach, czy na pismie, i tak dany odcinek gnoilem. ;) I pomimo calej badziewiastosci serii, pomimo wciaz tej samej oklepanej formuly domku nad jeziorkiem, do ktorego zjezdza sie banda napalonych nastolatkow, cos jednak do telewizora ciagnelo. Ciekawe tylko, co: przejawy masochistyczne, czy dziwna chec obcowania w pewien sposob fajnym, krecacym kiczem? ;)
09-11-2005, 00:03
Oglądałem chyba z czystej ciekawości jak bardzo źle może będzie tym razem i dla satysfakcji "zaliczenia" całej serii, co jak już wspomniałem prawie mi się udało :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 09-11-2005, 00:35
Tyler, nie spiesz się z 'Jason X', daj sobie jeszcze co namniej pół roku luzu! Ja tak wdepnąłem z hellraiserami... Eh.Podobno w ósemce Pinhead zabija maczetą? Obaczymy.
One day closer to death.
09-11-2005, 00:53 Landers napisał(a):Tyler, nie spiesz się z 'Jason X', daj sobie jeszcze co namniej pół roku luzu!Toteż i nie specjalnie się z tym spieszę :wink: Przypuszczam że włączę ten film pod wpływem jakiegoś nagłego impulsu, a najprawdopodobniej będąc w stanie odużenia alkoholowego :) :wink:
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 09-11-2005, 01:09
Sztuki Walk zaliczone. Naprawde kapitalna rzecz, spora, porzadnie zrobiona, zajmujaca. Byly stare gwiazdy kina kopanego, byli bracia Shaw, byl Bruce Lee, Jet Li, Jackie Chan, byly porownania do amerykanskich produkcji, bylo ogolem bardzo ciekawie. (Tylko Kill Billa mi brakowalo na koniec, no ale to z 2002 r. dokument). Kto nie widzial, niech zaluje. ;)
11-11-2005, 20:21
Dzisiaj na Polsacie Gozzila wesja amerykańska. Szczerze mówiąc nie wiem co ludzie widzą w filmach o Godzzili. Kiczowata szmira, a nakręcono 22 japońskich i 1 amerykański film, z tąd wniosek, że ktoś to ogląda tylko pytanie po co?
21-11-2005, 16:36 Azgaroth napisał(a):Dzisiaj na Polsacie Gozzila wesja amerykańska. Szczerze mówiąc nie wiem co ludzie widzą w filmach o Godzzili. Kiczowata szmira, a nakręcono 22 japońskich i 1 amerykański film, z tąd wniosek, że ktoś to ogląda tylko pytanie po co?Japończycy nakręcili 28. Nie zna się tekstów Tomashca co? :) A napracował się solidnie: http://film.org.pl/sequele/godzilla.html A amerykańska Godzilla jest istotnie fatalna (IMHO). 21-11-2005, 16:48
Jutro o 19.30 na Polsacie francuska komedia "Goście, goście II", która jest jednym z najzabawniejszych filmów, z którymi miałem przyjemność. Trudno byłoby tu o wymienienie najlepszych scen, najzabawniejszych dialogów... Cały film po prostu należy do tych, które wywołują niepochamowane ataki śmiechu. Drugą część uważam za lepszą od poprzednika, że nie wspomnę już o o wersji from USA. Obowiązkowo!
Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! 25-11-2005, 21:28
Wybacz Dusqmad, ale GG2 to dla mnie jakieś nieporozumienie i koszmar montażowy. Czy biegnącego 5 m (słownie pięć metrów) kolesia trzeba pokazywać aż trzama ujęciami z różnych kamer (czyli np. zmiana ujęcia co sekundę)? I cały film jest taki. Toż to jakiś sadyzm. To miało pewnie dodać filmowi dynamizmu, ale ja byłem tym zmęczony po pół godzinie. Ze swej strony odradzam zupełnie.
25-11-2005, 22:01
Na ten aspekt jakoś nie zwróciłem uwagi. Ale przyznasz chyba, że humor jest niczego sobie, a cała akcja ze strażą pożarną dosłownie wymiatała.
"-Odetnij wodę"* *zrozumiałe dla tych, którzy oglądali ;)
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! 25-11-2005, 22:07
A mi się nie podobał ani jeden film "Goście" nie lubie filmów jak ktoś się przenosi w czasie w tą czy w tamtą, nieważne czy komedia czy co innego.
25-11-2005, 22:12 Azgaroth napisał(a):A mi się nie podobał ani jeden film "Goście" nie lubie filmów jak ktoś się przenosi w czasie w tą czy w tamtą, nieważne czy komedia czy co innego. Ja natomiast wręcz przeciwnie. Zreszta sam chciałbym mieś w swojej kolekcji przeróżnych gadżetów taki wehikół. A "Powrotem do przyszłości" też waćpan gardzi? :>
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! 25-11-2005, 22:15
Humor ogólnie jest fajny, bo pomysł fajny i spore pole do stwarzania zabawnych sytuacji. Jedynka bodobała mi się nawet nawet, no a dwójka mnie wymęczyła (normalnie nie mogłem się skupić na filmie, tylko czułem, że zaraz mnie coś trafi ;)). A o trójce made in USA nie warto wspominać, zwłaszcza jeśli ktoś widział obie francuskie części.
25-11-2005, 22:15 romeck napisał(a):A o trójce made in USA nie warto wspominać, zwłaszcza jeśli ktoś widział obie francuskie części. Ja gdzieś zgubiłem kolejność, gdyż najpierw było made in USA, nastepnie dwójka, a na końcu jedynka, niemniej już pierwsze podejście do tematu pozwoliło mi bardzo miło spędzić jakieś wakacyjne popołudnie, choć francuzi całość wykonali o klasę lepiej.
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! 25-11-2005, 22:24 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |