The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Cytat:wymieniłeś tylko 2 filmy,skoro post niżej było ich dużo więcej i dlaczego akurat w tych filmach, kobiety wykończyły dogorywającego przeciwnika?
Właśnie, a co z DKR? Pamiętacie jak tam dziewczyna wykańcza dogorywającego przeciwnika?
Ja też nie. Był tam jeden dogorywający, ale tak jakby protagonista. A przecież mógł go ocalić Alfred. A nie, zaraz, wyjechał w pizdu.

Odpowiedz
(20-03-2014, 23:53)Szaman napisał(a): Phil ma rację, i podał najlepsze przykłady.

Phil to zjebał. Gdyby miał rację, to jego dziewczyna pokonałaby Katedrę.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To byłby tylko kolejny przykład na to, że dziewczyna da radę pokonać co najwyżej dogorywającego.
Cytat:Równie dobrze mogli ją zastąpić chłopakiem rozwożącym pizzę albo jakimś przydupasem Phila w okularach grubych jak denka od szampana.

Odpowiedz
Powaga. Kobiety mają w tych filmach drugorzędne znaczenie i gdyby nie próby ratowania tego scenariuszem, czyli nakręcani ich do większych akcji pod koniec filmu, które w ich wykonaniu wyglądają,naprawdę biednie(mina Pepper w starciu z Killianem).
I wszyscy zapomnieli kobiecie pojawiające się w 55 minucie i 42 sekundzie w filmie "Green Lantern", ona także jest typową feministyczną ikoną, która daje w kość facetom.

Paszczak

Nie zrobisz mi na złość jeśli cały czas będzie na moje tak, odpowiadał nie ';)

Odpowiedz
Film będzie trwał 142 minuty, więc chyba taki pajęczy standard. Chociaż nie wiem czy to trochę nie za mało żeby upchnąć tam taką ilość postaci i wątków.

Odpowiedz
Wiadomo coś czy podobnie jak jedynkę mają to zamiar kaleczyć dubbingiem?

EDIT.

nevermind, wiadomo :/

Odpowiedz
TDK wydawał się dość szybko cięty w pierwszej połowie i kilka fajnych scen wyleciało w trakcie jego montażu żeby zmieścić film w te 152 minuty. Lepszym przykładem byłaby Zemsta Sithów (140'), w którą Lucas upchał bardzo dużo.

Ale 142' spokojnie wystarczy, nawet uważam że w Hollywood od kilku lat przesadzają z długością blockbusterów (co drugi kręci się w okolicy 2,5h). To najdłuższy Spider-Man, oby miał dość dużo akcji żeby przykuć moją uwagę na tak długo.

Odpowiedz
(21-03-2014, 14:55)Juby napisał(a): TDK wydawał się dość szybko cięty w pierwszej połowie i kilka fajnych scen wyleciało w trakcie jego montażu żeby zmieścić film w te 152 minuty.
Czytałeś scenariusz? :) Jedyną sceną jakiej nie ma w filmie jest odjazd Jokera z przyjęcia u Wayne'a.

Odpowiedz
I bieg po radiowozach Batmana. I chyba Joker udający babcie w rozmowie telefonicznej z Reesem. Też fajne a wyleciało. ;)

Odpowiedz
Ja mówię o scenach, Ty o alternatywnych/usuniętych ujęciach/dialogach. Dwie różne rzeczy :)

Odpowiedz
[Obrazek: 10012580_10152104863505808_1893183050_n.jpg]

Odpowiedz
Na tej fotce jakoś tak słodko wygląda. Taki grubiutki z brzuszkiem do tulenia. :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Po Twoim poście, Lawrence, słodziej już być nie może:D

Odpowiedz
Ciekawe czy Giamatti będzie szarżował bardzo czy tylko trochę :)
[Obrazek: 9i8l8x.jpg]

Odpowiedz
Nie no, wcale.

Odpowiedz
Sample z muzyką z filmu. Jakby co to pewnie można wywnioskować z nich jakieś spoilery.
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00J611API/

Odpowiedz
Brzmi to kiepsko:/ Zimmer z liczną załogą chyba nie pobiją sympatycznej muzyki Hornera.

Odpowiedz
Jako wielki miłośnik i wyznawca muzyki Zimmera z ciężkim sercem stwierdzam, że sample brzmią słabo. Podobno pomysł, aby stworzyć mini-band który nagra muzykę był od samego Webba. Jak na razie choć to tylko 30 sekund, ale motyw Elektro brzmi mocno popieprzenie :/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No, na pewno lepiej niż ten hełm z 2002 r.

Odpowiedz
Wygląda jakby się urwał z "Egzorcysty"...

Podoba mi się ogólny zamysł czyli mutacja, ale nie wyglądająca jak ta okropna, przypakowana wersja z Ultimate. Niestety wykonanie jest koszmarne.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon