NASZE filmy
Lawrence, takie chamskie recki filmów to na filmweb ok?

Odpowiedz
No zjechał jak burą sukę...

Odpowiedz
Co konkretnie jest chamskiego w recenzji Lawrence'a, bo jakoś nic takiego nie widzę? Czy może po pierwszych odpowiedziach coś zostało wyedytowane?

Odpowiedz
Patrzcie jaka znieczulica w narodzie, że nie widzi nic chamskiego w krytyce Lawrence'a ;)

Odpowiedz
Takie smutne czasy. Swoją drogą Lawrence od dawna swoim chamstwem pracuje na bana.

Odpowiedz
(05-05-2014, 13:15)edkrak napisał(a): Co konkretnie jest chamskiego w recenzji Lawrence'a, bo jakoś nic takiego nie widzę?
Choćby to:
Cytat:zazdroszczę Crovowi i podziwiam go
oraz to:
Cytat:najmocniej przepraszam, jeżeli byłem zbyt ostry

Odpowiedz
Będę chciał takie chamskie teksty usłyszeć, to wyjdę na osiedle, Lawrence.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Ej, jak mnie to strasznie wkurza na tym forum, że zawsze znajdzie się taki Lawrence, który jednym totalnie pozbawionym konstruktywnej krytyki tekstem, odbierze marzenia innym ludziom, którzy mają pasje... A moderka oczywiście nic z tym nie robi.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Motyla noga, Lawrence, niech Cię dunder świśnie.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Jezu, Lawrence, ale mogles chociaz jakos delikatnie to napisac, a nie tak mi prosto w twarz. No fajnie, ze obejrzales, ale na przyszlosc naprawdę bądź łaskaw trochę pomyśleć o uczuciach kogoś, kogo krytykujesz. Nie fajnie jest być tak zjechanym jak bura suka. :(

A reszcie dzięki za ciepłe słowa i słowa krytyki. Ciesze się, że jednak w większości wam się podoba i czuć progres, bo na tym zalezy mi najbardziej.

(30-04-2014, 13:07)Bogdan napisał(a): Ten podoba mi się chyba nawet bardziej niż poprzedni, chociaż Plecak miał fajniejsze plenery.
Zgadzam się poniekąd. Tj. w "Plecaku" troche wiecej bylo pokazywania okolicy, a tutaj nie bardzo. Bo moim zdaniem ta jest troche bardziej klimatyczna, aczkolwiek na filmie tego tak nie widać (w okolicy śmieci, bunkry, etc. mini-postapo).

Cytat:No i czy to jest jakieś wspólne uniwersum, że wszyscy chodzą tam z siekierami? :D
Nie, aczkolwiek po tym filmie stwierdzilem, ze bede teraz w kazdym filmie dawal gdzies siekierę. ;)

Cytat:Próbuj dalej, może coś jeszcze dłuższego?
Najblizsze trzy projekty będą jeszcze dość krótkie. Jeden to materiał na maks kolejne 5-6 minut i potem dwa, z których jeden może będzie bliżej 15-20 minut.

(30-04-2014, 13:13)military napisał(a): Eeee, cienkie niestety. Seria "Crov i jakiś drugi typek znajdują trupa w samochodzie mamy" skończyła się na Plecaku pełnym marzeń.:)
Masz racje. Tj. ten scenariusz to bezpośrednio efekt komentarzy do "Plecaka" (konkretnie tych o aucie), wiec jest to niejako tym spowodowane. Acz sytuacja nieco inna i o co innego chodzi, wiec nie przejmowalem sie tym nadto. ;) Ale obiecuje, ze najblizsze filmy to juz co innego, nawet gatunkowo w inne strony.

(02-05-2014, 18:24)Huntersky napisał(a): Steifer jako Crov też dobrze wypadł, ale na przyszłość powiedz mu, że trupy nie powinny ruszać powieką, kiedy leje im się po niej posoka. :)
Drgawki pośmiertne po urazie mózgu od uderzenia.

;)

(02-05-2014, 18:46)Snappik napisał(a): Pożycz Crov od kogoś statyw na kamere lub cokolwiek co mogłoby ograniczyć drgawki.
Statyw jest, nawet tutaj wykorzystany. Jest tutaj użyty nawet DYIowy steadicam, choć dopiero ogarniamy jak go używać (acz w "Plecaku" przy ujęciach biegu zrobiłby gigantyczna roznice). Jezeli chodzi o drgawki jestem tutaj stosunkowo zadowolony, bo nie ma ich wcale za wiele. Przydalby sie wozek na kamere raczej, ktory pomoglby nakrecic 180-tki wokół bohaterów, gdy sie kłócą pod koniec, bo tam to lata niestety.

Odpowiedz
(04-05-2014, 21:02)Lawrence napisał(a): 1) Dialogii - zostało to wiele razy poruszane, ale używanie wulgaryzmów to też sztuka. I niestety tutaj dostrzegam trochę "Weekend" Pazury. Sporo wulgaryzmów nie czyni od razu filmem, poważnym, męskim itd. Wulgaryzmy też trzeba używać. Kiedy jest ich za dużo, to niestety osiągamy osobny efekt. Czasami lepsza jedna "do kroćset fur beczek!" niż 20 "kurewe".
Osiągamy osobny efekt? ;) W tym użyciu bluzgów nie chodziło o to, by film był bardziej poważny czy męski. To opowieść o dwóch frajerach-cwaniaczkach, którzy kroją nie własciwa furę. To nie jest "HEAT" z twardymi kozakami. Bluzgi są dlatego, że tak sobie wyobrażam rozmowę dwóch tego typu kolesi, z których jeden wyrażnie dominuje drugiego i korzysta z tego przy okazji będąc podjudzonym zrywaniem z nałogiem.

Do uczynienia filmu poważnym i męskim użyłbym dużej ilości pięknych kobiecych piersi i wyuzdanego seksu lesbijskiego.

Cytat:2) Kolorystycznie jest OK, ale lokalizacja trochę zbyt "polska". Przynajmniej jak ja byłem na praktyce filmowej w Polsce, to prawie zawsze na podobnych terenach kręciliśmy. Jakaś opuszczona fabryka czy coś w tym stylu, albo przynajmniej jakaś rzeczka od razu byłaby ciekawsza.
Lokacja jest jaka jest z wielu powodów. Pierwszy, prozaiczny, to jest to miejsce na uboczu, gdzie nikt nam nie zawraca dupy czy nie wchodzi w kadr (choć kręcąc pierwszy film, który straciłem, na osiedlu nie było z tym wielkiego problemu, bo zazwyczaj ludzie byli w porządku i omijali nas).

Drugi powód, fabularny. Dwóch typów spotyka się na wyjebke i mają przygotować skrojoną furę, więc spotykają się na zadupiu.

Trzeci powód, estetyczny. Tak jak wspomniałem, mnie zajarała ta okolica. Jest niedaleko mojego mieszkania i obecnie jej część przebudowują, ale to był dawniej poligon wojskowy, więc są tu i bunkry, i śmieci, i wykopane doły. Ogolnie fajny post-apo klimat, który pewnie zniknie z krajobrazu nim uda mi sie wymyslic jakiś fajny post-apo scenariusz.

Cytat:3) Czy te zbliżenia na logo Citroena i Marlboro to były celowe?
U mnie jak u Kubricka czy Finchera: nic nie jest przypadkowe. ;)

A poważnie, 'zblizenia na logo' są, bo są zblizenia na przedmioty. I tyle. Zblizenie na fajki, zeby bylo jasne, ze upadły, a zblizenie na logo, bo mialem pomysl na naprawde fajne moim zdaniem ujęcie (które nie wyszlo niestety tak, jak chciałem).

Cytat:4) Plus dodałbym więcej muzyki do tych filmów. Wiem, wiem nie stać na orkiestrę, ale jakaś fajna plama dźwięków, ambient, coś a la "Memento" byłoby dobre.
Spoko. ;) Dużo muzyki kojarzy mi się ze slabym serialem. Coś quasi-ambientowego tutaj daje, ale tylko momentami, bo jednak na sześć minut jakby całość była wypelniona muzyką to by mi nie pasowało. Ale to kwestia stylistyczna, wizji i podejścia.

Cytat:Ale nie chcę tutaj krytykować tylko mogę jedynie powiedzieć: practice makes perfect. A więc czekam na dalsze filmy i najmocniej przepraszam, jeżeli byłem zbyt ostry.
Za późno ;(

Odpowiedz
Crov, nie wiem, co planujesz kręcić następne, ale brakuje mi w polskiej kinematografii czegoś krzepiącego, czegoś, co daje nadzieję. Fajnie by było, gdyby twój kolejny projekt opowiadał historię gościa, do którego dobierają się urzędnicy za, dajmy na to, niepłacenie abonamentu. Oczywiście film musi się kończyć happy endem, więc bohater rozwala intruzów z broni palnej (jakiś duży kaliber), gdy ci próbują wejść mu na chatę. Gwarantuje ci, że w niektórych kręgach byłby to kult większy niż Psy Pasikowskiego :)

Odpowiedz
No, następny film zrobie o gościu, któremu CBŚ zabija rodzinę po tym, jak ściągał "Obławę" z torrentów i ten musi się mścić na polskim świecie filmowym by na końcu bohatersko zginąć ratując małą dziewczynkę z rąk Andrzeja Wajdy.

Odpowiedz
Zapłacę, żeby to obejrzeć!

Odpowiedz
A ja też obejrzę, a potem obiektywnie ocenię :)

Dziękuję Crov za osobne odpisanie tylko dla mnie. Mógłbym się jeszcze dowiedzieć, jakiego dokładnie sprzętu używać i ile tak łącznie osób pracowało przy tym filmie? Cateringu nie musisz liczyć ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Sprzęt ten sam, co poprzednio: Canon 650d (z podstawowym obiektywem 18-55mm oraz ze stałoogniskowym obiektywem 50mm) + mikrofon Rode Videomic. A ekipe całą masz w napisach: to cztery osoby, ktore zajmowaly sie trzymaniem kamery - trzy z nich widzisz na ekranie. Czwarta osobe potrzebowalismy, zeby krecic ujecia, w ktorych we trzech jestesmy w kadrze, ale z tego co pamietam chyba żadnego ostatecznie nie użyłem (a jedno wyleciało, bo slońce je popsuło kompletnie).

Odpowiedz
(01-05-2014, 17:21)Mefisto napisał(a): Fabularnie jest mętnie trochę - niby włam, ale auta nie sprawdził totalnie, choć coś tam wymienił ponoć.
Auto jest dopiero ogarnięte. Zresztą Kierowca mowi, ze jeszcze nic w nim nie sprawdził. Obstawiam - tylko obstawiam, bo nie mam w tej akurat kwestii doswiadczenia - że zlodzieje nie sprawdzają takiego np. bagażnika przed kradzieżą auta, bo to rzecz drugorzędna raczej.

Odpowiedz
Jasne, może tak być - ale skoro wymienił niektóre rzeczy to powinien sprawdzić czym jeździ. Amator :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie, on mowi, że wymieni się to, to i to, i nikt nawet nie pomysli o tym aucie.

Acz - tak, to są amatorzy. Tj. drobne cwaniaczki, wiec wiesz. Ale ciala w bagazniku raczej by nie przeoczyli zmieniajac blachy i kolor. ;)

Odpowiedz
Spoko. Czekam na trzeci film, ale muszą być cycki :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon