Batman: TAS / TNBA / Batman Beyond
To już kwestia gustu , nie moge znieść lektora w żadny filmie czy serialu słowa są porostu czytane bez żadnych emocji na dodatek zagłuszaj w tle inne głosy oraz muzykę i wychodzi z tego jeden wielki bałagan , jak dla mnie jest to głupie polskie przyzwyczajenie , w innych krach nie ma czegoś takiego jak lektor poza tym jeśli kots chce naprawdę docenić oryginalne aktorstwo nie widzę przeciwwskazań ze by oglądać wersje oryginalną plus jak to woli napisy . Nadal pozostaje przy zdaniu ze polska wersja została zrobiona naprawdę solidnie mimo że daleko je do oryginału
kubala102, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2013.

Odpowiedz
Nie wiem czy było wrzucane:

Odpowiedz
Nie no, Conroy jest zajebistością zajebistości :)

Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Czy jest jakiś "complete" OST do Batman Beyond? Strasznie bym chciał dorwać z 5 minuty odcinka 2x06 "Bloodsport" (łowca szykuje się do polowania).

BTW przypomniał mi się w czasie wejścia Winter Soldiera dziś w kinie.

Odpowiedz
Błąd 

To jest dopiero gwałt na czołówkę , a wy narzekacie że Polacy zepsuli dubbing :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Orientuje się ktoś czy znajdę w sieci polskie napisy do wszystkich odcinków Batman TAS?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie znajdziesz napisów nawet do pierwszego sezonu. Mam dwie pierwsze płyty pierwszej serii na DVD (24 odcinki) i kiedy chciałem zaleźć resztę z napisami znalazłem tylko dwa, które już miałem! Nie sądzę aby się ten stan od tamtej pory zmienił, skoro w sieci są ripy ZigZapu z dubbingiem i słaba jakość Polsatu z lektorem.

Odpowiedz
Szkoda. Właśnie wiem, że są te z lektorem i dubbingiem. Lektor byłby nawet ok, ale ta jakość dramatyczna jest. W takim razie będę musiał oglądać z polskim dubbingiem.

Odpowiedz
To już lepiej w ogóle nie oglądać...
--
Laozi

Odpowiedz
Już wolałbym przeboleć jakość i obejrzeć z Uttą. A najlepiej w oryginale w jakości DVD.

Odpowiedz
Właśnie ściągnąłem 2 odcinki z dubbingiem i faktycznie bardzo źle to brzmi :/ i chyba zrobię tak jak pisze Juby i ogarne te z lektorem w gorszej jakości.

Odpowiedz
Hitch Przestań narzucasz ciągle ludziom swoje zdanie , nie lubisz polskiego dubbingu ok , wyraziłeś juz swoje zdanie na ten temat , znam wielu ludzi którym ten dubbing się podoba , Radosława Pazure wielu ludzi już kojarzyło go z roli batmana w lidze sprawiedliwych i został on przyjęty bardzo ciepło wiec nic dziwnego w tym że zaproponowali mu role w Tas

Odpowiedz
To nie jest moje zdanie tylko fakt. Dubbing wycina GENIALNĄ, przemyślaną, kompleksową kreację świetnego aktora i wstawia w jej miejsce dukanie trzeciorzędnego aktorzyny. Nigga, please...
--
Laozi

Odpowiedz
Nie Wycina tylko zastępuje może czasami nieudolnie ale co z tego jeśli najlepsze odcinki ogląda mi się z tą samą przyjemnością co oryginał , a te najgorsze choćby nie wiadomo jakby Conroy się starał zawsze będą syfem

Odpowiedz
A co ma Conroy do jakości odcinków? Ja piszę o AKTORSTWIE, nie scenariuszach.
--
Laozi

Odpowiedz
Tak ale bez względu na aktorstwo , czy to będzie Radosław Pazura Czy Kevin Conroy dobry odcinek będzie nadal dobry i przyjemność oglądania będzie taka sama , oczywiście jest to ze Conroy w tym wypadku jest lepszy w końcu to on jak napisałeś wykierował tą postać poza tym nigdy nie lubiłem w lektora w kreskówkach np taki spider man tas tu mogę stwierdzić śmiało że polski dubbing jest lepszy od oryginału w przypadku batman tas tak nie jest ale nadal jest on solidny i dobrze przetłumaczony
i na pewno nie jest on do oglądania tak jak twierdzisz

przy okazji zobaczcie co lektor może robić z filmem http://forum.kolekcjonerdvd.pl/viewtopic.php?f=20&t=172&start=70
mamy tu 4 lektorów każdy z nich czyta bez żadnego wczucia sie w role na dodatek za każdym razem tłumaczenie zmienia sens zdania

Odpowiedz
Cytat:bez względu na aktorstwo , czy to będzie Radosław Pazura Czy Kevin Conroy dobry odcinek będzie nadal dobry
Dobry aktor sprawi, że nawet i chłam będzie oglądalny. Słaby aktor sprawi, że dobry film/serial będzie nieoglądalny. Rozumiesz? Na penis niszczyć wizję twórców, którzy wybrali takich a nie innych aktorów?
http://www.polski-dubbing.pl/forum/ :)

Odpowiedz
Nie rozumiem was przecież wcześniej czy późnej musiała powstać polska wersja dubbingowa tego serialu , idąc twoim tokiem rozumowania to żadna kreskówka nie mogła by dubbingowana ponieważ niszczy to wizje twórców , Polska jest prawie jedynym krajem gdzie jest możliwość wersji lektorskiej w każdym innym kraju film , bajka co kol wiek jest odrazu dubbingowane bez możliwości oryginalnej ścieżki dźwiękowej w publicznej telewizji

Odpowiedz
Genialnie byłoby gdyby każda kreskówka miała tylko napisy lub lektora...Kurde były takie czasy, cudowne lata 90. szkoda że już nie wrócą.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon