Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
16-03-2015, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2015, 16:30 przez shamar.)
|
Szybcy i wściekli
|
|
pierwsze opinie sugeruja, ze jakikolwiek realizm wylecial z tej serii, ale jest mnóstwo zabawy. no ciekawe, troche boje sie, ze przedobrzą wlasnie w storne 'odjechanej zabawy'. Czego by nie mowic o tej serii to ta mała doza realizmu, jaka dotychczas miala, byla dla mnie wystarczajacą iloscia, by dobrze sie bawic. szkoda bedzie, jezeli teraz tego zabraknie.
http://www.slashfilm.com/furious-7-early-reactions/ 16-03-2015, 17:51 (16-03-2015, 17:51)Crov napisał(a): pierwsze opinie sugeruja, ze jakikolwiek realizm wylecial z tej serii, ale jest mnóstwo zabawy. Jakikolwiek realizm wyleciał już przy szóstej część. Poza tym Crov, wrzucałem ten link kilka postów wcześniej. 16-03-2015, 18:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2015, 18:01 przez Juby.)
Jest już recenzja na Collider - generalnie pozytywna, raczej potwierdzajaca to, co wyzej:
http://collider.com/furious-7-review/ 16-03-2015, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2015, 18:19 przez Gal Anonim.) (16-03-2015, 17:51)Crov napisał(a): troche boje sie, ze przedobrzą wlasnie w storne 'odjechanej zabawy'.Żeby tylko w tę stronę. Obstawiam że śmierć Walkera i dopisanie wątku jego odejścia zrobiło swoje i przy drinking game polegającej na piciu za każdym razem, gdy pada słowo "family" będzie można zejść z tego świata już w połowie filmu. 16-03-2015, 18:24
Od dobrych kilku stron tego wątku strasznie psioczysz. Poczekaj aż zobaczysz film (to już nie długo), potem będziesz narzekał (o ile okaże się, że jest na co).
16-03-2015, 18:29 (16-03-2015, 18:24)Mierzwiak napisał(a):Akurat w kwestii pozegnania Paula poki co opinie wydaja sie byc zgodne, ze wyszlo swietnie. Wiec moze nie wyjdzie z tego kicz. Generalnie jezeli chodzi o watki bardziej emocjonalne to ta seria nie byla szczegolnie kiczowata nigdy.(16-03-2015, 17:51)Crov napisał(a): troche boje sie, ze przedobrzą wlasnie w storne 'odjechanej zabawy'.Żeby tylko w tę stronę. Obstawiam że śmierć Walkera i dopisanie wątku jego odejścia zrobiło swoje i przy drinking game polegającej na piciu za każdym razem, gdy pada słowo "family" będzie można zejść z tego świata już w połowie filmu. 16-03-2015, 18:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2015, 18:32 przez Gal Anonim.)
Przeglądam ostatnio archiwalne Cinemy i oto natrafiam na zestawienie nadchodzących produkcji:
![]() :D 16-03-2015, 18:50 (16-03-2015, 18:32)Crov napisał(a): Generalnie jezeli chodzi o watki bardziej emocjonalne to ta seria nie byla szczegolnie kiczowata nigdy. Ta seria miała jakieś wątki emocjonalne? Chyba tak głębokie, jak w komiksach o superbohaterach. Wczoraj w telewizorze była powtórka 2F2F - ocena idzie o oczko w górę bo... nie było nieśmiertelnych samochodów, latających ludzi itp. Prawie wszystko "po bożemu" - naiwne to, niewyrafinowane ale sympatyczne i nie przebajerowane.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-03-2015, 19:01
Mierzwiak, co ci się stało? Zabili ci żółwia?
Jojczysz ostatnio tak, że aż mam ochotę zrezygnować z udzielania się na forum jak czytam twoje posty XD Lolrens napisał(a):Ja raczej nie mogę ciągle tego samego spożywać. I dlatego byłeś w kinie na Interstellar trzydzieści siedem razy. 16-03-2015, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2015, 19:06 przez Gieferg.)
Jestem świeżo po przeczytaniu kilku krótkich opinii użytkowników forum boxoffice.com, którzy mieli okazję obejrzeć F7. Zarówno dla tych, którzy uważają, że najlepszą częścią serii jest TF&TF (bo była zdecydowanie najrealistyczniejsza) jak i dla tych, dla których najlepsza była Szybka Piątka, F7 wypada bardzo dobrze. Film jest - tak jak poprzednie trzy części - cholernie przesadzony, ale to świetna, naładowana spektakularną akcją, humorem i emocjami rozrywka, która bawi jak należy.
Podobno Paula Walkera jest tyle samo co w poprzednich częściach, efekt komputerowego zastąpienia aktora (dla tych, którzy nie będą się go hardkorowo doszukiwać) jest niezauważalny, a zakończenie jego wątku bardzo wzruszające. @Gieferg - coś co ci się spodoba Nie wiem ile będzie The Rocka - po zwiastunach wnioskuję, że znika na 3/4 filmu :( - ale podobno to z nim jest najlepsza scena! (nie czytałem która, unikam spoilerów) @shamar - z przeczytanych opinii wnioskuję, że zarówno tym, których FF6 bawiło równie dobrze co FF5, jak i tym, którzy uważają, że szóstka kilkukrotnie przekroczyła zjadliwy poziom debilizmu (czyli tobie) Na RT zaczęły napływać recenzje. Póki co jest bardzo dobrze (jedyna "negatywna" opinia to 6/10 - WTF? Myślałem, że negatywne to 1-5?): http://www.rottentomatoes.com/m/furious_7/?search=furious%207#top-critics-numbers Jaram się coraz bardziej (o ile to możliwe, bo obok Spectre i SW7 to najbardziej oczekiwana przeze mnie premiera 2015). Chyba na tydzień przed premierą powtórzę sobie części 1-6. ------- Mierzwiak od pierwszego trailera (a nawet wcześniej, od powtórki FF6) jojczy jakby bicki The Rocka i latające samochody przestały go bawić. :( 17-03-2015, 10:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2015, 11:18 przez Juby.)
Shane Black pojawia sie w Furious 7?
17-03-2015, 11:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2015, 11:17 przez Gal Anonim.) (17-03-2015, 10:38)Juby napisał(a): @shamar - z przeczytanych opinii wnioskuję, że zarówno tym, których FF6 bawiło równie dobrze co FF5, jak i tym, którzy uważają, że szóstka kilkukrotnie przekroczyła zjadliwy poziom debilizmu (czyli tobie) Już się pogodziłem, że będzie "kontynuacja" 6. Oby tylko nie było równie dennych scen, co ta z przebieraniem. a handful of uncanny-valley shots that veer close to Livia Soprano territory — but on the whole," Hmmm...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-03-2015, 12:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2015, 12:44 przez shamar.) (16-03-2015, 18:24)Mierzwiak napisał(a): Obstawiam że śmierć Walkera i dopisanie wątku jego odejścia zrobiło swoje i przy drinking game polegającej na piciu za każdym razem, gdy pada słowo "family" będzie można zejść z tego świata już w połowie filmu. To bardzo możliwe. Soundtrack - swoją drogą całkiem spoko - kładzie na te wartości zaskakująco duży nacisk, jak na gangsta rap i pochodne.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-03-2015, 04:06
Kilka kąsków przed premierą, a w nich:
The Rock vs. Statham: Russel proponuje pomoc Vinowi (CGI Paul czy real Paul?): I fajny materiał zza kulis produkcji w którym mówią o filmie i wspominają :) #nostalgia#lezkawoku#tojuztylelat Ja pierdzielę, napiłbym się z nimi piwka na tym podjeździe. ENJOY! 20-03-2015, 17:13 (20-03-2015, 17:13)Arahan napisał(a): Russel proponuje pomoc Vinowi (CGI Paul czy real Paul?): Prawdziwy... Już obadane mam gdzie jest całkiem sztuczny a gdzie go przekleili z poprzednich części. Właściwie to zobczyłem już cały film ze zwiastunów i "making of'ów"...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-03-2015, 20:44 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |