Mad Max (1979-2024)
Jak? Gdzie? Są jakieś przedpremierówki?!

Odpowiedz
Bo ja idę na Mad Max: Furia en la carretera. W Hiszpanii premiera dzisiaj :) Teraz tylko przekonać kobietę do postapokaliptycznej rozpierduchy zamiast winka na plaży.

Odpowiedz
Two hours of action scenes that are well crafted and entirely lacking in suspense, and with some clever but fake-looking special effects.

Koles chyba sam nie wie czego oczekuje :) dal negatywa...168-2 :D

Odpowiedz
Serio? Będziecie przeżywać każdego negatywa? Jestem przekonany o tym, że i tutaj znajdą się osoby, które będą kręcić nosem na film.

Odpowiedz
No ba. Mnie już same trailery od nadmiaru ciągłych efekciarskich pościgów wynudził. :]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(15-05-2015, 15:56)SonnyCrockett napisał(a): Mnie już same trailery od nadmiaru ciągłych efekciarskich pościgów wynudził. :]

Tylko wiesz, skoro podtytuł filmu jest "Fury Road", to chyba zrozumiałem, że pościgi i to szalone będą grały pierwszą rolę. :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Film zarobił dobre 3.7mln$ w czwartek - czyli troszkę więcej niż "Pacific Rim" przed dwoma laty.

Odpowiedz
(15-05-2015, 21:04)Lawrence napisał(a):
(15-05-2015, 15:56)SonnyCrockett napisał(a): Mnie już same trailery od nadmiaru ciągłych efekciarskich pościgów wynudził. :]

Tylko wiesz, skoro podtytuł filmu jest "Fury Road", to chyba zrozumiałem, że pościgi i to szalone będą grały pierwszą rolę. :)

Akcja, akcją ale ja mam po prostu pewną granicę powyżej której wybuchy, rozwałki i szaleńce wyskoki zaczynają mnie nużyć. Dlatego nie jaram się i nie hejtuje bo wiem że to film nie dla mnie.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(14-05-2015, 14:55)Tyler Durden napisał(a): Dwie godziny wysokooktanowej akcji. Przecudownej od strony wizualnej, dopracowanej w najdrobniejszym szczególe, imponującej koncepcyjnie, aranżacyjnie i technicznie. A do tego, ani na moment nie zapominającej o swoich bohaterach, o tym, kto jest w tym najważniejszy, komu należy kibicować, o kogo się lękać i życzyć jak najlepiej. Wzorcowy przykład tego, jak przy małej ilości dialogów i scenek rodzajowych, stworzyć pełnokrwistych bohaterów kina akcji. Najlepszy blockbuster tego roku. Koniec i kropka.

Nie pozostaje mi nic innego, jak podpisać się pod tym cytatem, który idealnie oddaje nowego Mad Maxa. Pod koniec niemal łezka w oku mi się zakręciła, że powstają jeszcze takie piękne filmy. Techniczne cudo. Dawno nie widziałem filmu w którym muzyka tak wspaniale współgra z obrazem. Aktorsko bardzo w porządku ze szczególnymi propsami dla Houlta. Dopiero wyszedłem z kina, a chcę jeszcze raz!
9/10 i serducho leci

Odpowiedz
Przy okazji:

Young Ones zmieniło nazwe ;)

http://www.amazon.co.uk/Bad-Land-Road-Fury-DVD/dp/B00TFGRWZQ/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1431787274&sr=1-2&keywords=badland+road+to+fury

Odpowiedz
16 milionów w piątek. 40 w weekend będzie na pewno, ale myślę, że film ma szansę dociągnąć do 50mln na otwarcie. Więc setka w Stanach powinna stuknąć, wróżę też MM małe spadki frekwencji w następnych tygodniach, więc powinno być dobrze.

Odpowiedz
Małe spadki frekwencji? Raczej obstawialbym, ze film wlasnie nabierze rozpedu z czasem albo bedzie dlugo zarabial. Mad Max to nie jest marka rozpoznawalna dla przecietnego widza, ale mysle, ze polecanie znajomym i dobre recenzje zrobią swoje.

Odpowiedz
Małe spadki frekwencji = będzie długo zarabiał. Ale nie byłbym aż takim optymistą, żeby sądzić, że frekwencja za tydzień będzie większa. Nie przesadzajmy, to nie "Avatar". :P

Swoją drogą, różne źródła podają od 100 do 150 baniek budżetu. Film za 150 baniek z kategorią R, mający tak potężne recenzje? Jakiś przykład?

Odpowiedz
Trudno bedzie Ci znalezc film z taka iloscia takich dobrych recenzji, a ty jeszcze pytasz dodatkowo o taki z Rką? Kaman. :)

Odpowiedz
Bo film miał mieć oryginalnie budżet w granicach 100 baniek, ale przez te wszystkie przygody w trakcie zdjęć znacznie go przekroczyli. Więc opcja ze 150 jest bardziej prawdopodobna.

100mln$ wpływów w USA jest już pewne, teraz pytanie czy dobrnie do 150. Z całego serca życzę. Poza USA też radzi sobie nieźle (na razie prawie 25mln$).

Odpowiedz
44mln na otwarcie. Niezły wynik, jak na odkopaną po 30 latach franczyzę. :) Setka w Stanach pęknie spokojnie, a to czy film dobije do 150, zależy w głównej mierze od wyników drugiego i trzeciego weekendu - jeśli spadki nie przekroczą 35%, Miller będzie mógł świętować sukces zarówno na polu artystycznym, jak i komercyjnym.

No i jestem przekonany, że reszta świata też stanie na wysokości zadania i zostawi w kinowych kasach te 200-250 milionów baniek.

Odpowiedz
Nie ma chyba jeszcze wyników spoza USA, ale piątkowe liczby sugerują, że też będzie ponad 40 baniek. Nie jest źle.

Odpowiedz
Dodam tylko, że film wystartował z niemal identycznego pułapu, co taki "Interstellar", który bezproblemowo przekroczył 150 baniek wpływów, więc tutaj będzie zapewne równie dobrze, albo lepiej.

Odpowiedz
Obejrzałem w końcu Road Warrior - kultowy status jak najbardziej zrozumiały, klimat i wylewający się syf powalają, nawet technicznie wciąż trzyma się dobrze. Rozpieprzanie wraków na pustyni jak widać się nie starzeje, a i dizajn postaci dalej pozostaje niedoścignionym wzorem dla wszystkich późniejszych post-apokaliptycznych gier i filmów. To co trąci myszką to raczej montaż dźwięku i muzyka, cała reszta maksymalnie wydestylowana i westernowo minimalistyczna.
Świetny film, niewykorzystany potencjał świata. Wygląda na to, że Fury Road to dostarczy. :)

Swoją drogą Hardy to chyba idealny zamiennik Mela.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Natrafiłem od wczoraj na kilka już recenzji, których autorzy narzekają na Tomka właśnie, że niby wypada blado w porównaniu z Gibsonem. Ja w tej sprawie jestem trochę on the fence, bo z jednej strony Mel to kultowiec i wątpię, że w moich oczach przynajmniej, Hardy urośnie kiedykolwiek do tej rangi. Z drugiej strony jeśli któryś z nich zasłużył na przydomek Mad to zdecydowanie Max w wykonaniu Hardy'ego. Z decyzją poczekam na jakiś "solowy" film z Tomem, bo ten mógłby spokojnie nazywać się Furiosa.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon