Wiedźmin / The Witcher - seria
To jest moja ostatnia szansa na porobienie questów pobocznych w Velen, Novigradzie i Skellige? Po przejęciu Umy od razu Kaer Mohren i już nie wracamy do poprzednich lokacji?
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Możesz śmiało się zgłosić po Umę, do samego końca będziesz miał jeszcze sporo okazji do questów pobocznych w każdej z lokacji w grze (jak ci wyskoczy komunikat o przełomowym momencie w grze, też się nie ma co przejmować), ba, na upartego można je nawet robić po ukończeniu gry (ale mi się nie chciało).

Skończyłem w 95h (grając od 2 do 18 czerwca) na poziomie 34 (ponoć to standard), ale odpadł mi jeden spory wątek, bo zrobiłem krzywdę kluczowej postaci :> Teraz pykam w dwójkę - trzy lata temu przeszedłem wersję podstawową ścieżką Iorwetha, teraz gram w rozszerzoną po stronie Roche'a :) Trójkę przejdę ponownie, jak wydadzą jakieś większe rozszerzenia (ponoć w planach są dwa, a mają zagwarantować dodatkowe kilkadziesiąt godzin). W międzyczasie posadzę przed kompem żonę - jedynkę przeszła jakiś czas temu, teraz będzie grać w 2 i 3, :)

Cytat:ale to pierwsza w której tak bardzo przejmowuję się postaciami i fabułą.

Ty wiesz co ja przeżywałem na epilogu? Żadna gra nie była dotąd nawet w pół drogi do takich emocji (choć przyznam, że to w dużej mierza zasługa książek). Na napisach końcowych wstałem i zacząłem krązyć po pokoju, nie wiedząc co ze sobą zrobić :)

Odpowiedz
Proteus napisał(a):To jest moja ostatnia szansa na porobienie questów pobocznych w Velen, Novigradzie i Skellige?
Nie wiem, które questy się usuwają, ale zgaduję, że zakończenie wątku Barona i misje z Triss i Yen.

Gieferg napisał(a):odpadł mi jeden spory wątek, bo zrobiłem krzywdę kluczowej postaci
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Podczas wizyty w Kaer Morhen, w trakcie rozmowy na temat Triss, powiedziałem coś czego mówić nie powinienem i Yennefer ze złości teleportowała mnie na środek pobliskiego jeziora. Wybuchłem śmiechem. To się nazywa "wybór i konsekwencje" ;)

Odpowiedz
Cóż u mnie Yen w Kaer Morhen była BARDZO miła :P

Odpowiedz

(22-06-2015, 23:40)'Gieferg' napisał(a): Skończyłem w 95h (grając od 2 do 18 czerwca) 

Napierdzielałeś średnio po 6 godzin dziennie?! Jak?!?! Masz dziecko i pracę, człowieku, kiedy ty znalazłeś czas na maratony z grą? Daj mi przepis na takie życie.

Odpowiedz
Po 1 - L4 - akurat mi się zachorowało więc miałem kilka dni, gdzie młóciłem po 10-12 godzin i zrobiłem więcej niż pół gry w mniej niż tydzień :P (3 rano to dla mnie wieczór)
Po 2 - dziecko do południa w przedszkolu, a jak nawet wróciło to wypadało się trzymać z dala żeby nie zarazić :)
Po 3 - żona jakoś to zniosła, bo do gier komputerowych zasiadam raz na 3 lata, poza tym wie, że Wiedźmin to moja religia.

EDIT

Własnie przeszedłem powtórnie W2 - zajęło mi 20-kilka godzin rozłożone na tydzień grania. Fabuła jest dość skondensowana, zagęszczenie questów spore. W sumie nie wiem, czy duży, otwarty świat był wiedźminowi koniecznie do szczęścia potrzebny skoro większość wiosek w W3 i tak niczemu nie służy, ba, nie tylko wiosek - Oxenfurt jest mocno ubogi w questy (ale ponoć ma być dodatek mu poświęcony), a w okolicach nilfgaardzkiego obozu to już w ogóle nie ma co robić, a na Skellige robi się mniej, niż by się można spodziewać po rozmiarze mapy. W2 jest co prawda krótki (krótszy od W1), ale można spokojnie przechodzić dwa razy, bo ścieżki Irowetha i Roche'a począwszy od aktu drugiego bardzo się od siebie różnią. W trzecim byłem wręcz zaskoczony ilu rzeczy które pamiętałem z pierwszego przechodzenia w ogóle nie ma, a działo się praktycznie zupełnie co innego poza samym finałem i kilkoma wątkmi (min. ten z bitwą upiorów). Kilka rzeczy co prawda irytowało (brak możliwości skakania, "sztywne" ścieżki), ale ogólnie grało mi się lepiej niż za pierwszym razem, a fabuła stanowi zgrabny wstęp do W3 i jest najbardziej "polityczna" za wszystkich trzech gier. No i na chwilę obecną stawiam tę grę powyżej jedynki. Tym, którzy przechodzili tylko raz, zdecydowanie polecam powtórkę i wybór drugiej ze ścieżek.

Odpowiedz
Gieferg, zaspoileruj mi ogólnie czy po bitwie KM i rozpoczęciu poszukiwań Loży w Novigradzie, główny wątek będzie mnie jeszcze rozsyłał po świecie, czy to już tylko intryga w Novigradzie i hop siup do lokacji z finalnym bossem? Bo zbliżam się już do levelu postaci, w którym Ty ukończyłeś grę i zastanawiam się czy mój quest log, nie daje mi małych sugestii co do "uprzątnięcia śmieci" i zajęciem się questami pobocznymi na Skellige, zanim będzie za pózno.

Odpowiedz

Odpowiedz
Jest moc. Dodany do gry oficjalny soundtrack to wstępniak. W plikach gry poukrywanych jest w bród zajebistych kawałków.

Odpowiedz
Zebrano to gdzieś do kupy?

Odpowiedz
Nie wiem tylko czy to wszystkie.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL_eztCDu33iFtgbVGHADQ6FI6mXkJpNhf

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsLIlQQwcQJFq_eHXvSUvzjDuedSMwHo9

Odpowiedz
Pytając czy ktoś to zebrał miałem na myśli bardziej poręczną formę ;)

Odpowiedz

Cytat:Jak zapewne wiecie, prace nad najnowszą łatką, oznaczoną numerem 1.07 są już na ukończeniu. Uaktualnienie wprowadzi szereg zmian, a do najważniejszych z nich można zaliczyć:

- Nowy, alternatywny (opcjonalny) tryb responsywności poruszania się Geralta

- Skrzynia dla gracza dostępna w różnych miejscach w grze. Lokacje skrzynki będą oznaczone na mapie.

- Materiały potrzebne do wytwarzania przedmiotów oraz składniki alchemii nie będą już miały wagi.

- Książki będą teraz umieszczane w specjalnej zakładce w ekwipunku, a pozycje przeczytane będą oznaczone graficznie.

- Cała masa poprawek dotyczących zadań głównych oraz pobocznych

- Rozmaite usprawnienia w zachowaniu konia

- Dodano kilka metod sortowania przedmiotów w ekwipunku

- Przepisy (alchemia oraz wytwarzanie przedmiotów) mogą być teraz przypinane, co będzie skutkowało odpowiednim zaznaczeniem potrzebnych do ich wykonania składników w panelu sklepu.

- Usprawnienia dotyczące wydajności (efekty wizualne, cut-sceny, rozgrywka)

Jako że wszyscy pracujemy nad tym, aby aktualizacja 1.07 została ukończona i wydana na czas, chcemy poinformować iż w tym tygodniu nie zostanie udostępnione darmowe DLC (nie martwcie się - bezpłatna zawartość powróci już w przyszłym tygodniu). Mamy nadzieję, że rozumiecie naszą decyzję. Zebraliśmy od Was mnóstwo sugestii i uwag na temat tego, co moglibyśmy poprawić i pragniemy zaimplementować tyle, ile będziemy mogli. Pełna lista zmian jaką przyniesie ze sobą patch 1.07 zostanie opublikowana w tym tygodniu. Więcej informacji na temat dokładnej publikacji łatki zostanie udostepnionych niebawem.

Odpowiedz
E, myslałem, że już skończyłeś a tu jakieś info o łatkach. Meh.

Odpowiedz
Bardzo fajne wideo, o tym dlaczego Witcher to klasyczne detektywistyczne noir:

Odpowiedz
Freecam w scenie w latarni - EXPLICIT CONTENT ;)

Odpowiedz
To ja nie wiem co on tam robił :)

http://kotaku.com/sadly-geralt-doesnt-have-a-penis-1707636628

Zmarnowali okazję na dobry ficzer do Hair Works.

Odpowiedz

Odpowiedz
http://sherlockholmeson.tumblr.com/post/120290216364/pentasassed-the-witcher-fancast-part-1-of-2

[Obrazek: tumblr_nb4l1nLRGE1qbz7kjo4_500.png]

:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon