05-09-2015, 02:07
|
Metal Gear Solid (seria)
|
|
Napiszcie ten spoiler w spoilerze (albo odeslijcie mnie, prosze, w jakies miejsce, gdzie jest ladnie opisany/nagrany), bo jestem ciekaw, co tam kojima wymyslil. :)
Whaaaaat?:) To jest wprawdzie totalnie MGS-owe, ale naciągane nawet jak na standardy tej serii. Ale tłumaczyłoby zmianę Haytera. Muszę zobaczyć, jak to rozegrali, bo trudno mi sobie wyobrazić pranie mózgu o takim zasięgu.:)
05-09-2015, 08:28
Nie grałem w poprzednie części więc ten spoiler na sucho wypada dla mnie jak streszczenie Mody na sukces :)
Ciągnie mnie do piątki, ale mam wątpliwości, bo patrząc na materiały z gry wygląda ona fajnie i chujowo zarazem, a miejsce akcji wygląda tak nudno, że spać się chce od samego patrzenia. 05-09-2015, 09:17 (05-09-2015, 09:17)Mierzwiak napisał(a): Nie grałem w poprzednie części więc ten spoiler na sucho wypada dla mnie jak streszczenie Mody na sukces :) Po gameplayach przypomina mi to "Far Cry 3" w TPP i mega jałowym settingu. Mój jedyny kontakt z tą franczyzą to "Metal Gear Rising", które może i jest jedną z najlepszych gier ostatnich lat, ale reprezentuje ona kompletnie inny gatunek :P Więc o ile V nie jest przyjazna dla nowych graczy, to lata mi ona koło dupy. 05-09-2015, 11:16 (05-09-2015, 08:20)Huntersky napisał(a):Pamietam, ze byly rozkminy co do tego medyka i jego głosu przy okazji Ground Zeroes. Liczylem na jakis ciekawszy, bardziej rozwalajacy mozg twist, ale spoko. Paradoksalnie, ma to nawet sens w kontekście świata Metal Geara i tego, ze Big Boss pojawia sie przeciez nawet pozniej w historii. 05-09-2015, 11:35
Satysfakcja z bezszelestnego podłożenia C4 w bazie wroga i ucieczka w śmigłowcu z Cwałem Walkirii w tle jest jednak bezcenna.
No i znalazłem pieska, z którym będę mógł niedługo jeździć na misje. :)
05-09-2015, 13:28
OK, oficjalnie - jeśli chodzi o gameplay to najlepsza skradanka od czasów Chaos Theory. Swoboda jest ogromna, możliwości szerokie i często idiotyczne (ale w jak najlepszym tego słowa znaczeniu) jak zwabianie strażników plakatem laski w bikini przyczepionym do kartonowego pudła.
Będę miał w bazie misia:
06-09-2015, 21:10
Najlepszą skradanką od czasu "Chaos Theory" jest "Splinter Cell: Blacklist". Tytuł udowadniający, że SC jest dalej królem gatunku. Od lat nie bawiłem się tak dobrze przy żadnej skradance. Aha, koniecznie na poziomie hard. Warto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 07-09-2015, 08:43
Najlepsza skradanka od czasów Chaos Theory to Mark of the Ninja :-P A tak serio, to w pełni popieram Tylera. Blacklist jest świetne, a swój prawdziwy potencjał ujawnia na wyższych poziomach trudności, zwłaszcza w misjach pobocznych. Do tego ma świetnego i - nie wiem, jak było po premierze - sprawnie działającego co-opa. Mimo dość pretekstowej, ale mieszczącej się w standardach tej serii, fabuły i pojawiających się kuriozalnych glitchy od czasu do czasu, jest to moja ulubiona część, obok Chaos Theory.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 07-09-2015, 13:13
Co to za heca z tym, że Konami wycięło ostatnio rozdział z gry, a prawdziwe zakończenie dołączyło tylko w bonusach edycji kolekcjonerskiej PS4?
09-09-2015, 07:29
Moja pierwsza misja asasynacji. Wyeliminować trzech rosyjskich oficerów w drodze na spotkanie w afgańskiej wiosce. Miałem info na temat ich planowanych tras dojazdu na miejsce spotkania i trochę czasu w zapasie, więc pomyślałem, że dobrze byłoby zastawić pułapkę przynajmniej na jednego z nich zanim dojedzie na miejsce, w którym pewnie będzie roić się od strażników.
Więc zrobiłem to co zrobiłby każdy normalny człowiek na moim miejscu i kazałem mojemu wierzchowcowi defekować na środek afgańskiej drogi, a sam czmychnąłem paręset metrów dalej i przyczaiłem się na skalnej półce. Minutę później, jeep wiozący jednego z oficerów przejechał po łanie, wpadł w poślizg i zjechał z trasy, a ja wykorzystałem zamieszanie i ściągnąłem cel za pomocą strzału snajperką w głowę. Kojima is a genre unto himself :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
09-09-2015, 17:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2015, 17:08 przez Proteus.)
Wczoraj dałem tyłka i gdy byłem w trakcie infiltracji, strażnicy odkryli mnie w środku bazy. Posypały się kule, krzyki po rosyjsku, eksplozje, jucha się lała, mój Snake prawie sczezł, a później pospadały nawet pociski artyleryjskie z nieba. Cudem udało mi się spierdolić z życiem wykonując przy tym cele misji, więc teoretycznie nie mam już tam po co wracać. Ale spieprzając stamtąd usłyszałem, że w jednym z pokoi była do wzięcia kaseta magnetofonowa z kawałkiem "Take on Me" od A-Ha. Tak więc teraz się dozbrajam, developuję w bazie ciężki sprzęt i wracam tam dziś wieczorem, tym razem przez główną bramę razem z drzwiami. Bo uwielbiam ten kawałek.
Co za gra :)
10-09-2015, 20:14
Jest coś niesamowitego w masakrze sowieckiej bazy w rytmie Take on Me albo innego ejtisowego popu. :)
10-09-2015, 22:25
Yep :)
Btw. jak często korzstacie z tranquilizer guna? Bo według mnie gra jest dużo przyjemniejsza gdy kombinuje się tak by używać go jak najmniej. Od czasów Guns of the Patriots to był jedyny element gejmpleju tej serii, który był odrobinę zbyt przegięty i niedopasowany do reszty. Na upartego można by używać głownie jego i jakoś by było. Szczególnie w Phantom Pain gdzie ograniczenia amunicji i tłumików nie są problemem, gdy ma się supply dropy. Ja sam po pierwszym okresie lekkiej niepewności wywołanej ogromem gry i jej możliwości, byłem trochę sztywny w moich akcjach, ale teraz po parunastu misjach osiągnąłem już poziom, w którym mogę swobodnie bawić się rozgrywką i kombinować na różne śmieszne sposoby. Dawno nie miałem takiej frajdy.
10-09-2015, 22:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2015, 22:51 przez Proteus.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Resident Evil (seria) | Snappik | 301 | 63,073 |
22-05-2026, 15:51 Ostatni post: shamar |
|
| Wiedźmin / The Witcher - seria | Gieferg | 1,137 | 183,733 |
20-05-2026, 19:41 Ostatni post: shamar |
|
| Tomb Raider (seria) | peju | 186 | 37,858 |
18-03-2026, 20:55 Ostatni post: Rudy102 |