ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach
Nowe Szczęki to bardzo fajny pomysł, jestem na tak.

Odpowiedz
(03-09-2015, 13:15)Juby napisał(a): Nowe Szczęki to bardzo fajny pomysł, jestem na tak.
Od czasu Szczęk powstało kilkadziesiąt jeśli nie kilkaset popłuczyn po tym filmie, nie wiem co to miałoby zmienić, że kolejny z nich miałby "Jaws" w tytule. Same shit.

Odpowiedz
Podejście mam jak zawsze: niech kręcą, będzie dobry film, to fajnie, będzie kupa, to nie obejrzę i zapomnę, że istnieje.

Odpowiedz
To, że wszystkie te popłuczyny miały niski budżet, albo w ogóle były filmami sraight-to-dvd. Chciałbym nowy KINOWY film o morderczym żarłaczu białym, który wyglądałby prawdziwie, jak tutaj:
http://www.youtube.com/watch?t=187&v=bL6hp8BKB24

[3:07]

Odpowiedz
Czyli chciałbyś po prostu popatrzeć sobie na CGI rekina.

Nie wiem po co, pomijam już, że film Spielberga - przynajmniej dla mnie - całkowicie wyczerpał temat.

Odpowiedz
Remake Ojca chrzestnego z Deppem w roli Vita Corleone

[Obrazek: 200.gif]

Odpowiedz
[Obrazek: 11514-animated_gifchat8etf.gif]

Dawno się tak nie uśmiałem. Nigdy nie przypuszczałem, że ktoś się porwie na remake takiego filmu. Oczywiście dalej uważam, że to nigdy nie powstanie.

Odpowiedz
Tam się Coppola wypowiada...

Aha... Czyli na prequel już nigdy nie ma szans...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Przecież to fake, chociaż angaż Deppa jako Vito brzmi prawdopodobnie (co nie znaczy, że rozsądnie), co ciekawe - on obecnie jest starszy niż Marlon był w momencie premiery jedynki. Ogólnie, to chciałbym zobaczyć ten remake (tyle ikonicznych ról do obsadzenia!), ale nie zapłaciłbym za to.

Odpowiedz
lipa, lipa straszna! Chcą zrobić remake, ale w sumie historia będzie taka sama, tyle że osadzona we współczesnym świecie. No kurwa mać - historia w Godfather opowiadała o zasadach, spójności, jedności, rodzinie - a nowoczesna mafia to za czym stoi? To będzie inna historia, a nie remake - po prostu pojadą na tytule i postaciach z niego. Decyzja słaba, jak całe te holly.
loading podpis...

Odpowiedz
Kto twierdzi, że będzie współczesność?

Odpowiedz
"For example, this remake is not set in the 1940’s but in 2016 and obviously there are going to be differences because of the era. "
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Tylko Copolla tego nigdy nie powiedział, a ktoś to sobie wymyślił. Remake jednego z najważniejszych filmów w historii, robiony przez reżysera oryginalnej wersji, a piszą o tym tylko portale, których nazwy pierwsze słyszę, ale strony wskazujące, że to fake.

Odpowiedz
Pewnie tak. Plus miesiąc temu pisali o remake'u Człowieka z blizną, z Leosiem :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Akurat remake "Scarface'a" to prawda. Jedynie angaż Leo to plota.

Odpowiedz
Scarface sam w sobie był remakiem i wyszedł na plus. Tylko, że był to film uwarunkowany polityczną zawieruchą, cholernie szczery i bezpardonowy. Nowa wersja byłaby na bank PG-13, wielkokorporacyjną kupą lub słabą Rką z CGI krwią i banalnymi dialogami odnoszącymi się do czego? Cyberterroryzmu? Dzisiaj nawet kokaina nikogo specjalnie nie interesuje, więc remake ma taki sens, jak druga dupa na łokciu.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tony Montana bedzie muslimem uzaleznionym od dopalaczy.

Odpowiedz
pakiecik. Nie wiem, czy były wspominane w zestawie 99 rimejków:

"Men in Black" od nowa.

http://www.filmweb.pl/news/%22Faceci+w+czerni%22+powr%C3%B3c%C4%85+do+kin+bez+Willa+Smitha-113644

"Egzorcysta" i inne

http://www.filmweb.pl/news/%22Egzorcysta%22%2C+%22Ace+Ventura%22%2C+%22Pierwsza+liga%22+z+rebootami-113647
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To nie rimejki tylko ponowne adaptacje.

Odpowiedz
Men in Black byłoby fajne, gdyby odeszli tylko i wyłącznie od kosmitów i zrobili film bliższy komiksowi.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon