Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
(11-12-2015, 23:44)MOLQ napisał(a):  
Bebop and Rocksteady, give me a break, ok, przyjme to ze mozna isc do kina z cola i z kukurydza w reku, ale nic wiecej, to jest profanacja, jak juz ktos zauwazyl kalka sceny z wozem w sniegu, a teraz mam wodospad i czolg, dziekuje i dobranoc, dlaczego ludzie z kmfu sie na to nabieraja? nie wiem?

Bacause original show was a such serious classic :). 

Odpowiedz
(11-12-2015, 23:26)Pelivaron napisał(a): Ani razu, w żadnym momencie nie miałem wrażenia, że Na'avi są żywymi istotami. A oglądałem to w IMAXie, zwykłym kinie i ze dwa razy na tv :)

[Obrazek: Neytiri.gif~original]
[Obrazek: NeytiriLook2.gif~original]
[Obrazek: tumblr_m91oc68jU41qgdz4ro5_500.gif]

^ W drugim gifie ujęcie jak Neytiri się odwraca. Perfekcja! I takich ujęć, gdzie nie potrafię stwierdzić, czy to co widzę jest CGI, czy bardzo zaawansowaną charakteryzacją/ makijażem, a może prawdziwym kosmitą (aż takie jest dobre!) w filmie jest sporo. Wiadomo, nie wszystkie, bo film nie kosztował $500 mln, nie mieli nieograniczonego czasu na postprodukcję, przez co niektóre ujęcia wyglądają słabiej, inne lepiej, ale Avatar pozamiatał swoimi efektami i postawił poprzeczkę dla przyszłych filmów bardzo wysoko.

Żółwie starają się przeskoczyć jedynie poprzeczkę ustawioną przez przyszłoroczne blockbustery, z okropnym CGI. :P

Odpowiedz
Juby, chce ci się?

Odpowiedz
Nie bardzo, ale po ostatniej powtórce Avatara zapomniałem wspomnieć jak zajebiste efekty ma ten film, a że nadarzyła się dobra okazja. ;)

Odpowiedz
Hm, oglądnąłem ten trailer i jest w tym fun. Na początku trochę zaleciało mi Transformerami i Avengersami i innym tałatajstwem, ale potem było zabawnie. Może i głupio, ale fajnie. Plus czy tylko mi się wydaje, że jednak trochę popracowali nad designem żółwi i wyglądają trochę mniej odstraszająco. Jakby mniej jak na sterydach wyglądają, i twarze i nosy jakby bardziej zaokrąglone? Może to tylko zwidy.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(13-12-2015, 01:11)Lawrence napisał(a): Jakby mniej jak na sterydach wyglądają, i twarze i nosy jakby bardziej zaokrąglone? Może to tylko zwidy.

Też miałem wrażenie, że wyglądają znacznie przyjaźniej.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Po prostu się przyzwyczailiscie ;)

Odpowiedz
Pierwsza część na blu na półce. Po trzech seansach - 8/10, druga zapowiada się jeszcze lepiej.

Tylko Fichtner w obsadzie mnie martwi, bo jego postać nie jest już do niczego potrzebna, a związanych z nim wątków lepiej by było nie ciągnąć, ale może to tylko cameo?

Odpowiedz
[Obrazek: simpsons-gifs-beer-dance.gif]

Odpowiedz
W ramach przygotowania do dwójki, która zapowiada się tak debilnie, że aż fajnie, będę jednak musiał obejrzeć jedynkę, ale bez procentów się nie obejdzie :)

Odpowiedz
W ramach przygotowań do dwójki obejrzę jedynkę po raz czwarty (i może piąty też).

A co do newsa:

Jaram się dalej, czekałem na film z tymi wszystkimi postaciami 25 lat :) Oby tylko utrzymali poziom.

Odpowiedz
Poziom dna + metr mułu ;)?

Odpowiedz
Jesli pierwszy film był dnem, to jak najbardziej mogą trzymać poziom dna, a będę się bawił lepiej niż na Star Warsach :)

Odpowiedz
[Obrazek: ceob.gif]

Odpowiedz
Bebob, Rocksteady i Kranga na dużym ekranie nigdy nie było. A więc jak ktoś wychował się na tej serii, to może to być wielkie przeżycie. I zawsze coś nowego jeżeli chodzi o dotychczasowe adaptacje.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zdjęcie jakichś zabawek

Gówno widać, ale można mieć przynajmniej rozeznanie w jakim kierunku poszli z designem Kranga - wcześniej wyciekły 3 różne concept-arty. No i wychodzi na to, że będzie zbliżony do tego:
Co do zwiastuna, to dla mnie wizualnie wygląda mniej Bayowato :/ Czyli trochę gorzej, bo tak.. nijako. Ale sceny walk chyba mniej chaotycznie nakręcone. Zawsze jakiś plusik.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Oj, w ciągu tych 40 sekundach, sporo pokazali, a więc niespodzianek w filmie nie będzie. Może i jest to sporo Fan Service jak na te 40 sekund, ale  w sumie czy nie na to fani czekali przez tyle lat?

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cartoon accurate Krang! Poszli na całość - Lovin' it already :)

Jeszcze tylko pełnego kostiumu Shreddera nie pokazali.

Odpowiedz
Znowu napierdalanka na dachu wieżowca? Ile o zakład, że wykorzystają jakieś sceny niedokończone z 1 :)

Odpowiedz
[Obrazek: tmnt2-dom-teaser-1-sht-raph-rev-170413.jpg]
[Obrazek: tmnt2-teaser-1-sht-mikey-170414.jpg]
[Obrazek: tmnt2-teaser-1-sht-donnie-170415.jpg]
[Obrazek: tmnt2-teaser-1-sht-leo-170416.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon