Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
Ależ ja mam dwupłytową edycję. Pożyczyłem od kumpla Heat na dwóch dvd, każda płyta zawiera połowę filmu :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Sana napisał(a):tego kwiatu to pół światu :mrgreen:
Szkoda że nie u mnie :?
Mush Room napisał(a):Ależ ja mam dwupłytową edycję. Pożyczyłem od kumpla Heat na dwóch dvd, każda płyta zawiera połowę filmu Uśmiech
Szczęśliwy Taką to ja też mam Język

Odpowiedz
News

Jeśli to okaże się prawdą to czeka nas wielki film Uśmiech

Odpowiedz
Rewelacyjnie! Byleby nie skończył jak "Collateral".

Odpowiedz
Co masz na myśli? :evil:

Odpowiedz
Żeby film nie "rozszedł się" pod koniec.

Odpowiedz
Dla kogo się rozszedł dla tego się rozszedł. Jedyne co mam do zarzucenia Zakładnikowi to Vincent nie strzelający od razu do Jady Smith i ona biegająca na końcu na wysokich obcasach. Poza tym PERFECT.

Odpowiedz
E tam. Zakladnik to swietny film, ale do perfekcji duzo mu brakuje.

Odpowiedz
Obejrzałem dzisiaj.

Niestety podobni ejak w przypadku Children of men po takiej dawce ochów i achów pod adresem tego filmu oczekiwania miałem bardzo wygórowane a sam film nie sprostał im do końca, choć jednak w sporym stopniu.

Film też specjalnei nei zaskakiwał, w zasadzie tylko jeden z bohaterów których spisałem na straty jednak przeżył (Kilmer), a końcówka była jakaś taka zupełnie zwyczajna i również do przewidzenia od samego początku (jakby ten drugi dostał kulkę to by dopiero było zakończenie 8) ).

O ile film oczywiście jest dobry, a nawet więcej niż dobry, to jednak jak dla mnie jest to kategoria filmów do których się za często nie wraca (coś jak Blade Runner, nawet w podobny sposób chwilami przynudza) więc własne DVD raczej mi potrzebne nie będzie.

Zagadka dla Mentala:
- jakie można znaleźc trzy elementy wspólne dla Heat i Transformers Baya? :twisted:

Moja ocena - 8/10

Odpowiedz
John Voight
strzelanina w mieście
brak ofiar wsrod cywili

Odpowiedz
sopko Mental , Gieferg przechodzi teraz ciężki okres negowania i potępiania wszystkiego ah ta DH 4.0 Unrated Uśmiech przejdzie mu Język

Odpowiedz
Cytat:a końcówka była jakaś taka zupełnie zwyczajna i również do przewidzenia od samego początku

to witaj w klubie. od początku wiedziałem, że padnie ten drugi. a po rozmowie w barze to było wręcz przesądzone. klasyczna sensacja to nie konkurs na najbardziej niesamowity twist w historii kina.

Odpowiedz
Cytat:John Voight
strzelanina w mieście
brak ofiar wsrod cywili

Zgadza się, ale prawdę mówiąc jeszcze coś sie znajdzie Oczko

Ale czy ten brak ofiar wśród cywili nie był absurdalny? 8)

Odpowiedz
Byłbym wdzięczny gdyby w temacie o Heat nie wspominano jednego z najgorszych filmów tego roku :?

Odpowiedz
Nie da się uniknąc porównań Język

Odpowiedz
Mówiłem o Mentalu.

Odpowiedz
Z cyklu "jaki to film?"

[Obrazek: zagadkaoe0.jpg]

Odpowiedz
Ojej! W Heat pojawiają się camaro i ciężarówka!!!

Pretty, fucking, great.

A wiesz co jest najlepsze? I w Heat i w TF akcja dzieje się w Los Angeles!!!!! No nie mogę!!!!!! Ludzie trzymajcie mnie bo to niesamowite i nieprawdopodobne!!!!!!!!!!!!!!! Samochody i LA!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaa!!!!

[Obrazek: heatre8.jpg]

Odpowiedz
A DeNiro był decepticonem-pretenderem 8)

http://en.wikipedia.org/wiki/Pretenders_(Transformers)

Cytat:A wiesz co jest najlepsze? I w Heat i w TF akcja dzieje się w Los Angeles!!

Cała masa nawiązań Szczęśliwy TF to prawie jak sequel Szczęśliwy

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Ale czy ten brak ofiar wśród cywili nie był absurdalny?

Gieferg ma oczywiście racje - brak ofiar wśród cywili w Heat jest czymś absurdalnym i nic tego nie zmieni. zwłaszcza w scenie przed marketem, kiedy to De Niro trzyma w jednej ręce karabin. broń wypluwa po łuku serie pocisków i cudownie omija panoszących sie w popłochu klientów.

prawda jest taka, że gdyby zrobić z tej strzelaniny pokaz realizmu, wszyscy bohaterowie musieliby paść trupem. kule z łatwością przechodzą przez karoserie, nie ma sensu ukrywać sie za samochodem, gdy ktoś strzela. i nie mowie tu o karabinie. żeby przebić karoserie wystarczy dowolny pistolet.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości