Ankieta: Jak oceniasz najnowszą część - "Dead Men Tell No Tales" aka "Salazar's Revenge"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Pirates of the Caribbean (2003-2017)
Jak już go wskrzesili, to właśnie głupio by było gdyby go zabrakło. Plus, jego relacja z Jackiem, to jedna z najlepszych rzeczy w tej serii.

Odpowiedz
(06-03-2016, 23:10)Mierzwiak napisał(a): Dlaczego?

Właśnie dlatego, że był "głównym złym" w 1 i zginął. Po co go 'wskrzeszają/wstawiają' do kolejnych części? Nie można się dać nowej, innej postaci?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W trzeciej i czwartej części Barbossa nie był głównym złym, więc z czym masz problem? Powróciła znana, lubiana przez widzów postać której relacja z resztą bohaterów została w stosunku do pierwszego filmu postawiona na głowie. To jest ciekawe i na pewno nie nudne, a już na pewno nie stwierdzę, że kolejny występ Barbossy jest nudny na podstawie... jednego zdjęcia.

Odpowiedz
Barbossa to akurat moja ulubiona postać w tej serii, a więc jego powrót mi nigdy nie przeszkadzał. Co najwyżej to co zrobiono z jego nogą w czwartej części, o której i tak wolę nie pamiętać.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
A przypomnisz co zrobiono? Bo oglądałem tylko raz (w kinie, w dniu premiery) i serio nie pamiętam. ;P

Odpowiedz
Dla tych co nie widzieli i nie chcą widzieć i wiedzieć:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrance, i co w tym takiego zlego? Taka noga jest chyba mega w stylu piratow ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Ten klip przypomniał mi, jak szara, mdła, nudna była ta część, i jak bardzo do tych akcji na pół gwizdka nie pasował energiczny motyw przewodni. To bez kitu wygląda jak polski film.

Odpowiedz
W tej scenie i tak mnie zawsze najbardziej zabijał Jack chowający się za stołem na samym końcu - a to dopiero początek filmu.

Odpowiedz
(07-03-2016, 11:51)Lawrence napisał(a): Barbossa to akurat moja ulubiona postać w tej serii, a więc jego powrót mi nigdy nie przeszkadzał. Co najwyżej to co zrobiono z jego nogą w czwartej części, o której i tak wolę nie pamiętać.

Moja też i bez niego nie oglądam. Tylko że na tej udostępnionej focie dalej wygląda jak w czwartej części, a przecież na końcu
No i gdzie jest Jack the monkey, do cholery.

Odpowiedz
Powtórka trylogii wyjątkowo udana.

Jedynka - świetnie skrojone kino przygodowe, praktycznie idealne, choć trochę zbyt przygaszone wizualnie. 9+/10

Dwójka - ależ ten film wygląda! Kostiumy, scenografie, kolorystyka - no po prostu cud świata. Davey Jones robi wrażenie do dziś, tak jakością wykonania, jak i charakterem. W ogóle ta seria ma fenomenalnych bad guyów: Barbossa i Norrington w jedynce, Beckett i Jones w dwójce i trójce. Dwójka jest chyba moją ulubioną częścią, baj de łej. Najwięcej w niej lekkiej, przyjemnej przygody. 10/10

Trójka - im więcej razy ją oglądam, tym bardziej ją lubię. "Pirate lords" już mi w sumie nie przeszkadzają, tak samo jak i Calypso. Sam film jest jednak przegadany, mało w nim przygody i brakuje "dobrej" postaci. Nagle każdy działa z samolubnych pobudek i jest gnojem wobec innych. Innymi słowy: każdy jest zdradzieckim cwaniakiem, którą to rolę powinien pełnić tylko Sparrow.

Wkurza mnie też montowanie dialogów jak scen akcji, które utrudnia zrozumienie, co się dzieje. Tak jakby zorientowali się: kurde, mało tu akcji - i postanowili zwykłą, spokojną scenę zmontować "dynamicznie".

Mimo wszystko trójka to najlepiej wyglądający film przygodowy ever (ilością detali w kostiumach i scenografii konkuruje tylko z LOTRem), a końcowa akcja wynagradza wszelkie niedostatki. 8/10

Boję się powtórki części czwartej.

Odpowiedz
A po co chcesz ją właściwie powtarzać? Dla tych 90 sekund ładnych widoków, które można tam znaleźć?

Cytat:Mimo wszystko trójka to najlepiej wyglądający film przygodowy ever

Nawet bym się nie spierał, bo wygląda rewelacyjnie, z kolei czwórka to ten najgorzej wyglądający.

Odpowiedz
Chcę dać czwórce drugą szansę - widziałem tylko raz, już nic z niej nie pamiętam. Może ten miliard w box office ma jakieś uzasadnienie.

Odpowiedz
Ma. "Piraci z karaibów" w tytule i Jack Sparrow w roli głównego bohatera.
No i film chyba lepiej trafia do dzieci niż dwa poprzednie (na pewno bardziej niż trzeci), fabuła jest absolutnie prostacka. Na dodatek nikt się nie wdaje w wyjaśnianie czegokolwiek. Wszystko jest "bo tak i chooy". Zdaje się, że sam o tym pisałeś po pierwszym seansie.

Odpowiedz
Powtarzałem sobie jakiś czas temu trylogię (9, 10, 10), nie mam nic nowego do dodania.

Czwórka dla mnie nie istnieje, może i kiedyś ją powtórzę, ale bardzo, bardzo nie mam na to ochoty. Ostatnio widziałem tego kilka minut w tv i przypomniało mi się jakim jest dennym, paskudnym kupsztalem.

Odpowiedz
Film jako kontynuacja i część franczyzy, w bezpośrednim porównywaniu z poprzednikami faktycznie wypada cienko, ale to dalej, przynajmniej dla mnie, jest to całkiem udana przygodówka.

A poprzedniki to dla mnie 10, 10 i 9 w drodze do 10 :) Genialna seria, kompletnie nie ogarniam uniwersalnego bólu dupy wokół 2 i 3 części.

Odpowiedz
Zbyt skomplikowana fabuła dla prostych umysłów, I suppose.
Często spotykałem się z opiniami, że czwórka jest lepsza niż 2 i 3. Po tym rozpoznaję ludzi, z którymi nie ma sensu dyskutować o filmach :)

Jak dla mnie 2 i 3 > 1 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4

Cytat: ale to dalej, przynajmniej dla mnie, jest to całkiem udana przygodówka

Może mógłbym tak powiedzieć, gdyby to był teatr telewizji. Ale że to, wbrew pozorom, film za grube miliony...

Odpowiedz
No shit, Sherlock! ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(05-06-2016, 19:07)Phil napisał(a): Zauważyliście, że Orlando Bloom wróci do serii po dziesięcioletniej przerwie? Akurat kiedy jego postać będzie mogła pojawić się na lądzie :).
Patrząc na obecny stan jego kariery, nie zdziwiłbym się, jeśli by się okazało, że w prawdziwym życiu też był objęty jakąś dziesięcioletnią klatwą, nie pozwalającą mu grać w (dobrych) filmach. :)

Odpowiedz
Niepotwierdzone ploty mówią jakoby Penélope Cruz miała powrócić w 5 części.

A ze starszym newsów, to Paul McCartney ma zaliczyć małą rólkę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon