Ankieta: Czy prowadzisz list
TAK
NIE
[Wyniki ankiety]

Lista obejrzanych filmów
10 filmów tygodniowo to wcale nie jest tak dużo. Sam kiedyś tyle oglądałem, a bywało, że nawet więcej, a jakoś nie czułem, że nie mam życia. Ale swego czasu znałem ludzi z Filmwebu, którzy potrafili obejrzeć po 4-5 filmów DZIENNIE i jeszcze klepać do nich recenzje. :) Żarty o oglądaniu z kibla w trakcie jedzenia były wtedy całkiem na miejscu.

Odpowiedz
4 dziennie ;o Zakładając, że spali 8h i pracowali kolejne 8h, to pozostałe 8h dnia poświęcali całkowicie na filmy :D Masakra ;O
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Cytat:10 filmów tygodniowo to wcale nie jest tak dużo.

Jak 3-4 obejrzę to jest dobrze. Nieczęsto się udaje.

Odpowiedz
W technikum potrafiłem katować nawet 3-4 filmy dziennie (oczywiście nie każdego dnia). Teraz, kiedy pracuję, mam dziewczynę, itd. jest dużo trudniej znaleźć czas, nawet jeśli ma się chęci i filmy na dysku. ;) W sierpniu obejrzałem zaledwie 8 filmów!!

Na filmwebie (jedyna lista obejrzanych filmów jaką prowadzę, mam konto od 9 lat) ocenionych: 1861 tytułów (w tym filmy dokumentalne i krótkie metraże), ale byłoby tego więcej gdybym przy założeniu konta ocenił więcej filmów, które oglądałem. A tak, np. nie mam ocenionego żadnego filmu z Louis de Funèsem, choć widziałem w dzieciństwie wszystkie Żandarmy, Fantomasy, Oscara i zawieszonych na drzewie (teraz praktycznie nic z nich nie pamiętam, więc nie oceniam). Podejrzewam, że gdybym kiedyś się skupił, przeczesał internet w poszukiwaniu tytułów i pozaznaczał, to przeszłoby 1900. Biorąc pod uwagę ile nowości oglądam rocznie i ile powtórek lubianych filmów zaliczam, dwa tysiące przekroczę pewnie nie wcześniej niż w 2018 roku. Ale jakoś mnie to nie boli, bo nigdy nie interesowała mnie ilość obejrzanych filmów, a to jakie filmy oglądałem.

Odpowiedz
Pamiętam, że w 2010 albo w 2011 postanowiłem nadrobić dużo filmowych zaległości. Klasyki, filmy kultowe, ale taże mega znane blockbustery jak "Piraci z karaibów". Obejrzałem wtedy 500 filmów w rok ;O Ale to był tylko jeden taki intensywny filmowy rok w moim życiu, ostatnimi laty się "uspokoiłem" : ) Zwłaszcza, że czasu mało :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Mój wynik w FW to 2556 i bardzo wolno rośnie. W czasach gdy człowiek zaczynał się interesować kinem to łykało się 3-4 dziennie a teraz to trudno w roku znaleźć tyle nieznanych i interesujących. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(01-09-2016, 20:31)Juby napisał(a): Teraz, kiedy pracuję, mam dziewczynę

Prawie ci się udało nas nabrać
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie wierzysz że ma pracę i dziewczynę? A o sutenerstwie słyszał? Da się połączyć pożyteczne z przyjemnym czy odwrotnie... ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(02-09-2016, 03:27)Mefisto napisał(a): Prawie ci się udało nas nabrać

@SonnyCrockett - ładny wynik. A ile ocen skrajnych?

@szopman - 500 filmów w rok to jeszcze nic. Mój młodszy brat nołlajfił tak, że kiedyś go wyliczyłem na blisko 700! W samym styczniu, kiedy miał skręconą nogę, a później ferie, wyliczyłem go na ponad pięćdziesiąt (już nie pamiętam dokładnie ile, chyba 59), a w lutym kolejne trzydzieści-parę. ;)

Odpowiedz
Z drugiej strony, przy skręconej nodze to pewnie i tak nie miał nic lepszego do roboty ; )

Fajnie, że twój brat też jest kinomanem, pewnie macie w domu o czym dyskutować.

Odpowiedz
W 2014 roku obejrzałem 486 filmów. W tym mam na razie 102, pewnie nawet do 150 nie dolecę ;(
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ja mam taką zasadę, że w wolny dzień moge obejrzeć do 3 filmów maks. Zawsze i nigdy więcej. W dni gdy chodze do pracy to tylko 1, czasami 2. I nigdy nie odczuwam zmęczenia, zawsze mam co oglądać. Tworzę sobie na bieżąco listę z filmami do obejrzenia, i nigdy nie moge jej skończyć, zawsze coś przybywa.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(02-09-2016, 11:24)Juby napisał(a): @SonnyCrockett - ładny wynik. A ile ocen skrajnych?

Średnia ocen 6.19
21 filmów dostało 1
44 ma u mnie 10

Odpowiedz
U mnie to wygląda tak:
średnia ocen: 6.6
Najwięcej wystawiłem siódemek (490).

1/10 wystawiłem tylko raz - przy filmie "RajUstopy". 10/10 mają u mnie tylko epizody IV-VI SW i serial "Breaking Bad". Może po kolejnym seansie "Świętych z Bostonu" dam temu filmowi też 10/10. Dwójkę ma u mnie zaledwie 14 filmów, m.in. Dzień Niepodległości :)
Dziewiątki rzadko wystawiam (raptem 48 takich ocen). Średnio 3-4 filmy rocznie otrzymują ode mnie taką ocenę, w 2016 zaszczyt ten przypadł "Róży", "Dotykowi zła" Wellesa oraz "Atlasowi chmur".

Odpowiedz
To jak już każdy dodaje ten wynik z filmwebu pochwale się też swoim: 3007 wliczając w to kilka ocenionych gier i seriali, z pewnością któryś tytułow nie mam ocenionych więc dodając to licze sobie że obejrzałem jak dotąd ponad 3000 filmów w życiu :)

Odpowiedz
(02-09-2016, 14:29)Pitero napisał(a): To jak już każdy dodaje ten wynik z filmwebu pochwale się też swoim: 3007 wliczając w to kilka ocenionych gier i seriali

To po cholerę podajesz taką liczbę? Nie mogłeś sprawdzić (zajęłoby to z 5 sekund) tylko ocenione FILMY? :P

Odpowiedz
A ja wkleję obrazek w takim razie.

Odpowiedz
(02-09-2016, 15:48)Juby napisał(a):
(02-09-2016, 14:29)Pitero napisał(a): To jak już każdy dodaje ten wynik z filmwebu pochwale się też swoim: 3007 wliczając w to kilka ocenionych gier i seriali

To po cholerę podajesz taką liczbę? Nie mogłeś sprawdzić (zajęłoby to z 5 sekund) tylko ocenione FILMY? :P

Poprawka. Sprawdziłem jeszcze raz profil na filmwebie. Chodzi jednak o same filmy nie włączając seriali i gier :P

Odpowiedz
Pelivaron napisał(a):W 2014 roku obejrzałem 486 filmów

Oo, jak dla mnie sporo, mój rekord to 388 w 2013.

Odpowiedz
To ja też się pochwalę. Aktualnie na liście mam 2560. Od ostatniego posta z 2012 przybyło 597 filmów czyli jak na 4 lata to raczej niewiele. W sumie wynika to jak podejrzewam z faktu, że powstaje dużo ciekawych seriali i na co dzień wolę jednak krótszą formułę pojedynczego odcinka niż oglądanie całego filmu. Filmy raczej oglądam tylko w weekendy, a i to nie zawsze.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon