Na co do kina w 2017
(31-12-2016, 14:04)Danus napisał(a): Transformers The Last Knight
Pytanko - oglądałem tylko "jedynkę" w całości, w kinie (nawet ok, na pewno w targecie wiekowym <15 lat robił ten film robotę do jakiej został stworzony) - czy w tych kolejnych częściach (trzech? czterech?) mamy do czynienia z jakimś "trendem jakościowym"? Czy np. ostatnia część jest lepsza niż przedostatnia? Dwa - czy te filmy opowiadają jakiś jeden, ciągły wątek fabularny czy można je traktować jako oddzielne historie? Pytam tu bo wątek o T. jest zbyt obszerny.

Odpowiedz
Generalnie trend jest spadkowy. Czworka to najgorsze gowno jakie splodzil Bay w tej serii, trojka to skok jakosciowy wzgledem slabej czesci drugiej.

Jesli chodzi o fabule to niby jest jakis ciag i te same postacie przez trzy filmy, ale kazdy nastepny film przeczy poprzednikom i tak dalej glupota za glupota. Trzecia czesc niby jest bezposrednia kontynuacja, jednak jak to zwykle bywa w tej serii przeczy temu co bylo wczesniej, ale ma nowych bohaterow.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Pytam tu bo wątek o T. jest zbyt obszerny.

I to w jakiś sposób sprawia, że trudniej w nim napisać pytanie? Und3r logic FTW

Cytat:czy w tych kolejnych częściach (trzech? czterech?) mamy do czynienia z jakimś "trendem jakościowym"?

KAŻDA kolejna jest gorsza od poprzedniej. Tak, trójka od dwójki też, głównie ze względu na absurdalne rozłożenie scen akcji w trójce (w pierwszej połowie filmu nic się nie dzieje, w drugiej napierdalają się non-stop). Klozetowy humor w 2 i 3 jest na zbliżonym poziomie, w 4 trochę lepiej, ale tam jest masa innych zbędnych rzeczy (szczególnie wszystkie elementy made in China) i znowu za dużo rozwałki, która przynudza.

Cytat:Trzecia czesc niby jest bezposrednia kontynuacja, jednak jak to zwykle bywa w tej serii przeczy temu co bylo wczesniej, ale ma nowych bohaterow.

Czwarta, nie trzecia.

Cytat:Dwa - czy te filmy opowiadają jakiś jeden, ciągły wątek fabularny

Owszem. Dośc nieskładny (bo nie przemyslany od początku, tylko ciągle się dorzuca nowe elementy, które średnio pasują do reszty) ale i tak bardziej sie to trzyma kupy niż X-Men. 1-3 są powiązane fabułą i postaciami, czwórka też, ale ma już nowe postacie ludzkie. Piątka ma być kontynuacją czwórki, z tym, że wracają też niektórzy bohaterowie z wcześniejszych części.

Odpowiedz
(31-12-2016, 18:42)Gieferg napisał(a): I to w jakiś sposób sprawia, że trudniej w nim napisać pytanie?  Und3r logic FTW
Nie, to sprawia, że gdy pytam w odniesieniu do potencjalnej wizyty w kinie, to najlepiej mi zapytać kogoś, kto właśnie to rozważa, zamiast pisać w wątku o T. Zresztą otrzymałem dokładnie tego rodzaju odpowiedź jakiej oczekiwałem.

Odpowiedz
Z r/movies taka lista + więcej w komentarzach. Ogólnie mizeria...

https://www.reddit.com/r/movies/comments/5mdz11/your_sequelfree_superheroless_guide_to_2017_movies/

Odpowiedz
https://naekranie.pl/aktualnosci/nowy-film-tworcy-drzewa-zycia-znamy-date-premiery-szczegoly-filmu-1549662

Nowe wieści na temat filmu Malicka, opis, obsada i zmieniony tytuł.

Odpowiedz
(01-01-2017, 01:05)und3r napisał(a):
(31-12-2016, 18:42)Gieferg napisał(a): I to w jakiś sposób sprawia, że trudniej w nim napisać pytanie?  Und3r logic FTW
Nie, to sprawia, że gdy pytam w odniesieniu do potencjalnej wizyty w kinie, to najlepiej mi zapytać kogoś, kto właśnie to rozważa, zamiast pisać w wątku o T. Zresztą otrzymałem dokładnie tego rodzaju odpowiedź jakiej oczekiwałem.

Bo w wątku o Transformers są sami ludzie, którzy wizyty w kinie na Transformers nie biorą nawet pod uwagę. Like I said - Und3r logic FTW :)

Odpowiedz
Jak to nie biorą? Napisałem, że pójdę do kina jeśli czas trwania filmu będzie krótszy niż 140 minut, a recenzje pozytywne. Za dużo wymagam? :)

Odpowiedz
(07-01-2017, 19:51)Gieferg napisał(a): Bo w wątku o Transformers są sami ludzie, którzy wizyty w kinie na Transformers nie biorą nawet pod uwagę. Like I said - Und3r logic FTW :)
W wątku "na co do kina w 2017" gość pisze, że planuje na nowe Transformery. Osobiście nawet nie wiedząc, że mają być nowe Transformery pytam (również w kontekście ewentualnego obczajenia bez oglądania poprzednich sequeli, bo wyjątkowo kiepsko się rok zapowiada, więc chwytam się wszystkiego, co może teoretycznie uzasadniać kino), czy te plany podyktowane są jakimś pozytywnym trendem jakościowym w serii czy coś. Dostaję zwięzłą odpowiedź od pytanego (nie tylko zresztą). No totalny brak logiki z mojej strony, kajam się. Logicznym też znajduję, że odczuwasz potrzebę dowalenia się nawet do prostego pytania, na które dostałem od razu odpowiedź.

Odpowiedz

Stuckmann i TheFlickPic przedstawili swoją listą najbardziej oczekiwanych filmów 2017. Sporo bzdurek, ale fajnie mówią o BR (jakbym siebie słyszał, też przywołują Eberta) i zwrócili fajną uwagę na to jak zapowiada się Spider-Man.

Odpowiedz
A jak się zapowiadfa? Bo szkoda mi na kolesi 15 minut.

Odpowiedz
Udało zesrało.

Jak dla mnie to raczej rok rozczarowan, wszystko co miało być zajebiste jest co najwyżej dobre, a co miało być średnie jest średnie; Alien Covenant - 6/10, Logan - 7/10, Strażnicy - 7/10, na Konga się nawet nie wybrałem i chyba tylko F&F 8 mógłbym ocenę podciągnąc na 8.

Mam wrażenie, że najlepszym tegorocznym filmem na jakim byłem w kinie była "Sztuka kochania" (byłem w tym roku na Rogue One, które byłoby najlepsze, ale to zeszłoroczny film). No i na razie nie było nic co miałbym ochotę nazwać filmem roku, no ale liczę na to, że jeszcze coś takiego będzie bo parę premier zostało...

Idę jeszcze na PotC, Transformers, Wonder Woman, Spider-Mana, Blade Runnera (choć po ostatnim zwiastunie zwątpiłem), Thora i być może JL, ale tu jest spora szansa, że odpuszczę.

Odpowiedz
Hehe, Phil, dobry żart z tymi Twoimi ocenami :D Jeszcze rozumiem Logana i Strażników, ale 8 dla nowego Konga i Aliena? To ile u Ciebie ma pierwszy Alien? Zachowując skalę, to chyba 14/10 ;)

(18-05-2017, 12:42)Gieferg napisał(a): Mam wrażenie, że najlepszym tegorocznym filmem na jakim byłem w kinie była "Sztuka kochania"
U mnie póki co na pierwszym miejscu Sztuka kochania, drugi Get Out, na trzecim Logan.

Odpowiedz
"Logan" i "FF8" rozczarowali, "Alien" i "Ghost in the Shell" były dokładnie taki jakie spodziewałem się że będą, czyli ok ale bez szału. Jako pozytywne niespodzianki mogę zaliczyć "Get Out" oraz "Power Rangers". "Split" przez większość czasu też pozytywnie.

Na chwilę obecną, to dla mnie "Kong" "GotGv2" oraz "John Wick 2" w pełni dostarczyli.

Odpowiedz
Niebywałe jak roku na rok coraz łatwiej o zaspokojenie widzów. Za kilka lat 12/10 pewnie będą dostawać kolejne Transformersy.

Odpowiedz
(18-05-2017, 12:15)Phil napisał(a): Cholera, to może być TEN, obiecywany od lat, piękny rok dla amerykańskiego kina rozrywkowego/geekowskiego - Logan (9/10), Kong: Skull Island (8/10), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (10/10), Alien: Covenant (8/10). A najlepsze jeszcze, mam nadzieję, przed nami skoro nawet Scottowi się udało :).

Żeś człek szalony. :D

Nie wystawiłem żadnej dychy od... bardzo, bardzo dawna. Nawet dziewiątek jak na lekarstwo. Wg twojej listy, u mnie:
- Logan - naciągane 8/10
- Kong: Skull Island - 6/10
- GotG2 - 7/10
- Alien: Comedia maks. 4/10 (chyba jednak 3) i kandydat to tytułu gniota roku. Rozczarowania nie, bo spodziewałem się, że Scott znowu to spieprzy.

A wracając do tematu, póki co, byłem w tym roku sześć razy w kinie, a poniżej lista pewnych dla mnie seansów w kolejnych 7+ miesiącach.
- Piraci z Karaibów 5
- Wonder Woman
- Baywach
- Dunkierka
- Bodyguard Zawodowiec
- Blade Runner 2049
- Thor: Ragnarok
- Liga Sprawiedliwości
- Ostatni Jedi

Z kartą multisport mam podobno możliwość dostania dwóch darmowych biletów w lipcu i dwóch w sierpniu, więc może jeszcze o coś zahaczę. W grę na pewno wchodzi Baby Driver Wrighta, Valeriana Bessona, może nowa Planeta Małp? Nie wykluczam też wyjścia w pustym wrześniu na drugiego Kingsmana. No i pewniakiem będzie T2 w 3D jeśli wypuszczą go w Polsce. Jeśli nie - i tak będę się starał go obejrzeć, Berlin nie jest tak daleko. :)

Odpowiedz
U mnie jak na razie 11 seansów:

Paterson 7/10
A Monster Calls 8/10
La La Land 9/10
Manchester By The Sea 9/10
Split 7/10
Logan x2- 9/10
Trainspotting II 6/10
Kong: Skull Island 5/10
Guardians Of The Galaxy vol. II 6/10
Alien: Covenant 3/10

Dalszych pewniaków jak na razie 9:

Wonder Woman
Baby Driver
Spider-Man: Homecoming
It
Blade Runner 2049
Thor: Ragnarok
Mother
Justice League
Star Wars: The Last Jedi

Odpowiedz
Głównie bylem na filmach z zeszlego roku, choć generalnie średnio z czasem na kino. W weekend powinni dojść jednak Strażnicy lub ewentualnie coś innego. No i Logana obejrze bo do kina nie dalem rady iść.

Jeśli chodzi o reszte roku to pewniakami w kinie choćby się wojna atomowa zaczęła sa:
"Wonder Woman"
"Piraci 5"
"Transformers 5"
"Dunkierka"
"Wojna o Planete Małp"
"Valerian"
"The Dark Tower"
"Kingsman 2"
"Blade Runner 2049"
"Justice League"
"Mother"
"Star Wars The Last Jedi"
"Thor:Ragnarok"

Odpowiedz
W tym roku widziałem w kinie:

Przełęcz ocalonych 9/10
Milczenie 9/10
La La Land 8/10
Strażnicy Galaktyki vol. 2 7/10
Logan 8/10
Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej 7/10
LEGO BATMAN: FILM 7/10
Szybcy i wściekli 8 7/10
Uciekaj! 7/10
Dzieciak rządzi 6/10
Kong: Wyspa Czaszki 6/10
Obcy: Przymierze 6/10
Assassin's Creed 3/10
Sing 7/10
Split 7/10
Jackie 7/10

16 seansów już :) Nie jest źle. A sezon letni to na pewno kilkanaście tytułów. Za tydzień startujemy z Piratami :) Później Wonder Woman, Mumia, Baywatch, Auta 3, Transformers: Ostatni Rycerz, Gru, Dru i Minionki, Baby Driver, Spider-Man: Homecoming, Dunkierka, Wojna o planetę małp, Valerian i miasto tysiąca planet, Kingsman: Złoty krąg, Blade Runner 2049, Thor: Ragnarok, Liga Sprawiedliwości, Coco, Gwiezdne wojny: ostatni Jedi i Paddington 2 :)

Jeśli wszystko pójdzie ok bedę miał 34 seanse.

Może wybiorę się jeszcze na: Król Artur, Atomic Blonde, Mroczna wieża, The Hitman's Bodyguard, It, Botoks, Lego Ninjago, The Snowman, Mother! i Morderstwo w Orient Expressie :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(18-05-2017, 12:15)Phil napisał(a): Cholera, to może być TEN, obiecywany od lat, piękny rok dla amerykańskiego kina rozrywkowego/geekowskiego

Jak dla mnie produkcje z 2017 to na razie samo pasmo nieszczęść i podręcznikowy przykład przeciętności.

Obcy - 4*
GitS - 4
Kong - 4
Logan -    4    7 :P (tylko on się broni, choć zapowiadał się znacznie lepiej)

*w gwoli ścisłości, moja skala ocen zaczyna się od 3. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon