Vlogi filmowe
(14-04-2018, 22:42)Szaman napisał(a): O a w paru miejscach czytałem, że rzucił etat grafika, tymczasem na filmiku wygląda to na jakąś fabrykę. W komentarzach ktoś donosi, że to fabryka samochodów. Trochę mu jednak ten żart nie wyszedł, bo większość na stołówce ma go zupełnie w dupie :)

Na jednym konwencie wspominał, że przy tworzenia Nostalgia Critic pracował na nocnej zmianie w jakiejś fabryce jako woźny, gdzie jakiś kutafon udupiał współpracowników, co nawet szefostwo widziało, że coś jest nie tak. I to stąd pochodzi ten filmik.  

Odpowiedz
A tak z ciekawości, wiesz może czym na co dzień zajmuje się Brad Jones? Bo jeśli utrzymuje się ze snobowania to ma lepszą robotę niż opiekun rafy koralowej.

Odpowiedz
Aż takiej wiedzy na temat innych producentów CA nie mam i poza nielicznymi recenzjami Snoba nie oglądałem.

Odpowiedz
Wydawało mi się, że Angry Joe to był bliski kolega NC. Swoją drogą NC był naprawdę dobry, kiedy był tylko on i kamera + jakieś animacje. Później kiedy zaczęli się bawić w inscenizacje przestało być już tak dobrze.

Odpowiedz
Tak z ciekawości, macie jakieś konkretne recki NC, które zapadły Wam w pamięć i które możecie polecić?
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
The Room oraz Batman i Robin.

Odpowiedz
The Room, Jingle all the way, It z Currym, Batman i Robin, Alex sam w domu (Sam w domu po raz trzeci), 11 dobrych rzeczy w Prequel Trilogy, Najgorszy film świąteczny, wywiady z Gregiem Sestero i Tommym Wiseau (btw. Tommy blokował reckę The Room powołując się na prawa autorskie), Dziedzic Maski, animowany Titanic.

Pewnie zapomniałem parę tytułów. Cokolwiek by nie wypłynęło z Dougiem, NC to początek mojego poznania się z recenzjami i dzięki niemu poznałem wiele głupich filmów, a przede wszystkim "The Room" i Tommiego. Na fejsie ostatnio mi się wyświetliło jak w szóstej klasie SP wstawiłem reckę Świątecznej Gorączki z podpisem, że jest o wiele lepszy od Niekrytego Krytyka.

No i czasami spoglądam też na prywatne opinie, pamiętam jak zaniepokoiły mnie jego słowa o TDKR, po premierze nie rozumiałem zarzutów, a jak hype opadł... no cóż.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No i recka Rogue One, ale to w sporej mierze zasluga Stuckmanna jako Krennica

Odpowiedz
Mnie zawsze śmieszy Jack Frost.

Odpowiedz
Poza tymi wspomnianymi to jeszcze "Magiczny miecz", "Grinch", "Foodfight", "Dziedzic Maski", "Garbage Pail Kids", "Moulin Rouge" czy obydwa TOP-y spieprzeń.

Odpowiedz
Najlepszy to jest cykl z reklamami. No i recka "Star Wars: Holiday Special" co święta :P

Nostalgia Critica warto oglądać od początku, by ogarniać powracające żarty (Santa Christ :P). Chociaż większość crossoverów najlepiej pominąć, bo to najczęściej cringefest (chyba jako tako sprawdzały się tylko te z Nostalgia Chick, AVGN i Linkarą). No i broń boże oglądać te rocznicowe "filmy".

Po "zmartwychwstaniu" Critica wypadało to już różnie. O ile przez ostatni rok, nawet zaczął powracać do formy, tak był taki okres, że jego video były kompletnie nieoglądalne (recki "Upiora w operze" nie zdołałem obejrzeć).

Odpowiedz
Jak mogłem zapomnieć o "Holiday Special"...
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Na szybko - "Neverending Story 2 & 3" (cały cykl chujowych sequeli), "Commando" (piosenka o Arnoldzie), "Mortal Kombat 2", "Quest for Camelot", wszelkie recki cisnące po animacjach z lat 90./80., crossover z AVGN omawiający gówianą trasę koncertową Żółwi Ninja (oraz wspólna recka TMNT od Baya, gdzie amatorszczyzna NC pasowała do tematu), "Power Rangers Turbo".

Po zmartwychwstaniu Critica już nie był tym samym i poza niektórymi reckami fajniej jest oglądać z tego okresu jego prywatne recenzje, vlogi czy wspólne pogadanki z bratem ("Real Thoughst").

Przede wszystkim okropna realizacja - pamiętam jak przy ogłaszaniu Demo Reel powiedział, że jest zakupione studio i sądziłem, że będą sie rozwijać technicznie jak Smosh chociażby. A tutaj padł ofiarą swego częstego zarzutu do filmowców - nadużywanie green screena i widoczne CGI (w dodatku słabej jakości). Przegięciem tego było, kiedy w jednej recenzji wykorzystał CGI psa. Jakby nie można było wziąć od jakiegoś znajomego prawdziwego kundla. Przez to ciskając Hollywood za CGI i chwaląc, że "is really there!" wychodzi na hipokrytę.

Do tego doszły naprawdę słabe halloweenowe kostiumy, które z początków kariery były do przełknięcia, ale w obecnym okresie uwydatniają amatorszczyznę (do recenzji Martixów Doug spokojnie zgolić bródkę do roli agenta Smitha, zwłaszcza fizys miał odpowiedni), a także powierzanie zbyt wielu ról (Doug był kiepskim wyborem na rolę Batmana i Michaela Baya).

Cytat:No i broń boże oglądać te rocznicowe "filmy".

Byłyby do przebolenia, gdyby podchodzili do tego jak do zgrywy i okazji do spotkania się kumpli. Dlatego ten pierwszy rocznicowy filmik, gdzie napierdalają się w Chicago z AVGN jest oglądalny, bo nie udaje tym czym nie jest ("To Boldly Flee"... ekhm...)    

Odpowiedz
(14-04-2018, 22:19)Kryst_007 napisał(a): Zaglądał ktoś na prywatnego FB Walkera? Widać, że Ci którzy odeszli z Channel Awesome nawet usunęli Douga ze znajomych na dobre - Lewis Lovhaug, Noah Antwiler, Joe Vargas... jedynie wiernie Brad Jones pozostał.

Wczoraj spojrzałem z ciekawości. Angry Joe póki co nadal figuruje w znajomych Douga. Tak samo Stuckmann. 

Właśnie, Brad Jones. Doczytałem plotki, że Brad niby też odszedł/ lub rozważa odejście z CA. Wskazówkami mają usunięte banery CA z jego strony i tweeta. A figuruje w CA, ponieważ jest lojalny wobec Walkerów, nie chce ich zostawić na pastwę Michauda i czeka, aż oni odejdą z CA.  

Odpowiedz
Ktoś ogarnia czy te plotki są poparte jakimiś dowodami? Czy to tylko dumanie z fusów?

1. Doug Walker odszedł z CA, a w przyszłym tygodniu pojawi się ostatni odcinek NC, który został nagrany jeszcze przed gównoburzą.
2. Doug, jego brat i zarząd CA kryli gwałciciela (!). Tutaj wielkie WTF z mojej strony i jeżeli to prawda, to ciężko jednak sympatyzować z Walkerami.

Internet kipi, ale ciężko znaleźć cokolwiek ponad sensacyjne nagłówki i wielce oburzonych klawiaturowych wojowników.

Odpowiedz
(18-04-2018, 14:09)Grievous napisał(a): Ktoś ogarnia czy te plotki są poparte jakimiś dowodami? Czy to tylko dumanie z fusów?

1. Doug Walker odszedł z CA, a w przyszłym tygodniu pojawi się ostatni odcinek NC, który został nagrany jeszcze przed gównoburzą.
2. Doug, jego brat i zarząd CA kryli gwałciciela (!). Tutaj wielkie WTF z mojej strony i jeżeli to prawda, to ciężko jednak sympatyzować z Walkerami.

1. Tutaj są przeróżne plotki podparte prywatnym profielm Douga, gdzie wcześniej figurował jako "producer" a teraz "pracował" (ale to za słaba poszlaka i jak mawiasz - dumanie z fusów). Tu trzeba poczekać dłużej na jakiś konkret.

2. To prawda. Większym WTF jest to, że tym zboczeńcem okazał się Justin Carmichael aka JewWario (który w 2014 r. popełnił samobójstwo i miał opinię przesympatycznego kumpla). I jego zwolnienie odbyło się na zasadzie księdza-pedofila przeniesionego do innej parafii. I o ile w tym dokumencie "Not so Aweosme" nie podawano personaliów gwałciciela, to CA w tej swojej pożal Boże odpowiedzi sami niechcący ujawnili o kogo może chodzić i ludzie skojarzyli fakty. I jak mleko się wylało to pojawiło się więcej opisów i świadków prawdziwego behawioru JewWaria. 

Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
Moje dwa ulubione kanaly filmowe na tubie.

History Buffs od Nicka Hodgesa:

https://www.youtube.com/channel/UCggHoXaj8BQHIiPmOxezeWA/videos

&

Retrospective / Review od Olivera Harpera:

https://www.youtube.com/user/ollyh82/videos?flow=grid&view=0&sort=p

Pierwszy zabiera sie za filmy z perspektywy historyka, ten drugi to taki nasz Adi sprzed lat, czyli making-ofy, ciekawostki, gikowszczyzna w temacie klasykow (glownie VHS/80s, ale nie tylko). Polecam.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dzięki Bucho, History Buffs - rewelacja. Mam czego słuchac w pracy na najbliższy tydzień.

Odpowiedz
Dzięki Bucho za tego gościa od retrospektyw. Nie znałem go wcześniej, oglądam właśnie odcinek o Armii Ciemności i stoi na wysokim poziomie, chociaż ciężko mi przyzwyczaić się do akcentu :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon