The Chaser (reż. Hong-jin Na) [SPOJLERY!!!]
Akurat to, że ją powtórnie znalazł było ok. Okrutny zbieg okoliczności. Co natomiast wkurza, to fakt, że policja nawet nie przepytała okolicznych mieszkańców, czy znają tego typa i gdzie mieszka. Bo sprzedawczyni znała go dość dobrze. Mówię - jeśli w Seulu obowiązują takie standardy prowadzenia śledztw, to ja dziękuję.

Odpowiedz
No policja i jej działania to tutaj straszna "beka".
Jakbym miał włamanie i do wyboru dwie ekipy jedna z "Chasera" a druga "Żandarmi z Saint Tropez" bez wahania wybieram tą drugą :)

PS. Poleci ktoś jakiś dobry, ale naprawdę dobry kryminał z Korei/Japonii/Azji? Taki bez bzdur co 5 min i z realistyczną fabułą?
"Internal Affairs" widziałem i większość filmów Kitano też.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(15-01-2019, 11:58)Dr Strangelove napisał(a): PS. Poleci ktoś jakiś dobry, ale naprawdę dobry kryminał z Korei/Japonii/Azji? Taki bez bzdur co 5 min i z realistyczną fabułą?

Z mojej strony polecam:

I saw the devil
Memories of Murder
Mother (2009)

W sumie jeszcze The Wailing i The Man from Nowhere są niezle.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(15-01-2019, 12:18)Pelivaron napisał(a):
(15-01-2019, 11:58)Dr Strangelove napisał(a): PS. Poleci ktoś jakiś dobry, ale naprawdę dobry kryminał z Korei/Japonii/Azji? Taki bez bzdur co 5 min i z realistyczną fabułą?

Z mojej strony polecam:

I saw the devil
Memories of Murder
Mother (2009)

Ze zdecydowanym wskazaniem na Memories of Murder. Jeśli nie widziałeś to od tego zacznij. Mother też spoko, ale trochę mnie w tym kryminału z tego co pamiętam. I Saw the Devil, jeśli dobrze pamiętam, miał kilka zajebistych elementów, w tym zdjęcia (to tam jest ta scena w samochodzie? dobrze pamiętam?), ale czymś tam mocno wkurzał. Nie wiem czy nie jeszcze większą nieudolnością policji. The Yellow Sea ma swoich fanów tu, ale dla mnie był rozczarowaniem.

Zdecydowanie Memories of Murder jeśli jakimś cudem nie widziałeś. 

Odpowiedz
(15-01-2019, 12:18)Pelivaron napisał(a): I saw the devil
Pytał o dobry a nie kurewsko gówniany :P

Odpowiedz
No właśnie ten "I saw the devil" mnie już kiedyś kusił, ale jak to szmira to nie będę tracił czasu :)

Dzięki panowie, to się popatrzy na te "Memories of Murder".
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Żeby było jasne: dla mnie "Chaser" to ciągle znakomity film. Może nie na 10/10, ale 8/10 spokojnie styknie. Jeżeli człowiek przymknie oko na zachowanie policji i wspaniałomyślnie uzna, że to po prostu był ich najgorszy dzień w życiu, całość jest zajebista. Film stoi klimatem i na tle innych kryminałów bardzo wyróżnia się na plus.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon