Oscary 2020
(14-05-2019, 12:48)Mierzwiak napisał(a): LOL

Ktoś tu chyba wydoił całą beczkę asgardzkiego piwa.

Ostatnio odwiedziłem Thora w Nowym Agardzie. Wrócił z kosmosu, nie dogadywał się z Quillem, a toporek przekazał niejakiemu Beta Ray Billowi.
Popiliśmy i pograliśmy z Korgiem i Grandmasterem (to jest noobmaster69) w Fortnite. Sorry Mierzwiak, że nie zaprosiliśmy Cię, ale zbyt byś sobie ironizował.

Odpowiedz
To jakiś trolling. Nie ma sensu lykac i odpowiadać. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał o Endgame w kontekście nominacji oscarowych (innych niż techniczne).
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(15-05-2019, 11:15)Pelivaron napisał(a): To jakiś trolling. Nie ma sensu lykac i odpowiadać. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał o Endgame w kontekście nominacji oscarowych (innych niż techniczne).

Wyrażenie własnych marzeń i od razu trolling - myślenie użytkowników forum.
Mam prawo od zdania, ironii i nie możecie mnie zbanować, gdyż pan Rafał Donica radził mi tu pisać, jeśli coś chcę, nie pod komentarzami na stronie KMF

Odpowiedz
Cytat:i nie możecie mnie zbanować

Wanna bet? ;)
Dobrze wiedzieć, że DUX jeszcze pamięta o forum.

Odpowiedz
"i nie możecie mnie zbanować, gdyż pan Rafał Donica radził mi tu pisać"

To w takim razie temat zamknięty. Mam nadzieje, że teraz te śmieszki powyżej dostaną bany.

A poza tym spokojnie. Z doświadczenia powiem ci, że za nierealne marzenia/bardzo dziwne opinie banów sie nie dostaje, ale dużo czasu minie zanim przestaniesz dostawać bęcki co post...chyba, że jesteś shamarem, wtedy ten okres nigdy się nie zakończy.

Odpowiedz
Akademio, wybaczam wszystko!!!!

[Obrazek: LYNCH_2013_-photo-by-Dean-Hurley-4-820x510.jpg]

[Obrazek: wes-studi-last-of-the-mohicans.jpg]

Honorowe Oscary 2020 <333 

Jeszcze niech mi nagrodzą za rok Tatsuya Nakadaia.

Odpowiedz
Honorowe maja jeszcze mniejsze znaczenie niż normalne. Nie jaram się.

Odpowiedz
Niby masz racje, ale ja tam się ciesze, że Lynch dostanie coś w końcu i dołączy do całkiem prestiżowego grona zdobywców tego honorowego Oscara :P

No i Studi który jest aktorem jaki raczej nie miał większych szans na zdobycie normalnej nagrody to chyba największa niespodzianka.

Odpowiedz
Za taki wybor mogę im wybaczyć nawet deszcz nagród dla "Bohemian Rhapsody" i "Panterki" ;)

Odpowiedz
Super wiadomość! Szkoda, że nie doceniono go wcześniej za genialne "Mulholland Drive", ale lepiej późno niż wcale!
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Właśnie o to chodzi, że Lynch to koleś który powinien mieć Oscara zdobytego w normalny sposób. A nie jakiś honorowy :/

Mulholland Drive to mistrzostwo.

Odpowiedz
Znowu mała rewolucja w Akademii, tym razem 800 nowych członków, ale dobranych nie tylko pod kątem koloru skóry jak to bywało ostatnimi czasy.
https://www.hollywoodreporter.com/news/new-academy-members-2019-revealed-full-list-1221972?utm_source=twitter&utm_medium=social

Odpowiedz
W końcu jakieś fajne zmiany:

- Akademia ma nowego szefa, Davida Rubina, pracuje przy castingach
- BAFTA od najbliższego rozdania będzie wręczana również w kategorii najlepszego castingu. Niewykluczone, że taka sama kategoria zostanie też wprowadzona w ramach Oscarów, super informacja.

Odpowiedz
Znaczy chodzi tutaj o kategorię podobną do SAG dla najlepszej obsady?

Odpowiedz
Z tym, że dostawać ją będą chyba dyrektorzy castingów.

Odpowiedz
Fajne, faktycznie. O ile rozumiem, to chodzi o "najlepszy dobór aktorów do ról", a nie sam w sobie występ ekipy.
.

Odpowiedz
Jeszcze coś dla kaskaderów i wszelkiego rodzaju choreografów by się przydało.
Fajny byłby też rozdział kategorii efektów specjalnych na te praktyczne i komputerowe, ale obstawiam, że to generalnie zbyt skomplikowane oraz nieoczywiste w wielu przypadkach aby ktokolwiek chciał się w to bawić.

Odpowiedz
Z otwartymi ramionami przywitałbym kategorię najlepszej/najlepiej dobranej obsady, ale pytanie, czy w przypadku Oscarów nie będzie jak zwykle rozczarowania i nominowane będą właściwie z automatu wszystkie filmy mające więcej niż jedną aktorską nominację? W sumie rzadko kiedy trafia się film, gdzie czuje się, że cała obsada jest ekstra, ale nikt konkretny nie zasłużył na nominację. W praktyce to David O. Russel miałby zapewnione nominacje w tej kategorii do końca życia ;)

Podział na efekty komputerowe i fizyczne bez sensu, zwłaszcza, że znakomita większość dużych produkcji ma mnóstwo i tego i tego, więc to trochę dublowanie kategorii i pewnie 80% filmów powtarzałaby się w jednej i drugiej.

Odpowiedz
To o czym mówisz, to i tak problem większości kategorii. Chyba tylko efekty i kategorie dźwiękowe potrafią się wyłamać z tego schematu i nie zawsze służą do nabijania nominacji największym faworytom.
.

Odpowiedz
Pamiętając ten kabaret jaki chciał rok temu odwalić John Bailey, to z nowym przewodniczącym może być tylko lepiej :P

Też myślę, że niezbyt trafiony ten przykład z podziałem na efekty praktyczne i komputerowe, bo to już mi pachnie trochę cofnięciem się do prehistorii (podział zdjęć czy kostiumów na filmy czarno-białe, jak i kolorowe swego czasu chwilowo działał). Jak już w poprzednim oscarowym wątku wspominałem - kategorie dla kaskaderów i choreografów byłby w sumie całkiem niegłupim posunięciem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon